Авто | Нерухомість | Робота
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Приватні оголошення |Приватні оголошення Тури з Чернівців | Історія успіху | Історія успіху Афіша | Пропозиція тижня | Послуги | Журнал "Давай Одружимось!" |
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |
Як смачно приготувати курку: три оригінальні рецепти

Курка по-мароканськи

Інгредієнти:



курка (гомілки, стегна) - 1 кг

помідори у власному соці - 500 г

ріпчаста цибуля - 250 г

часник - 4-5 зубчиків

лимон (невеликий) - 1 шт.

оливки - 60 г

солодка паприка - 1 ст. л.

зіра (кумин) - 1/2 ст. л.

оливкова олія - 3 ст. л.

сіль - 2 ч. л. або за смаком

Приготування:

Спершу готуємо маринад. У миску, де буде маринуватися курка, вичавити часник, додати солодку паприку, мелену в кавомолці або перетерту в ступці зіру і сіль (1 ч. л.). Ретельно все перетерти / перемішати ложкою.

Додаємо оливкову олію.

Додати оливкову олію, перемішати.

Перемішуємо курку з маринадом.

В миску з маринадом викласти шматочки курки. За бажанням, кістки можна видалити і порізати м’ясо меншими шматками. Курку ретельно перемішати з маринадом. Накрити кришкою чи харчовою плівкою і помістити в холодильник мінімум на 3 год., можна наніч. В процесі маринування курку бажано кілька разів перемішати.

Почищений і порізаний дольками лимон.

Лимон очистити від шкірки, порізати плястерками, вибрати кісточки, засипати сіллю (1 ч. л.) і перемішати. Лимон, так само, як і курку, помістити в холодильник на 3 год. або наніч.

Дрібно порізані томати.

Коли курка замаринувалась, приступаємо до подальшого її приготування. Цибулю очистити і порізати кубиками.

Дрібно порізані томати.

Помідори при потребі очистити від шкірки і також порізати кубиками.

На сковорідці розігріти трошки олії і викласти замариновану курку. З кожного боку смажити на середньому вогні по 5 хв. до рум’яної скоринки. Обсмажену курку викласти в миску.

В сковорідку, де смажилась курка, викласти цибулю. Помішуючи, смажити до прозорого стану.
Додаємо томати до цибулі.

Додати помідори, перемішати.

Викладаємо курку, лимони і оливки в сковорідку.

Слідом викласти обсмажені шматки курки, додати оливки і солений лимон. Соус довести до кипіння, при потребі все досолити, накрити кришкою і тушкувати на невеликому вогні приблизно 35 хв. до готовності курки. Час від часу курку слід поливати соусом, в якому вона тушкується.
Курка по-мароканськи готова.

В кінці приготування можна додати зелень петрушки. Курка по-мароканськи готова.

Як смачно приготувати курку: три оригінальні рецепти


Курка запечена в апельсиновому соусі з розмарином

Інгредієнти:

курячі стегна - 6 шт. (1 кг)

апельсини великого розміру з кислинкою - 2 шт.

розмарин - 3-4 гілочки

соєвий соус - 2 ст. л.

часник - 3 зубчики

цукор - 1 ст. л. (без гірки)

сіль - 1 ч. л. або за смаком

чорний мелений перець - за смаком

Приготування:

Готуємо апельсиновий соус. З одного апельсина і половини іншого вичавити сік (приблизно 150 мл). Додати до нього соєвий соус, вичавлений через часникодавку часник, цукор, сіль і чорний мелений перець. Все перемішати до розчинення цукру.

Курячі бедерця в маринаді.

Курячі стегна помити і разом з гілочками розмарину викласти у форму для запікання, залити соусом і помістити в холодильник на 1 год.
Додаємо апельсини.

Половину апельсина, що залишився, порізати невеликими шматками, викласти до курячих стегон. Форму накрити фольгою або кришкою і помістити у розігріту до 200 °С духовку.

Курка запечена в апельсиновому соусі з розмарином готова.

Через 30 хв. кришку зняти і запікати ще 20-25 хв. до рум’яної скоринки, періодично поливаючи курку соусом, в якому готуються стегна. Курка запечена в апельсиновому соусі з розмарином готова.

Подавала я курку з відвареним рисом, поливши його соусом, в якому запікались стегна, і свіжим овочевим салатом.

Як смачно приготувати курку: три оригінальні рецепти


Курка в соусі карі

Інгредієнти:

курка (в мене філе) - 600 г

ріпчаста цибуля - 500 г

томатне пюре - 150 г

вершкове масло - 80-100 г

вершки (20 % і вище) - 150 г

цукор - 1 ч. л.

корінь імбиру - приблизно 4 см

свіжий гострий перець - півстручка

часник - 4 зубчики

приправа карі - 1 повна ст. л.

сіль - за смаком

Приготування:

Ріпчасту цибулю очистити і порізати маленькими кубиками.

