Як приготувати смачні манти: рецепт чудової східної страви

новини
22 547
0
Як приготувати смачні манти: рецепт чудової східної страви

Чи любите ви пельмені і вареники? Якщо так, то вам обов’язково потрібно спробувати манти. Ця страва має азіатське походження, а від знайомих нам пельменів його відрізняє багате розмаїття начинок і великий розмір.

Замішуємо тісто правильно



Яку б начинку для мантів ви не вибрали, рецепт тіста залишається незмінним. Розглянемо класичний варіант його приготування. Від замішування основи для пельменів він відрізняється тривалістю процесу. Отже, тісто для мантів: покроковий рецепт з фото.

1 кг просіяного борошна;

2 яйця;

2 ст. відфільтрованої води;

2 ст. л. кухонної солі.


Як приготувати смачні манти: рецепт чудової східної страви


Приготування:

У глибоку ємність вливаємо 1,5 ст. відфільтрованої води. Нам потрібна тепла, але не занадто гаряча рідина, оскільки яйця можуть згорнутися.
Вбиваємо яйця і додаємо сіль.

Ретельно перемішуємо всі компоненти, сіль повинна розчинитися повністю.

Борошно обов’язково просіваємо, можна зробити це два рази. Таким способом ми наситимо тісто киснем.

Просіяне борошно висипаємо в глибоку миску і посередині робимо ямку. Вливаємо в неї яєчну суміш.

Дерев’яною лопаткою не поспішаючи і акуратно вимішуємо тісто, при цьому невеликими порціями вводимо воду, що залишилася.

Основу вимішуємо, поки вона не стане настільки густою, що її складно буде перевернути лопаткою.

Чисту і суху робочу поверхню злегка присипаємо просіяним борошном і викладаємо на неї тісто. Вимішуємо основу руками.

Щоб отримати необхідної гладкості і густоти тіста, його слід ретельно вимішувати не менше 20 хвилин.

Коли основа перестане липнути до рук і робочої поверхні і придбає еластичну консистенцію, формуємо з тіста кулю.

Загорнути тісто харчовою плівкою, покласти в пакет і залишаємо його на годинку, як кажуть, відпочити. Після закінчення цього часу можна приступати до пригоування мантів.


Вчимося ліпити і варити манти

Якщо ви вирішили зробити манти, вам знадобиться не тільки рецепт їх приготування з фото, але і покрокова інструкція, як зліпити красиві заготовки. В принципі, в цьому немає нічого складного, і зараз ви в цьому переконаєтеся.

Отже, процес формування заготовок для мантів виглядає наступним чином:

Кулю тіста ділимо на 5-6 частин, кожну з них скачуємо у валик і нарізаємо приблизно однаковими шматочками.

Тепер розгортаємо шматочки тіста так, щоб кожен пласт був завтовшки не більше 1,5 мм.

Потім нарізаємо з пластів квадратики розміром приблизно 10 на 10 см

Рівно посередині квадрата викладаємо начинку.

З’єднуємо всі куточки заготовки разом.

Ще раз з’єднуємо куточки, які у нас вийшли, і формуємо ось такі красиві манти.


Звичайно, з першого разу мало кому вдається зліпити красиві й рівні манти, але не впадайте у відчай, адже майстерність прийде з досвідом, і ви навчитеся робити справжні шедеври.

Як же правильно відварити манти? В ідеалі потрібна спеціальна каструля, яку називають мантоваркою. Але якщо її у вас немає, можна сміливо скористатися звичайною пароваркою. Весь процес займе 40-45 хвилин, головне, злегка змастіть грати маслом , щоб манти не прилипли до неї.

Смачні манти з рубаним м’ясом

Мабуть, найпопулярнішими вважаються манти з рубаним м’ясом. І це не дивно, адже вони виходять дуже смачними і соковитими. Як вимішувати тісто, ми вже з вами знаємо, тому зупинятися на цьому не будемо.

