RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

Як смачно приготувати курку: три оригінальні рецепти

Курка по-мароканськи

Інгредієнти:



курка (гомілки, стегна) - 1 кг

помідори у власному соці - 500 г

ріпчаста цибуля - 250 г

часник - 4-5 зубчиків

лимон (невеликий) - 1 шт.

оливки - 60 г

солодка паприка - 1 ст. л.

зіра (кумин) - 1/2 ст. л.

оливкова олія - 3 ст. л.

сіль - 2 ч. л. або за смаком

Приготування:

Спершу готуємо маринад. У миску, де буде маринуватися курка, вичавити часник, додати солодку паприку, мелену в кавомолці або перетерту в ступці зіру і сіль (1 ч. л.). Ретельно все перетерти / перемішати ложкою.

Додаємо оливкову олію.

Додати оливкову олію, перемішати.

Перемішуємо курку з маринадом.

В миску з маринадом викласти шматочки курки. За бажанням, кістки можна видалити і порізати м’ясо меншими шматками. Курку ретельно перемішати з маринадом. Накрити кришкою чи харчовою плівкою і помістити в холодильник мінімум на 3 год., можна наніч. В процесі маринування курку бажано кілька разів перемішати.

Почищений і порізаний дольками лимон.

Лимон очистити від шкірки, порізати плястерками, вибрати кісточки, засипати сіллю (1 ч. л.) і перемішати. Лимон, так само, як і курку, помістити в холодильник на 3 год. або наніч.

Дрібно порізані томати.

Коли курка замаринувалась, приступаємо до подальшого її приготування. Цибулю очистити і порізати кубиками.

Дрібно порізані томати.

Помідори при потребі очистити від шкірки і також порізати кубиками.

На сковорідці розігріти трошки олії і викласти замариновану курку. З кожного боку смажити на середньому вогні по 5 хв. до рум’яної скоринки. Обсмажену курку викласти в миску.

В сковорідку, де смажилась курка, викласти цибулю. Помішуючи, смажити до прозорого стану.
Додаємо томати до цибулі.

Додати помідори, перемішати.

Викладаємо курку, лимони і оливки в сковорідку.

Слідом викласти обсмажені шматки курки, додати оливки і солений лимон. Соус довести до кипіння, при потребі все досолити, накрити кришкою і тушкувати на невеликому вогні приблизно 35 хв. до готовності курки. Час від часу курку слід поливати соусом, в якому вона тушкується.
Курка по-мароканськи готова.

В кінці приготування можна додати зелень петрушки. Курка по-мароканськи готова.

Як смачно приготувати курку: три оригінальні рецепти


Курка запечена в апельсиновому соусі з розмарином

Інгредієнти:

курячі стегна - 6 шт. (1 кг)

апельсини великого розміру з кислинкою - 2 шт.

розмарин - 3-4 гілочки

соєвий соус - 2 ст. л.

часник - 3 зубчики

цукор - 1 ст. л. (без гірки)

сіль - 1 ч. л. або за смаком

чорний мелений перець - за смаком

Приготування:

Готуємо апельсиновий соус. З одного апельсина і половини іншого вичавити сік (приблизно 150 мл). Додати до нього соєвий соус, вичавлений через часникодавку часник, цукор, сіль і чорний мелений перець. Все перемішати до розчинення цукру.

Курячі бедерця в маринаді.

Курячі стегна помити і разом з гілочками розмарину викласти у форму для запікання, залити соусом і помістити в холодильник на 1 год.
Додаємо апельсини.

Половину апельсина, що залишився, порізати невеликими шматками, викласти до курячих стегон. Форму накрити фольгою або кришкою і помістити у розігріту до 200 °С духовку.

Курка запечена в апельсиновому соусі з розмарином готова.

Через 30 хв. кришку зняти і запікати ще 20-25 хв. до рум’яної скоринки, періодично поливаючи курку соусом, в якому готуються стегна. Курка запечена в апельсиновому соусі з розмарином готова.

Подавала я курку з відвареним рисом, поливши його соусом, в якому запікались стегна, і свіжим овочевим салатом.

Як смачно приготувати курку: три оригінальні рецепти


Курка в соусі карі

Інгредієнти:

курка (в мене філе) - 600 г

ріпчаста цибуля - 500 г

томатне пюре - 150 г

вершкове масло - 80-100 г

вершки (20 % і вище) - 150 г

цукор - 1 ч. л.

корінь імбиру - приблизно 4 см

свіжий гострий перець - півстручка

часник - 4 зубчики

приправа карі - 1 повна ст. л.

сіль - за смаком

Приготування:

Ріпчасту цибулю очистити і порізати маленькими кубиками.

На великій сковороді розтопити вершкове масло.

В сковорідку викласти цибулю і, помішуючи, смажити її на невеликому вогні приблизно 30 хв. Цибуля не має підсмажитись, а лише ледь-ледь зарум’янитись. Цибулю важливо регулярно помішувати, щоб не пригоріли окремі шматочки , тому що це може зіпсувати смак страви.

Курку порізати невеликими шматками.

В окремій сковорідці розігріти рослинну олію, викласти туди курку і на великому вогні швидко її обсмажити до півготовності, або трошки відварити курку в невеликій кількості води чи ненадовго помістити в розігріту духовку.

Дрібно порізані корінь імбиру, пекучмй перць та часник.

Поки смажиться цибуля з куркою, слід приготувати пасту карі. Часник і імбир почистити від шкірки, перець очистити від насіння і перетинок. Підготовлені інгредієнти подрібнити ножем.

Імбир, часник і перець викласти в ступку, додати чайну ложку солі і все добре перетерти до пюреподібного стану. Можна скористатись блендером.
Додаємо карі.

Потім до перетертих інгредієнтів додати 1 ст. л. карі і ретельно перемішати.

Пасту з карі додаємо до цибулі.

Отриману пасту додати до пасерованої цибулі, перемішати.

Слідом додати томатне пюре. Перемішати. Для пюре помідори слід опустити на 20 с. в киплячу воду, зняти з них шкірку і подрібнити в блендері до пюреподібного стану.

Потім влити 250-300 мл води. Довести до кипіння і посолити.

В соус викласти курку, перемішати, накрити кришкою і на малому вогні готувати приблизно 20 хв.

Після цього додати вершки, при потребі страву досолити і довести до кипіння, але не кип’ятити. За бажанням, на цьому етапі приготування до страви можна додати подрібнену зелень петрушки чи кінзи.

Курка в соусі карі готова. Як правило така страва подається з рисом.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Юлія Леськова
2-12-2019, 22:30
Коментарів 0 Переглядів 3 569

Фото ілюстративне

Понад 15 країн світу є споживачами продуктів із нашого краю


Внаслідок аварії кермувальник загинув на місці події, а пасажир отримав травми
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Олена Рєпіна – випускниця Міжнародної програми "Капеланська академія"


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.