RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Приватні оголошення |Приватні оголошення Тури з Чернівців | Історія успіху | Історія успіху Афіша | Пропозиція тижня | Він+Вона | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Радіо | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |
Молодий буковинець » новини » Як смачно приготувати курку: три оригінальні рецепти

Як смачно приготувати курку: три оригінальні рецепти

Курка по-мароканськи

Інгредієнти:



курка (гомілки, стегна) - 1 кг

помідори у власному соці - 500 г

ріпчаста цибуля - 250 г

часник - 4-5 зубчиків

лимон (невеликий) - 1 шт.

оливки - 60 г

солодка паприка - 1 ст. л.

зіра (кумин) - 1/2 ст. л.

оливкова олія - 3 ст. л.

сіль - 2 ч. л. або за смаком

Приготування:

Спершу готуємо маринад. У миску, де буде маринуватися курка, вичавити часник, додати солодку паприку, мелену в кавомолці або перетерту в ступці зіру і сіль (1 ч. л.). Ретельно все перетерти / перемішати ложкою.

Додаємо оливкову олію.

Додати оливкову олію, перемішати.

Перемішуємо курку з маринадом.

В миску з маринадом викласти шматочки курки. За бажанням, кістки можна видалити і порізати м’ясо меншими шматками. Курку ретельно перемішати з маринадом. Накрити кришкою чи харчовою плівкою і помістити в холодильник мінімум на 3 год., можна наніч. В процесі маринування курку бажано кілька разів перемішати.

Почищений і порізаний дольками лимон.

Лимон очистити від шкірки, порізати плястерками, вибрати кісточки, засипати сіллю (1 ч. л.) і перемішати. Лимон, так само, як і курку, помістити в холодильник на 3 год. або наніч.

Дрібно порізані томати.

Коли курка замаринувалась, приступаємо до подальшого її приготування. Цибулю очистити і порізати кубиками.

Дрібно порізані томати.

Помідори при потребі очистити від шкірки і також порізати кубиками.

На сковорідці розігріти трошки олії і викласти замариновану курку. З кожного боку смажити на середньому вогні по 5 хв. до рум’яної скоринки. Обсмажену курку викласти в миску.

В сковорідку, де смажилась курка, викласти цибулю. Помішуючи, смажити до прозорого стану.
Додаємо томати до цибулі.

Додати помідори, перемішати.

Викладаємо курку, лимони і оливки в сковорідку.

Слідом викласти обсмажені шматки курки, додати оливки і солений лимон. Соус довести до кипіння, при потребі все досолити, накрити кришкою і тушкувати на невеликому вогні приблизно 35 хв. до готовності курки. Час від часу курку слід поливати соусом, в якому вона тушкується.
Курка по-мароканськи готова.

В кінці приготування можна додати зелень петрушки. Курка по-мароканськи готова.

Як смачно приготувати курку: три оригінальні рецепти


Курка запечена в апельсиновому соусі з розмарином

Інгредієнти:

курячі стегна - 6 шт. (1 кг)

апельсини великого розміру з кислинкою - 2 шт.

розмарин - 3-4 гілочки

соєвий соус - 2 ст. л.

часник - 3 зубчики

цукор - 1 ст. л. (без гірки)

сіль - 1 ч. л. або за смаком

чорний мелений перець - за смаком

Приготування:

Готуємо апельсиновий соус. З одного апельсина і половини іншого вичавити сік (приблизно 150 мл). Додати до нього соєвий соус, вичавлений через часникодавку часник, цукор, сіль і чорний мелений перець. Все перемішати до розчинення цукру.

Курячі бедерця в маринаді.

Курячі стегна помити і разом з гілочками розмарину викласти у форму для запікання, залити соусом і помістити в холодильник на 1 год.
Додаємо апельсини.

Половину апельсина, що залишився, порізати невеликими шматками, викласти до курячих стегон. Форму накрити фольгою або кришкою і помістити у розігріту до 200 °С духовку.

Курка запечена в апельсиновому соусі з розмарином готова.

Через 30 хв. кришку зняти і запікати ще 20-25 хв. до рум’яної скоринки, періодично поливаючи курку соусом, в якому готуються стегна. Курка запечена в апельсиновому соусі з розмарином готова.

Подавала я курку з відвареним рисом, поливши його соусом, в якому запікались стегна, і свіжим овочевим салатом.

Як смачно приготувати курку: три оригінальні рецепти


Курка в соусі карі

Інгредієнти:

курка (в мене філе) - 600 г

ріпчаста цибуля - 500 г

томатне пюре - 150 г

вершкове масло - 80-100 г

вершки (20 % і вище) - 150 г

цукор - 1 ч. л.

