RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |
Молодий буковинець » новини » Як зварити найкращу каву в домашніх умовах

Як зварити найкращу каву в домашніх умовах


Неперевершений напій виходить із зерен кавового дерева, спочатку обсмажених, а після подрібнених. Приготування має безліч особливостей: для східних рецептів необхідна турка для кави, а комусь більше подобається готувати в гейзерній кавоварці або у френч-пресі.

Про це пише УКР.Здоров'я



Чари дивного частування

Чому кава так цінується? Її люблять за чудовий аромат, та особливі якості – вона дарує чудовий настрій вранці, сприяє поліпшенню розумових процесів і допомагає відновити втрачену енергію протягом всього дня.

Якщо ви ще не знаєте, як зварити каву в турці, яку вважають найкращим ранковим напоєм за здатність підбадьорити, неодмінно спробуйте рецепт по-турецьки. Цінителі віддають перевагу саме такому способу заварювання та називають його правильним.

Сьогодні в традиційну каву модно додавати сироп, спеції, шоколад, молоко або вершки – експериментуйте кожен день і пробуйте абсолютно різні смаки, які піднімуть вам настрій.

Секрети смачної кави
Як приготувати ласощі в турці? Такий спосіб є найбільш старовинним, і в ньому зерна максимально розкривають свій потенціал.

Одна з основних умов – поступово, повільно нагрівати воду, в яку опущені мелені зерна. Слідкуйте за дотриманням температурного режиму: занадто сильне нагрівання призведе до розриву пінки. Тому гурмани кажуть, що сильний вогонь – головний ворог справжньої кави.

Для гарного смаку рекомендується вибирати виключно чисту воду. Але пам’ятайте, що її не можна доводити до кипіння.

Перемелюйте зерна безпосередньо перед приготуванням, кращий помел для турки – дрібний.

Важлива умова хорошого напою – дотримання пропорцій в співвідношенні зерен і рідини. Надлишок кави відіб’ється на смаку, і вже готовий напій принесе розчарування своєю гіркою нотою.

Хочете посилити аромат? Розкрити зернам всі тони аромату допоможе щіпка солі – її кладуть на дно турки. Але не бійтеся, що напій придбає солоний присмак, якщо солі буде небагато, вона не відіб’ється на готовій каві.

Подача – ще один важливий етап у створенні страви. Не поспішайте розливати суміш в чашки – спочатку прогрійте їх, так, ваши ласощі стануть смачніше.

Щоб гуща не потрапила в чашки, осадіть її, вливши в джезву чайну ложечку холодної води. Або стукніть туркою об край столу.

Тепер ви знаєте основні правила та зможете приготувати по-справжньому чарівне частування у себе вдома.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
5-12-2019, 01:30
Коментарів 0 Переглядів 1 464

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Вранці температура повітря становить -1°


«Зараз найгостріша фаза». Блог Ігоря Буркута
Зараз найактивніша фаза російсько-української війни, яка розпочалася ще у 2014 році
Чому всі заздрять українцям? Блог Ярослава Волощука
Не знаю, чи робив хтось дослідження, хто у світі найбільше задоволений своєю владою
ВІДЕО Переглянути все відео

Уже цієї неділі – 24 листопада – у Чернівцях, за сприянням "Словацько-Українського культурно-освітнього товариства", відбудеться зустріч із представниками освітньої програми Free Student.

22 серпня 2023 року Президент України підписав закон, що стосується обов’язкового облаштування бомбосховищ у новобудовах. Як відреагували на ці зміни забудовники й що вони вважають пріоритетним у процесі зведення своїх новобудов, ми поцікавилися у Василя Воєвідка, генерального директора відділу продажів будівельної компанії "Родоліт".

Провайдер INTELEKT пропонує декілька надійних способів залишатися онлайн незалежно від перебоїв з електропостачанням.

В Україні є чимало компаній, що працюють в галузі архітектурного проєктування та дизайну. У міру того, як між ними зростає конкуренція, підвищується і професійний рівень архітектурних бюро. Про особливості роботи одного з таких чернівецьких бюро ми розпитали у Дарії Олексюк, операційного директора бюро архітектури та дизайну DAR group&partners.