Вважається, що Микола Чудотворець приносить подарунок слухняним дітям. Найпопулярніші дари в цей день — іграшки, книги, цукерки, тістечка і фрукти. Найчастіше батьки печуть своїм дітям "миколайчики" — смачне і ароматне печиво.
Пропонуємо вам простий та смачний рецепт святкового печива.
Для вирізання фігурок можна скористатися ножем або застосувати спеціальні формочки. Таке печиво цікаво готувати з дітками.
Класичний рецепт миколайчиків
ІнгредієнтиБорошно — 600 г,
сода — 1 ч.л.,
вершкове масло — 150 г (попередньо заморозьте в холодильнику)
цукор — 200 г,
яйце — 2 шт.,
яєчний жовток — 2 шт.,
рідкий мед — 150 г.Спосіб приготуванняУ просіяне борошно додайте соду. На терці натріть холодне масло. Змішайте, додайте цукор, яйця, жовтки і мед. Замісіть тісто. Залиште його на ніч в холодильнику. З ранку розкачайте корж товщиною 0,5 см. Виріжте фігурки з тіста.
Змастіть деко олією, викладіть печиво і запікайте при температурі 200 градусів до рум’яного вигляду. Розмалюйте готове печиво білим і чорним шоколадом — додайте фігуркам бороду і одяг Святого Миколая.
Миколайчики з шоколадуІнгредієнтимаргарин — 150 г,
борошно — 600 г,
сода — 1 ч.л.,
цукор — 200 г,
яйце — 2 шт.,
яєчний жовток — 1 шт.,
рідкий мед — 150 г,
какао-порошок — 3 ст.л.,
рослинна олія.
Спосіб приготуванняПросіяне борошно змішайте з розм’якшеним маргарином. Додайте цукор, яйця, соду, мед і какао. Замісіть тісто і поставте його в холодильник на 3 години. Потім дістаньте тісто і розкачайте товщиною 5 мм. Після цього виріжте формочки з тіста і викладіть на змащений олією пергаментний папір. Зверху змастіть печиво жовтком і відправте в духовку, розігріту до 200 градусів, на 10−15 хвилин.
Прикрасьте різнобарвною глазур’ю або розтопленим на водяній бані шоколадом.
Лимонні МиколайчикиІнгредієнтиборошно — 2 склянки
вершкове масло — 100 г
яєчний жовток — 2 шт.
цукрова пудра — 1 стакан
лимон — 1 шт.
сода — 1 ч.л.
білий шоколад — 100 г.
Спосіб приготуванняЗмішайте борошно з содою і цукровою пудрою. Додайте розм’якшене масло. Вмішайте в суміш жовтки, лимонну цедру і свіжовичавлений лимонний сік. Замісіть тісто, загорніть його в харчову плівку і залиште на 30 хвилин в холодильнику. Розкачайте тісто завтовшки трохи менше 1 см. Наріжте фігурки і випікайте до рум’яного стану на деку при температурі 200 градусів. Прикрасьте печиво розтопленим шоколадом, в який можна додати цедру.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
5-12-2019, 22:30
0
3 221