корінь імбиру - приблизно 4 см

свіжий гострий перець - півстручка

часник - 4 зубчики

приправа карі - 1 повна ст. л.

сіль - за смаком

Приготування:

Ріпчасту цибулю очистити і порізати маленькими кубиками.

На великій сковороді розтопити вершкове масло.

В сковорідку викласти цибулю і, помішуючи, смажити її на невеликому вогні приблизно 30 хв. Цибуля не має підсмажитись, а лише ледь-ледь зарум’янитись. Цибулю важливо регулярно помішувати, щоб не пригоріли окремі шматочки , тому що це може зіпсувати смак страви.

Курку порізати невеликими шматками.

В окремій сковорідці розігріти рослинну олію, викласти туди курку і на великому вогні швидко її обсмажити до півготовності, або трошки відварити курку в невеликій кількості води чи ненадовго помістити в розігріту духовку.

Дрібно порізані корінь імбиру, пекучмй перць та часник.

Поки смажиться цибуля з куркою, слід приготувати пасту карі. Часник і імбир почистити від шкірки, перець очистити від насіння і перетинок. Підготовлені інгредієнти подрібнити ножем.

Імбир, часник і перець викласти в ступку, додати чайну ложку солі і все добре перетерти до пюреподібного стану. Можна скористатись блендером.
Додаємо карі.

Потім до перетертих інгредієнтів додати 1 ст. л. карі і ретельно перемішати.

Пасту з карі додаємо до цибулі.

Отриману пасту додати до пасерованої цибулі, перемішати.

Слідом додати томатне пюре. Перемішати. Для пюре помідори слід опустити на 20 с. в киплячу воду, зняти з них шкірку і подрібнити в блендері до пюреподібного стану.

Потім влити 250-300 мл води. Довести до кипіння і посолити.

В соус викласти курку, перемішати, накрити кришкою і на малому вогні готувати приблизно 20 хв.

Після цього додати вершки, при потребі страву досолити і довести до кипіння, але не кип’ятити. За бажанням, на цьому етапі приготування до страви можна додати подрібнену зелень петрушки чи кінзи.

Курка в соусі карі готова. Як правило така страва подається з рисом.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
2-12-2019, 22:30
Коментарів 0 Переглядів 1 452

Назвали кількість нових випадків коронавірусу в Чернівецькій області
Це поки що ідентичне таке поле у Чернівецькій області
Через масштабний прорив на водогоні "Дністер-Чернівці" значна частина міста залишиться без водопостачання
• Новини партнерів










ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі
Учасники протесту вимагають перерахунку пенсій згідно з законом


«Я ж стану жертвою всесвітньої змови» Блог Юлії Леськової
Здавалося би, всі вже прийняли той факт, що коронавірус – доволі небезпечна вірусна інфекція
«Я не знаю більш національного народного генія» Блог Надії Будної
15 червня відзначили 80-річчя від дня народження видатного українського актора і режисера Івана Миколайчука
загрузка...
ВІДЕО Переглянути все відео

В асортименті крамнички є желейки, різні горіхи в шоколаді, унікальний ірис, суфле, маршмелоу, карамель, jellybeans, лакриця, жуйки та льодяники.

Насолоджуйтесь концертом та вигравайте безліч цінних подарунків! Суперприз – РОБОТ-ПИЛОСОС!

Ми розповімо вам, чому франшиза Pronto Pizza та Sushi Pro буде вигідною інвестицією.
Як влаштувати незабутню відпустку та не спустошити сімейний бюджет*

Провести незабутню відпустку і при цьому не спустошити сімейний бюджет допоможе найбільша торговельна мережа країни — "АТБ".
Подорожуй вигідно з МедЛаб!*

У гарячий сезон відпусток і подорожей лабораторія "МедЛаб" пропонує до уваги туристів новий пакет з двох ПЛР-досліджень на коронавірус: для виїзду з України та ПЛР-тест для зняття з обов'язкової самоізоляції.

Ми поцікавилися, якою ж ідеєю керувалися власники, створюючи "Квант Сервіс", якого професійного рівня досягли інженери за усі роки роботи та із якими труднощами доводилося стикатися.

Про важливість профілактичних оглядів у ортодонта, фактори, що сприяють викривленню зубів у дітей, на які варто звернути увагу батькам, профілактику ортодонтичних захворювань, розповіли у стоматологічній клініці Life Dent.
З нагоди 55-річчя Чернівецького торговельно-економічного інституту відбувся круглий стіл*

1 червня 2021 року в Чернівецькому торговельно-економічному інституті КНТЕУ відбулося засідання круглого столу на тему [b]"Управління публічними фінансами в умовах реформування економіки України"