RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

Три оригінальні страви, які можна приготувати у піст

28 листопада в православних християн розпочався піст, який триватиме аж до Надвечір'я Різдва Христового. Однак це не означає, що слід відмовитися від смачних страв.

Пропонуємо вам рецепти трьох пісних страв, які можна приготувати, не порушуючи посту.



Вегетаріанський плов з гарбузом

Три оригінальні страви, які можна приготувати у піст


Інгредієнти:

100 г олії,
2 цибулини,
2-3 морквини,
1 головка часнику
200 г солодкого гарбуза,
300 г довгозерного рису,
1 ст. л. солі,
1 жменя родзинок, чорносливу або інших сухофруктів,
барбарис, куркума, зіра за смаком


Спосіб приготування:

Рис кілька разів промийте, замочіть в прохолодній воді, поки готуєте овочі. Цибулю наріжте півкільцями, моркву тонкими брусочками, гарбуз кубиками.

У казані або глибокій каструлі розжарити олію, обсмажте цибулю до прозорості. Поверх цибулі покладіть моркву, злегка посоліть, посипте зірою, барбарисом, куркумою і залиште тушитись під кришкою на слабкому вогні на 10 хвилин. На морквину викладіть гарбуз разом з цілими зубчиками часнику і сухофруктами.

Відразу ж накрийте гарбуз шаром рису, добре його посоліть і розрівняйте. Влийте гарячу воду, щоб вона піднялася над рисом на 1-1,5 см. Дочекайтеся кипіння, якщо воно відбувається нерівномірно, розподіліть рис рівніше. Накрийте казан кришкою і залиште на слабкому вогні на 20-25 хвилин, поки вода повністю не вбереться в рис.

Розкладаючи по тарілках, плов краще не перемішувати, а зачерпувати з дна, щоб захопити всі шари.

Часникова картопля по-італійськи

Три оригінальні страви, які можна приготувати у піст


Інгредієнти:

3 середні картоплини
1 пучок петрушки
2 середніх зубчики часнику
Оливкова олія
Сіль, мелений перець


Спосіб приготування:

Картоплю відварити в мундирі в підсоленій воді до готовності, хвилин 25-30. Готову картоплю трохи остудити, зняти шкірку. Розім’яти виделкою в окремій мисочці.

Можна використовувати велику сковороду (26 см) і приготувати відразу всю картоплю, але можна і розділити на 2 порції. На сковороді нагріти оливкову олію і обсмажити рубаний часник до золотистого. Він дасть неймовірний аромат. Часник дістати з олії.

На сковороду викласти картоплю, додати подрібнену петрушку, посолити і поперчити. Вилочкою ще трохи прим’яти картоплю, формуючи один плоский млинець. Обсмажити на сильному вогні хвилин 5 до золотистого кольору. Тепер треба його перевернути. Можна зробити це за допомогою обробної дошки: перевернути на неї млинець і акуратно перенести назад в сковороду. Можна додати ще трохи олії.

Готову картоплю потрібно подавати відразу, поки скоринка не розм’якшилася і приємно похрускує. Зі сметанним або іншим соусом.

Медово-грушевий пісний пиріг

Три оригінальні страви, які можна приготувати у піст


Інгредієнти:

1 склянка цукру,
1 склянка води,
2 ст ложки меду,
1 ч ложка соди,
1 чайна ложка лимонної кислоти,
1/4 склянки подрібнених горіхів,
0,5 склянки олії,
1,5-2 склянки борошна,
щіпка кориці або коріандру,
приблизно 3-4 груші.


Спосіб приготування:

Змішати цукор з водою і додати трохи олії, підігріти рідину і додати мед. Розмішати, щоб цукор і мед розчинилися. Додати соду, лимонну кислоту, корицю, горіхи, подрібнені до стану борошна, і борошно. Борошна потрібно стільки, щоб тісто нагадувало густу сметану. Груші почистити, наріати кубиками і додати у тісто. Вилити тісто у форму. Випікати 30-35 хвилин при 200 градусах.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Марина Кавкало
6-12-2019, 22:30
Коментарів 0 Переглядів 1 898

• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Олена Рєпіна – випускниця Міжнародної програми "Капеланська академія"


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.