Склад:

1 кг тіста;

500 г яловичини;

300 г свинячого сала;

2-3 цибулини;

суміш спецій і кухонна сіль.


Приготування:

Замісимо тісто і залишимо його "відпочивати".

А в цей час займемося приготуванням начинки. М’ясо промиваємо й обсушуємо. Рубаємо яловичину та сало дрібно ножем.

Цибулю чистимо і подрібнюємо. З’єднуємо м’ясо і сало з цибулею, приправляємо спеціями і сіллю.

Ліпимо манти описаним вище способом і готуємо в пароварці протягом 40 хвилин. А деякі господині їх відварюють в каструлі, як пельмені.

Ніжні манти з кабачками

Дуже смачними і ароматними виходять манти з фаршем і кабачками. Спробуйте, і вам обов’язково сподобається така страва.

Склад:

1 кг тіста;

0,5 кг фаршу;

2 головки цибулі;

кабачок;

суміш спецій і кухонна сіль.


Приготування:

Тісто підготували, займемося начинкою.

Цибулини чистимо, з кабачка знімаємо шкірку. Подрібнюємо овочі в кухонному комбайні або блендером.

Фарш краще використовувати змішаний: з яловичини і свинини. Навіть якщо у вас готова фаршевая суміш, все одно краще пропустити її через м’ясорубку.
У фарш додаємо цибулю, кабачок, спеції і сіль. Гарненько вимішуємо його.

Ліпимо манти і готуємо їх на пару.



Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:

Новини Дня

21:19
Генштаб ЗСУ: армія РФ атакувала 85 разів від початку дня, найбільше – на Покровському напрямку
21:00
Сьогодні - найтепліший день, відзавтра - похолодання: погода на Буковині
20:40
На Буковині парафія УПЦ МП поскаржилася уряду США на «фальшиві» збори щодо переходу в ПЦУ
20:20
Міськрада Чернівців просить Зеленського демобілізувати військових, які 3 роки на фронті
20:00
У центрі Чернівців пропонують облаштувати містечко народних майстрів
19:40
Реформа МСЕК: за якими критеріями встановлюватимуть групу інвалідності
19:20
У Києві запровадили оголошення хвилини мовчання у громадському транспорті
19:00
Буковинський - на Іллі Міського: у Чернівцях перейменували провулок
18:39
Сьогодні на Буковині попрощалися із воїном Павлом Мельничуком - фото
18:20
У центрі Чернівців на припарковане поруч авто впало дерево
17:55
«Київстар» хоче придбати сервіс таксі Uklon – Forbes
17:37
Виловлював з Дністра рибу занесену до Червоної книги: на Буковині поліція затримала зловмисника
17:19
Хто має право на відстрочку від мобілізації у 2025 році і як змінилися правила оформлення
17:00
Які ознаки на обличчі свідчать про проблеми зі здоров'ям
16:48
Прикордонники з Буковини за допомогою дрона затримати чоловіка, який намагався перетнути кордон з Румунією
16:32
На Буковині судитимуть водія, який п'яним збив пішохода
16:30
Місія «Азову»: захист і боротьба за незалежність України*
реклама
16:15
Принижував та погрожував: на Буковині судитимуть чоловіка за психологічне насильство над дружиною
15:59
У центрі Чернівців замінюють аварійний електрокабель
15:36
7 тисяч євро з клієнта: на Буковині судитимуть організаторів незаконного переправлення чоловіків за кордон
15:18
Цього року Росія планує поповнити армію за рахунок зеків і боржників - ГУР
14:59
Чернівці знову накриє туман
14:38
Для якісної води: водоканал Чернівців отримає нові лабораторії
14:19
Чернівчани заборгували за тепло понад 50 мільйонів гривень
14:00
Шість фруктів і овочів, які не треба чистити
Більше Новин

Колонка

Читають Коментують

Свіжий номер

Афіша

політика, влада

економіка

здоров'я

культура

спорт

Каталог фірм