Як маринувати оселедець: три простих рецепти маринаду

новини
4 755
0
Як маринувати оселедець: три простих рецепти маринаду

У Норвегії є приказка: здоровий як риба.Традиційно як чудові мореплавці і рибалки, норвежці знаються на оселедці. Вже сотні років тому вони знали, де і коли ловити оселедець, як зберігати і як приготувати, щоб найкращим чином підкреслити його смак.

Особливе місце в кулінарних уподобаннях мешканців цієї країни посідає маринований оселедець. Замаринований оселедець можна подавати на стіл у вигляді закуски, запекти в духовці або на відкритому вогні, додавши рибі незвичайного пряного смаку й чудового аромату!



Яблучний маринад

Як маринувати оселедець: три простих рецепти маринаду

Інгредієнти (на 4 порції):

4 філе свіжого норвезького оселедця
½ червоної цибулини (дрібно нарізати)
½ яблука (нарізати дрібними кубиками)
1 дрібно нарізаний корнішон
1 ст. л. каперсів
½ скл. оцту
2 ст. л. цукру
1 лавровий листок
8-10 горошин чорного перцю


Спосіб приготування:

Нарізати філе оселедця тонкими скибочками. Змішати оцет з цукром, додати перець, цибулю, яблуко, корнішон і каперси. У лотку викласти шарами: маринад, оселедець, маринад. Зверху залити холодною кип'яченою водою, лоток щільно закрити кришкою і помістити в холодильник на 1-2 дні. Замаринований оселедець подавати як закуску з кільцями цибулі, сметаною і гірчицею.

Маринад "Матіас"

Як маринувати оселедець: три простих рецепти маринаду

Інгредієнти (на 4 порції):

500 г філе свіжого норвезького оселедця
2 ст. л. свіжого імбиру (дрібно натерти)
2 зубчики часнику (дрібно натерти)
Сік ½ лимона
400 мл води
100 мл соєвого соусу
2 ст. л. меду
1 ч. л. меленого перцю
2 ст. л. кунжутної олії


Спосіб приготування:

Ретельно перемішати імбир, часник, воду, соєвий соус, перець і олію. Видавити в отриману суміш сік лимона і ще раз перемішати. Нарізати філе оселедця на 8 частин і помістити в маринад на 30 хвилин, після чого запекти в духовці або на відкритому вогні.

Маринад "Шеррі"

Як маринувати оселедець: три простих рецепти маринаду

Інгредієнти (на 4 порції):

4 філе солоного норвезького оселедця
1 червона цибулина
1 скл. цукру
1 скл. хересу
3 ст. л. хересного оцту
1 дрібка білого перцю


Спосіб приготування:

Змішати інгредієнти для маринаду (цукор, херес, оцет і перець) таким чином, щоб цукор повністю розчинився. Нарізати рибне філе шматочками по 2 см. Цибулю нарізати півкільцями. У мисці викласти шарами: оселедець, кільця цибулі, зверху залити маринадом. Маринувати оселедець мінімум 1 день до подавання на стіл в ролі закуски. В такому маринаді риба добре простоїть в холодильнику не менше від 1-2 тижнів.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
У Чернівцях до місця загибелі чоловіка внаслідок атаки РФ приносять перші квіти
21 164
Розтрощені вітрини, обірвані мережі: як виглядає вулиця у Чернівцях після атаки РФ - фото
20 335
Любила життя і подорожі: що відомо про загиблу під атаки РФ у Чернівцях дівчину - фото
17 731
"Ракета летить!": відео перших хвилин масованої атаки РФ на Чернівці
11 706
«Шибки летіли в усі боки»: наслідки нічної атаки на Чернівці, - фото
8 712
"Ми чудом вціліли": ветеран із Чернівців - про нічну атаку та порятунок родини - відео
7 960
У Чернівцях внаслідок ракетної атаки загинув начальник відділу Снятинської міськради
7 000
"Ніч перетворилася на пекло": знаменитості відреагували на атаку РФ по Чернівцях
6 969
Прибирають і дорослі, і діти: як чернівчани допомагають розбирати потрощені квартири - відео, фото
5 313
Атака РФ на Буковину: Запаранюк скликав екстрену комісію - що ухвалили
5 133