RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

Як зварити найкращу каву в домашніх умовах


Неперевершений напій виходить із зерен кавового дерева, спочатку обсмажених, а після подрібнених. Приготування має безліч особливостей: для східних рецептів необхідна турка для кави, а комусь більше подобається готувати в гейзерній кавоварці або у френч-пресі.

Про це пише УКР.Здоров'я



Чари дивного частування

Чому кава так цінується? Її люблять за чудовий аромат, та особливі якості – вона дарує чудовий настрій вранці, сприяє поліпшенню розумових процесів і допомагає відновити втрачену енергію протягом всього дня.

Якщо ви ще не знаєте, як зварити каву в турці, яку вважають найкращим ранковим напоєм за здатність підбадьорити, неодмінно спробуйте рецепт по-турецьки. Цінителі віддають перевагу саме такому способу заварювання та називають його правильним.

Сьогодні в традиційну каву модно додавати сироп, спеції, шоколад, молоко або вершки – експериментуйте кожен день і пробуйте абсолютно різні смаки, які піднімуть вам настрій.

Секрети смачної кави
Як приготувати ласощі в турці? Такий спосіб є найбільш старовинним, і в ньому зерна максимально розкривають свій потенціал.

Одна з основних умов – поступово, повільно нагрівати воду, в яку опущені мелені зерна. Слідкуйте за дотриманням температурного режиму: занадто сильне нагрівання призведе до розриву пінки. Тому гурмани кажуть, що сильний вогонь – головний ворог справжньої кави.

Для гарного смаку рекомендується вибирати виключно чисту воду. Але пам’ятайте, що її не можна доводити до кипіння.

Перемелюйте зерна безпосередньо перед приготуванням, кращий помел для турки – дрібний.

Важлива умова хорошого напою – дотримання пропорцій в співвідношенні зерен і рідини. Надлишок кави відіб’ється на смаку, і вже готовий напій принесе розчарування своєю гіркою нотою.

Хочете посилити аромат? Розкрити зернам всі тони аромату допоможе щіпка солі – її кладуть на дно турки. Але не бійтеся, що напій придбає солоний присмак, якщо солі буде небагато, вона не відіб’ється на готовій каві.

Подача – ще один важливий етап у створенні страви. Не поспішайте розливати суміш в чашки – спочатку прогрійте їх, так, ваши ласощі стануть смачніше.

Щоб гуща не потрапила в чашки, осадіть її, вливши в джезву чайну ложечку холодної води. Або стукніть туркою об край столу.

Тепер ви знаєте основні правила та зможете приготувати по-справжньому чарівне частування у себе вдома.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
5-12-2019, 01:30
Коментарів 0 Переглядів 1 489


Внаслідок аварії загинули 17-річна дівчина та 30-річний чоловік

Дівчина спакувала потрібні військовим речі в коробки, які так і назвала – "коробка допомоги"
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.