RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Зеленський готовий 100 разів потиснути руку Путіну

Після того, як Володимир Зеленський потиснув руку Володимиру Путіну на зустрічі "нормандської четвірки" (лідерів України, Росії, Німеччини, Франції) у Парижі 9 грудня він заявив, що готовий ще 10 раз потиснути руку Президенту РФ за повернення тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей і 100 разів - за повернення анексованого Криму.

Про це він повідомив в ефірі програми "Право на владу" на телеканалі 1+1, передають Українські Новини.



"Так (подав руку). А як можна інакше зустрічатися на найвищому рівні? Як можна без цього почати діалог? Як можна про щось домовлятися, а головне - не просто на словах, а вирішувати питання?.. Коли у мене був перший дзвінок до Президента РФ, у мене було одне завдання - повернути наших полонених моряків. Мене запитували, чи буду я з ним вітатися. А як інакше? Зателефонувати і сказати: "Ей, повертай моряків!"? Якщо ми хочемо припинити війну, а ми дійсно дуже сильно цього хочемо, то ми повинні розмовляти. Скажу відверто, якщо завтра нам повернуть нашу землю, наш тимчасово окупований Донбас, то я можу ще 10 разів потиснути руку, а якщо нам повернуть наш Крим, то можна і 100 разів потиснути. Готовий на всі такі речі заради результату ", - сказав він.

Зеленський прокоментував власні слова до зустрічі лідерів "нормандського формату" про те, що очікує на ній подивитися у вічі Путіну і побачити ступінь його готовності та бажання вирішити конфлікт на Донбасі.

"Ми протягом 8 годин дивилися один одному в очі... Це непроста людина, але я зрозумів багато чого з цієї першої зустрічі. Про все я не буду говорити, якщо можна. Це буде моя тактика на наступну зустріч. Я точно зрозумів, що у нас почався діалог і ми можемо домовлятися. Це буде не швидко, але це буде", - сказав він.

Говорячи про те, що не вдалося українській стороні на "нормандському саміті" Зеленський відповів, що з питання передачі Україні контролю над неконтрольованою ділянкою державного кордону з Росією на Донбасі у нього з Путіним різні погляди, але вони почали діалог і домовилися продовжити його на наступній зустрічі через 4 місяці.

"Це буде дуже складно зробити, але ми повинні це зробити: ми повинні міняти ("мінські домовленості")... Я впевнений, що деякі речі ми зможемо змінити, і будемо міняти. Тому що я не раз говорив, що саме передача українського державного кордону під наш контроль після виборів - це точно не наша позиція, і це остаточне рішення", - заявив він.

Коментуючи слова Путіна про те, що при передачі контролю над кордоном до виборів може скластися аналогічна до бійні в Сребрениці ситуація Зеленський підкреслив, що ніякої різанини бути не може, тому що для його влади головне - людське життя.

Зеленський також заявив, що "план Б" або так звана "Стіна" - це одна з п'яти, затверджених Радою національної безпеки і оборони стратегій реінтеграції Донбасу, проте найменш ймовірна.

"Стіна" - це інша держава. Яку ми ніколи не визнаємо. Навіть не держава, а щось інше - місцевість, де будуть тільки бойовики. Для мене це не план "Б", а план "остання буква". Я поки що дуже не хотів би, щоб ми застосували саме цей план... Для мене особисто це не варіант. Але, на жаль, ми повинні розуміти, що п'ять років чекати, стріляти і втрачати наших українців ми точно не збираємося", - сказав він.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Микола Кобилюк
13-12-2019, 08:33
Коментарів 0 Переглядів 940

Теги -

Вручення відбулося у приміщенні Чернівецької міської ради

Наразі правоохоронці перевіряють це повідомлення

"Через доволі "розтягнутий" пішохідний перехід там є низка проблем", - кажуть у департаменті урбаністики та архітектури Чернівецької міськради
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Вручення відбулося у приміщенні Чернівецької міської ради


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.