Святкова випічка: три рецепти смачного печива на День святого Миколая

новини
3 445
0
Святкова випічка: три рецепти смачного печива на День святого Миколая

Вважається, що Микола Чудотворець приносить подарунок слухняним дітям. Найпопулярніші дари в цей день — іграшки, книги, цукерки, тістечка і фрукти. Найчастіше батьки печуть своїм дітям "миколайчики" — смачне і ароматне печиво.

Пропонуємо вам простий та смачний рецепт святкового печива.



Для вирізання фігурок можна скористатися ножем або застосувати спеціальні формочки. Таке печиво цікаво готувати з дітками.

Класичний рецепт миколайчиків

Інгредієнти


Борошно — 600 г,
сода — 1 ч.л.,
вершкове масло — 150 г (попередньо заморозьте в холодильнику)
цукор — 200 г,
яйце — 2 шт.,
яєчний жовток — 2 шт.,
рідкий мед — 150 г.


Спосіб приготування

У просіяне борошно додайте соду. На терці натріть холодне масло. Змішайте, додайте цукор, яйця, жовтки і мед. Замісіть тісто. Залиште його на ніч в холодильнику. З ранку розкачайте корж товщиною 0,5 см. Виріжте фігурки з тіста.

Змастіть деко олією, викладіть печиво і запікайте при температурі 200 градусів до рум’яного вигляду. Розмалюйте готове печиво білим і чорним шоколадом — додайте фігуркам бороду і одяг Святого Миколая.

Миколайчики з шоколаду


Святкова випічка: три рецепти смачного печива на День святого Миколая


Інгредієнти

маргарин — 150 г,
борошно — 600 г,
сода — 1 ч.л.,
цукор — 200 г,
яйце — 2 шт.,
яєчний жовток — 1 шт.,
рідкий мед — 150 г,
какао-порошок — 3 ст.л.,
рослинна олія.

Спосіб приготування

Просіяне борошно змішайте з розм’якшеним маргарином. Додайте цукор, яйця, соду, мед і какао. Замісіть тісто і поставте його в холодильник на 3 години. Потім дістаньте тісто і розкачайте товщиною 5 мм. Після цього виріжте формочки з тіста і викладіть на змащений олією пергаментний папір. Зверху змастіть печиво жовтком і відправте в духовку, розігріту до 200 градусів, на 10−15 хвилин.

Прикрасьте різнобарвною глазур’ю або розтопленим на водяній бані шоколадом.

Лимонні Миколайчики

Святкова випічка: три рецепти смачного печива на День святого Миколая


Інгредієнти

борошно — 2 склянки
вершкове масло — 100 г
яєчний жовток — 2 шт.
цукрова пудра — 1 стакан
лимон — 1 шт.
сода — 1 ч.л.
білий шоколад — 100 г.

Спосіб приготування

Змішайте борошно з содою і цукровою пудрою. Додайте розм’якшене масло. Вмішайте в суміш жовтки, лимонну цедру і свіжовичавлений лимонний сік. Замісіть тісто, загорніть його в харчову плівку і залиште на 30 хвилин в холодильнику. Розкачайте тісто завтовшки трохи менше 1 см. Наріжте фігурки і випікайте до рум’яного стану на деку при температурі 200 градусів. Прикрасьте печиво розтопленим шоколадом, в який можна додати цедру.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
Читають Коментують
У Чернівцях попрощаються із відважним воїном Іваном Паламарчуком
Більше не Першотравневий: відзавтра райсуд у Чернівцях називатиметься інакше
«Це була наша найкраща гра в сезоні»: капітан «Буковини» прокоментував гру «жовто-чорних» з «Динамо»
«Їх викидали і палили»: працівники Чернівецького музею відновили ікони, яким понад сто років
Відстрочка від мобілізації більше недоступна: кого система “Оберіг” внесла до «чорного списку»
У Чернівцях біля лікарні на тротуар впало дерево - фото
Легендарний матч "Буковина" - "Динамо": який рахунок
«Пацьорки, цятки, коралики»: у Чернівцях презентували книгу про традиційні бісерні прикраси
Звільнилися двоє заступників керівника управління освіти Чернівців: що сталося
Замість басейну - котлован: територія для Палацу водних видів спорту у Чернівцях стала небезпечною - фото