Запечені яблука — найпростіший у приготуванні, і один з найкорисніших десертів.
Печені яблука прекрасно підходять для дієтичного та дитячого меню. Яблука можна запікати з медом, горіхами, сиром, корицею; в мультиварці і мікрохвильовці. Більш складні варіанти — це начинка для яблук з рису, гарбуза або вівсяних пластівців.
Печені яблука в духовці або мікрохвильовій печі Це найпростіший спосіб, який займе мінімум часу. Яблука запікаються у власному соку. Такий рецепт відмінно підходить для пісного меню.
Складові:
яблуко — 6 шт
цукор/мед — 6 ч. л.Всі яблука ретельно миємо й насухо витираємо. Акуратно видаляємо ножем серцевину яблук.
Насипаємо в кожне яблуко по 1 ч. л. цукру. Можна використовувати більше або менше цукру за смаком. Також замість цукру можна використовувати мед.
Розігріваємо духовку до 180 ° C. Кладемо яблука в форму, наливаємо на дно трохи води, і відправляємо форму в духовку на 30 хв. У мікрохвильовці яблуко потрібно запікати близько 5−10 хв, в залежності від потужності.
Подавати яблука можна з медом або вершками, теплими або охолодженими.
Печені яблука з медом і горіхамиСкладові:
яблуко — 6 шт
волоські горіхи — 4 ст. л.
мед — 2 ст. л.
вершкове масло — 3 ст. л.
кориця мелена — 1 ч. л.
цукрова пудраЯблука миємо й витираємо насухо. Видаляємо ножем серцевину яблук і стежимо за тим, щоб не проколоти яблуко повністю, інакше вся начинка витече.
Змішуємо в глибокій ємності рідкий мед, розм’якшене вершкове масло, горіхи і корицю. Акуратно кладемо начинку в підготовлені яблука.
Розігріваємо духовку до 180 ° C. Ставимо яблука в форму або на деко, застелене пергаментом, і відправляємо в духовку на 20 хв.
Готові яблука посипаємо цукровою пудрою. Подаємо десерт гарячим або охолодженим.
Печені яблука з сиромСкладові:
яблуко — 6 шт
сир — 350 г
вершкове масло — 50 г
мед — 6 ч. л.Яблука ретельно миємо й витираємо. Зрізаємо ножем верхівки яблук і видаляємо серцевину разом з м’якоттю фруктів. Акуратно заповнюємо яблука сиром і поливаємо зверху медом.
Духовку розігріваємо до 200 ° C. Кладемо яблука в форму, змащену вершковим маслом, і відправляємо в духовку на 20−25 хв. Корисний десерт готовий!
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
10-12-2019, 22:30
0
2 950