Як смачно приготувати курку: три оригінальні рецепти

новини
3 647
0
Як смачно приготувати курку: три оригінальні рецепти

Курка по-мароканськи

Інгредієнти:



курка (гомілки, стегна) - 1 кг

помідори у власному соці - 500 г

ріпчаста цибуля - 250 г

часник - 4-5 зубчиків

лимон (невеликий) - 1 шт.

оливки - 60 г

солодка паприка - 1 ст. л.

зіра (кумин) - 1/2 ст. л.

оливкова олія - 3 ст. л.

сіль - 2 ч. л. або за смаком

Приготування:

Спершу готуємо маринад. У миску, де буде маринуватися курка, вичавити часник, додати солодку паприку, мелену в кавомолці або перетерту в ступці зіру і сіль (1 ч. л.). Ретельно все перетерти / перемішати ложкою.

Додаємо оливкову олію.

Додати оливкову олію, перемішати.

Перемішуємо курку з маринадом.

В миску з маринадом викласти шматочки курки. За бажанням, кістки можна видалити і порізати м’ясо меншими шматками. Курку ретельно перемішати з маринадом. Накрити кришкою чи харчовою плівкою і помістити в холодильник мінімум на 3 год., можна наніч. В процесі маринування курку бажано кілька разів перемішати.

Почищений і порізаний дольками лимон.

Лимон очистити від шкірки, порізати плястерками, вибрати кісточки, засипати сіллю (1 ч. л.) і перемішати. Лимон, так само, як і курку, помістити в холодильник на 3 год. або наніч.

Дрібно порізані томати.

Коли курка замаринувалась, приступаємо до подальшого її приготування. Цибулю очистити і порізати кубиками.

Дрібно порізані томати.

Помідори при потребі очистити від шкірки і також порізати кубиками.

На сковорідці розігріти трошки олії і викласти замариновану курку. З кожного боку смажити на середньому вогні по 5 хв. до рум’яної скоринки. Обсмажену курку викласти в миску.

В сковорідку, де смажилась курка, викласти цибулю. Помішуючи, смажити до прозорого стану.
Додаємо томати до цибулі.

Додати помідори, перемішати.

Викладаємо курку, лимони і оливки в сковорідку.

Слідом викласти обсмажені шматки курки, додати оливки і солений лимон. Соус довести до кипіння, при потребі все досолити, накрити кришкою і тушкувати на невеликому вогні приблизно 35 хв. до готовності курки. Час від часу курку слід поливати соусом, в якому вона тушкується.
Курка по-мароканськи готова.

В кінці приготування можна додати зелень петрушки. Курка по-мароканськи готова.

Як смачно приготувати курку: три оригінальні рецепти


Курка запечена в апельсиновому соусі з розмарином

Інгредієнти:

курячі стегна - 6 шт. (1 кг)

апельсини великого розміру з кислинкою - 2 шт.

розмарин - 3-4 гілочки

соєвий соус - 2 ст. л.

часник - 3 зубчики

цукор - 1 ст. л. (без гірки)

сіль - 1 ч. л. або за смаком

чорний мелений перець - за смаком

Приготування:

Готуємо апельсиновий соус. З одного апельсина і половини іншого вичавити сік (приблизно 150 мл). Додати до нього соєвий соус, вичавлений через часникодавку часник, цукор, сіль і чорний мелений перець. Все перемішати до розчинення цукру.

Курячі бедерця в маринаді.

Курячі стегна помити і разом з гілочками розмарину викласти у форму для запікання, залити соусом і помістити в холодильник на 1 год.
Додаємо апельсини.

Половину апельсина, що залишився, порізати невеликими шматками, викласти до курячих стегон. Форму накрити фольгою або кришкою і помістити у розігріту до 200 °С духовку.

Курка запечена в апельсиновому соусі з розмарином готова.

Через 30 хв. кришку зняти і запікати ще 20-25 хв. до рум’яної скоринки, періодично поливаючи курку соусом, в якому готуються стегна. Курка запечена в апельсиновому соусі з розмарином готова.

Подавала я курку з відвареним рисом, поливши його соусом, в якому запікались стегна, і свіжим овочевим салатом.

Як смачно приготувати курку: три оригінальні рецепти


Курка в соусі карі

Інгредієнти:

курка (в мене філе) - 600 г

ріпчаста цибуля - 500 г

томатне пюре - 150 г

вершкове масло - 80-100 г

вершки (20 % і вище) - 150 г

цукор - 1 ч. л.