На великій сковороді розтопити вершкове масло.

В сковорідку викласти цибулю і, помішуючи, смажити її на невеликому вогні приблизно 30 хв. Цибуля не має підсмажитись, а лише ледь-ледь зарум’янитись. Цибулю важливо регулярно помішувати, щоб не пригоріли окремі шматочки , тому що це може зіпсувати смак страви.

Курку порізати невеликими шматками.

В окремій сковорідці розігріти рослинну олію, викласти туди курку і на великому вогні швидко її обсмажити до півготовності, або трошки відварити курку в невеликій кількості води чи ненадовго помістити в розігріту духовку.

Дрібно порізані корінь імбиру, пекучмй перць та часник.

Поки смажиться цибуля з куркою, слід приготувати пасту карі. Часник і імбир почистити від шкірки, перець очистити від насіння і перетинок. Підготовлені інгредієнти подрібнити ножем.

Імбир, часник і перець викласти в ступку, додати чайну ложку солі і все добре перетерти до пюреподібного стану. Можна скористатись блендером.
Додаємо карі.

Потім до перетертих інгредієнтів додати 1 ст. л. карі і ретельно перемішати.

Пасту з карі додаємо до цибулі.

Отриману пасту додати до пасерованої цибулі, перемішати.

Слідом додати томатне пюре. Перемішати. Для пюре помідори слід опустити на 20 с. в киплячу воду, зняти з них шкірку і подрібнити в блендері до пюреподібного стану.

Потім влити 250-300 мл води. Довести до кипіння і посолити.

В соус викласти курку, перемішати, накрити кришкою і на малому вогні готувати приблизно 20 хв.

Після цього додати вершки, при потребі страву досолити і довести до кипіння, але не кип’ятити. За бажанням, на цьому етапі приготування до страви можна додати подрібнену зелень петрушки чи кінзи.

Курка в соусі карі готова. Як правило така страва подається з рисом.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Рейтинг:
(голосів: 1)
2-12-2019, 22:30
Коментарів 0 Переглядів 379

ДТП на об'їзній Чернівців: є постраждалі - фото
Внаслідок удару одне авто злетіло в кювет, у поліції повідомили про потерпілих
«Чернівцігаз» оштрафували на 7 мільйонів за донарахування у платіжках
Антимонопольний комітет оштрафував групу облгазів Фірташа на 278 мільйонів гривень
«Феодально-корупційна вотчина»: Нефьодов розповів про контрабанду на Буковині
Глава Держмитслужби заперечив, що через кордони Чернівецької області проходить найбільше контрабанди в Україні
Популярне Коментують
• Новини




















Як Великий і могутній ЗЕ Курятніка в стойло заганяв. Блог Мостіпаки
Про головні події Чернівців та Буковини за останній тиждень
Зима знову застала зненацька! Блог Марини Кавкало
"Де таке бачено, щоб у грудні випав сніг?" – саме таке враження склалося у понеділок, коли невеликий сніжок мало не спаралізував рух транспорту по місту та й по області загалом
«Ласкаво просимо в Україну». Блог Юлії Пацаранюк
Про неприємні враження від подорожей літаками
загрузка...
Хочете потішити  дітей, рідних і друзів приємними сюрпризами? Завітайте у магазин "Puzzle home" за особливими і цікавими подарунками.*

У магазині "PUZZLE HOME" ви знайдете варіанти подарунків як для дорослих (і жінок, і чоловіків), так і для діток.
«Круасан купуй – до Львова мандруй». Нова акція від «Львівських круасанів» у Чернівцях».*

Завітайте у кафе-кондитерську "Львівські круасани" та переконайтеся, що за справжніми французькими булочками зовсім не потрібно летіти в Париж. Та скористайтеся акційною пропозицією "Круасан купуй – до Львова мандруй".
Фільтри для води у Чернівцях: ТМ "AKVIUS" подбає, щоб ваша вода була чистою і якісною.*

Придбати хороший фільтр для води в Чернівцях можна у ТМ AKVIUS.
Завдяки якісним та сучасним системам очищення води та професійній підтримці ТМ AKVIUS у ваших оселях буде чиста й безпечна вода.
Здорове харчування у Чернівцях: де шукати безпечні, але недорогі  продукти?*

Торговельна мережа "АТБ" уже понад чверть сторіччя відома мільйонам українців гарантованою якістю товарів і доступними цінами. Завдяки "АТБ" можливість наповнити холодильник безпечними натуральними продуктами тепер мають і мешканці нашого міста.
У Чернівцях почав працювати новий масажний салон «Dr. Magnesium massage». Чому масажі з магнієм мають таку ефективність?*

У Чернівцях почав працювати новий масажний салон "Dr. Magnesium massage". Тут відвідувачам пропонують фірмовий магнієвий масаж з поєднанням 11 авторських технік масажу.