Курка по-мароканськиІнгредієнти:
курка (гомілки, стегна) - 1 кг
помідори у власному соці - 500 г
ріпчаста цибуля - 250 г
часник - 4-5 зубчиків
лимон (невеликий) - 1 шт.
оливки - 60 г
солодка паприка - 1 ст. л.
зіра (кумин) - 1/2 ст. л.
оливкова олія - 3 ст. л.
сіль - 2 ч. л. або за смаком
Приготування:Спершу готуємо маринад. У миску, де буде маринуватися курка, вичавити часник, додати солодку паприку, мелену в кавомолці або перетерту в ступці зіру і сіль (1 ч. л.). Ретельно все перетерти / перемішати ложкою.
Додаємо оливкову олію.
Додати оливкову олію, перемішати.
Перемішуємо курку з маринадом.
В миску з маринадом викласти шматочки курки. За бажанням, кістки можна видалити і порізати м’ясо меншими шматками. Курку ретельно перемішати з маринадом. Накрити кришкою чи харчовою плівкою і помістити в холодильник мінімум на 3 год., можна наніч. В процесі маринування курку бажано кілька разів перемішати.
Почищений і порізаний дольками лимон.
Лимон очистити від шкірки, порізати плястерками, вибрати кісточки, засипати сіллю (1 ч. л.) і перемішати. Лимон, так само, як і курку, помістити в холодильник на 3 год. або наніч.
Дрібно порізані томати.
Коли курка замаринувалась, приступаємо до подальшого її приготування. Цибулю очистити і порізати кубиками.
Дрібно порізані томати.
Помідори при потребі очистити від шкірки і також порізати кубиками.
На сковорідці розігріти трошки олії і викласти замариновану курку. З кожного боку смажити на середньому вогні по 5 хв. до рум’яної скоринки. Обсмажену курку викласти в миску.
В сковорідку, де смажилась курка, викласти цибулю. Помішуючи, смажити до прозорого стану.
Додаємо томати до цибулі.
Додати помідори, перемішати.
Викладаємо курку, лимони і оливки в сковорідку.
Слідом викласти обсмажені шматки курки, додати оливки і солений лимон. Соус довести до кипіння, при потребі все досолити, накрити кришкою і тушкувати на невеликому вогні приблизно 35 хв. до готовності курки. Час від часу курку слід поливати соусом, в якому вона тушкується.
Курка по-мароканськи готова.
В кінці приготування можна додати зелень петрушки. Курка по-мароканськи готова.
Курка запечена в апельсиновому соусі з розмариномІнгредієнти:курячі стегна - 6 шт. (1 кг)
апельсини великого розміру з кислинкою - 2 шт.
розмарин - 3-4 гілочки
соєвий соус - 2 ст. л.
часник - 3 зубчики
цукор - 1 ст. л. (без гірки)
сіль - 1 ч. л. або за смаком
чорний мелений перець - за смаком
Приготування:Готуємо апельсиновий соус. З одного апельсина і половини іншого вичавити сік (приблизно 150 мл). Додати до нього соєвий соус, вичавлений через часникодавку часник, цукор, сіль і чорний мелений перець. Все перемішати до розчинення цукру.
Курячі бедерця в маринаді.
Курячі стегна помити і разом з гілочками розмарину викласти у форму для запікання, залити соусом і помістити в холодильник на 1 год.
Додаємо апельсини.
Половину апельсина, що залишився, порізати невеликими шматками, викласти до курячих стегон. Форму накрити фольгою або кришкою і помістити у розігріту до 200 °С духовку.
Курка запечена в апельсиновому соусі з розмарином готова.
Через 30 хв. кришку зняти і запікати ще 20-25 хв. до рум’яної скоринки, періодично поливаючи курку соусом, в якому готуються стегна. Курка запечена в апельсиновому соусі з розмарином готова.
Подавала я курку з відвареним рисом, поливши його соусом, в якому запікались стегна, і свіжим овочевим салатом.
Курка в соусі каріІнгредієнти:курка (в мене філе) - 600 г
ріпчаста цибуля - 500 г
томатне пюре - 150 г
вершкове масло - 80-100 г
вершки (20 % і вище) - 150 г
цукор - 1 ч. л.
корінь імбиру - приблизно 4 см
свіжий гострий перець - півстручка
часник - 4 зубчики
приправа карі - 1 повна ст. л.
сіль - за смаком
Приготування:Ріпчасту цибулю очистити і порізати маленькими кубиками.
На великій сковороді розтопити вершкове масло.
В сковорідку викласти цибулю і, помішуючи, смажити її на невеликому вогні приблизно 30 хв. Цибуля не має підсмажитись, а лише ледь-ледь зарум’янитись. Цибулю важливо регулярно помішувати, щоб не пригоріли окремі шматочки , тому що це може зіпсувати смак страви.
Курку порізати невеликими шматками.
В окремій сковорідці розігріти рослинну олію, викласти туди курку і на великому вогні швидко її обсмажити до півготовності, або трошки відварити курку в невеликій кількості води чи ненадовго помістити в розігріту духовку.
Дрібно порізані корінь імбиру, пекучмй перць та часник.
Поки смажиться цибуля з куркою, слід приготувати пасту карі. Часник і імбир почистити від шкірки, перець очистити від насіння і перетинок. Підготовлені інгредієнти подрібнити ножем.
Імбир, часник і перець викласти в ступку, додати чайну ложку солі і все добре перетерти до пюреподібного стану. Можна скористатись блендером.
Додаємо карі.
Потім до перетертих інгредієнтів додати 1 ст. л. карі і ретельно перемішати.
Пасту з карі додаємо до цибулі.
Отриману пасту додати до пасерованої цибулі, перемішати.
Слідом додати томатне пюре. Перемішати. Для пюре помідори слід опустити на 20 с. в киплячу воду, зняти з них шкірку і подрібнити в блендері до пюреподібного стану.
Потім влити 250-300 мл води. Довести до кипіння і посолити.
В соус викласти курку, перемішати, накрити кришкою і на малому вогні готувати приблизно 20 хв.
Після цього додати вершки, при потребі страву досолити і довести до кипіння, але не кип’ятити. За бажанням, на цьому етапі приготування до страви можна додати подрібнену зелень петрушки чи кінзи.
Курка в соусі карі готова. Як правило така страва подається з рисом.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
2-12-2019, 22:30
0
3 415