корінь імбиру - приблизно 4 см

свіжий гострий перець - півстручка

часник - 4 зубчики

приправа карі - 1 повна ст. л.

сіль - за смаком

Приготування:

Ріпчасту цибулю очистити і порізати маленькими кубиками.

На великій сковороді розтопити вершкове масло.

В сковорідку викласти цибулю і, помішуючи, смажити її на невеликому вогні приблизно 30 хв. Цибуля не має підсмажитись, а лише ледь-ледь зарум’янитись. Цибулю важливо регулярно помішувати, щоб не пригоріли окремі шматочки , тому що це може зіпсувати смак страви.

Курку порізати невеликими шматками.

В окремій сковорідці розігріти рослинну олію, викласти туди курку і на великому вогні швидко її обсмажити до півготовності, або трошки відварити курку в невеликій кількості води чи ненадовго помістити в розігріту духовку.

Дрібно порізані корінь імбиру, пекучмй перць та часник.

Поки смажиться цибуля з куркою, слід приготувати пасту карі. Часник і імбир почистити від шкірки, перець очистити від насіння і перетинок. Підготовлені інгредієнти подрібнити ножем.

Імбир, часник і перець викласти в ступку, додати чайну ложку солі і все добре перетерти до пюреподібного стану. Можна скористатись блендером.
Додаємо карі.

Потім до перетертих інгредієнтів додати 1 ст. л. карі і ретельно перемішати.

Пасту з карі додаємо до цибулі.

Отриману пасту додати до пасерованої цибулі, перемішати.

Слідом додати томатне пюре. Перемішати. Для пюре помідори слід опустити на 20 с. в киплячу воду, зняти з них шкірку і подрібнити в блендері до пюреподібного стану.

Потім влити 250-300 мл води. Довести до кипіння і посолити.

В соус викласти курку, перемішати, накрити кришкою і на малому вогні готувати приблизно 20 хв.

Після цього додати вершки, при потребі страву досолити і довести до кипіння, але не кип’ятити. За бажанням, на цьому етапі приготування до страви можна додати подрібнену зелень петрушки чи кінзи.

Курка в соусі карі готова. Як правило така страва подається з рисом.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:

Новини Дня

13:20
Чернівчан закликають достойно провести загиблого воїна Артура Кузука
13:00
Стало відомо, чи відновиться туризм у Чорнобильській зоні після війни
12:40
Як вибухотехнік з Чернівців проводив розміновував Харківщину
12:20
Що буде, якщо їсти банани щодня: несподівані переваги
11:58
Епідеміолог пояснив, чому школам на Буковині рекомендують перейти на дистанційне навчання
11:40
Трамп заявив, що не полетить у Москву 9 травня
11:18
Проводили технічні роботи: на Буковині горів один із обʼєктів критичної інфраструктури
10:59
Дієтологи назвали чотири продукти, якими можна заспокоїти нерви
10:41
Україну накриє аномальна весна: що прогнозують синоптики
10:15
У Чернівцях «Mercedes» в'їхав у тролейбус: у ДТП загинув 21-річний чоловік
10:00
У Чернівцях в історичних будівлях пропонують реставрувати балкони
ексклюзив
09:38
Перевірте документи: кому від 1 березня можуть анулювати декларації із сімейними лікарями
09:15
Патрульна поліція хоче відмовиться від терміналів для оплати штрафів: пілотний проект працює на Буковині
08:52
США тиснуть на Київ щодо угоди про корисні копалини, погрожуючи відключити Starlink — Reuters
08:31
У Чернівцях успішні спортсмени будуть отримувати стипендії
08:10
Вночі Україну атакували 162 безпілотниками: які наслідки
07:49
Народження трійні та перекриття вулиці через ремонт: головні новини 21 лютого
07:30
Планові знеструмлення: де на Буковині 22 лютого не буде світла
07:18
22 лютого: кого потрібно пом'янути в цю батьківську суботу
07:00
Погода на Буковині 22 лютого
02:00
Коли сіяти капусту на розсаду у 2025 році: буде рости краще, ніж торік
01:45
Наліт з крана зникне за 1 хвилину: до чого тут звичайний кетчуп
01:30
Пийте цей сік щодня, щоб забути про високий цукор та старість. Він є у кожному магазині
01:15
Найкраща редиска для України: 6 сортів, які гарантовано дадуть багатий урожай
01:00
Яровизація картоплі: коли її робити, щоб отримати здоровий врожай
Більше Новин

Колонка

Читають Коментують

Свіжий номер

Афіша

політика, влада

економіка

здоров'я

культура

спорт

Каталог фірм