У Норвегії є приказка: здоровий як риба.Традиційно як чудові мореплавці і рибалки, норвежці знаються на оселедці. Вже сотні років тому вони знали, де і коли ловити оселедець, як зберігати і як приготувати, щоб найкращим чином підкреслити його смак.
Особливе місце в кулінарних уподобаннях мешканців цієї країни посідає маринований оселедець. Замаринований оселедець можна подавати на стіл у вигляді закуски, запекти в духовці або на відкритому вогні, додавши рибі незвичайного пряного смаку й чудового аромату!
Яблучний маринадІнгредієнти (на 4 порції):4 філе свіжого норвезького оселедця
½ червоної цибулини (дрібно нарізати)
½ яблука (нарізати дрібними кубиками)
1 дрібно нарізаний корнішон
1 ст. л. каперсів
½ скл. оцту
2 ст. л. цукру
1 лавровий листок
8-10 горошин чорного перцюСпосіб приготування:Нарізати філе оселедця тонкими скибочками. Змішати оцет з цукром, додати перець, цибулю, яблуко, корнішон і каперси. У лотку викласти шарами: маринад, оселедець, маринад. Зверху залити холодною кип'яченою водою, лоток щільно закрити кришкою і помістити в холодильник на 1-2 дні. Замаринований оселедець подавати як закуску з кільцями цибулі, сметаною і гірчицею.
Маринад "Матіас"Інгредієнти (на 4 порції):500 г філе свіжого норвезького оселедця
2 ст. л. свіжого імбиру (дрібно натерти)
2 зубчики часнику (дрібно натерти)
Сік ½ лимона
400 мл води
100 мл соєвого соусу
2 ст. л. меду
1 ч. л. меленого перцю
2 ст. л. кунжутної оліїСпосіб приготування:Ретельно перемішати імбир, часник, воду, соєвий соус, перець і олію. Видавити в отриману суміш сік лимона і ще раз перемішати. Нарізати філе оселедця на 8 частин і помістити в маринад на 30 хвилин, після чого запекти в духовці або на відкритому вогні.
Маринад "Шеррі"Інгредієнти (на 4 порції):4 філе солоного норвезького оселедця
1 червона цибулина
1 скл. цукру
1 скл. хересу
3 ст. л. хересного оцту
1 дрібка білого перцюСпосіб приготування:Змішати інгредієнти для маринаду (цукор, херес, оцет і перець) таким чином, щоб цукор повністю розчинився. Нарізати рибне філе шматочками по 2 см. Цибулю нарізати півкільцями. У мисці викласти шарами: оселедець, кільця цибулі, зверху залити маринадом. Маринувати оселедець мінімум 1 день до подавання на стіл в ролі закуски. В такому маринаді риба добре простоїть в холодильнику не менше від 1-2 тижнів.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
22-12-2019, 22:30
0
4 266