RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

Новорічні страви 2020: топ-3 рецепти святкових салатів

Традиційний новорічний стіл не обходиться без салатів "Олів'є" та "Оселедець під шубою".

Але Білому Металевому Щурові – господарю прийдешнього року – буде приємно, якщо ви врахуєте і його смаки.



Салат з куркою і гранатовими зернами

Інгредієнти:

2-3 картоплини
2 курячих філе
50 г волоських горіхів
100 г сиру
2 моркви або морква по-корейськи
3 яйця
Майонез – за смаком
Сіль за смаком
Гранатові зерна – для прикрашання


Спосіб приготування:

Окремо відварити картоплю, моркву і яйця. Остудити, почистити і нарізати кубиками.

Відварити куряче філе в підсоленій воді. Остудити і нарізати такими ж шматочками, як інші інгредієнти.

Волоські горіхи за бажанням підсмажити, дрібно порубати або подрібнити в блендері. Сир натерти на тертці.

Викласти всі інгредієнти шарами, змащуючи майонезом: картопля, курка, горіхи, сир, морква і яйця. Поставити в холодильник до подачі.

Прикрасити готовий салат гранатовими зернами.

Новорічний салат з тунцем, вареними яйцями і помідорами

Новорічні страви 2020: топ-3 рецепти святкових салатів


Інгредієнти:

Для салату:


1 пучок салатного міксу
1 банка консервованого тунця шматочками
1 червоний помідор
1 жовтий помідор
2-3 яйця


Для заправки:


2 ст.л. оливкового масла
1 ст.л. діжонської гірчиці
1 ч.л. меду
1 ч.л. лимонного соку
Сіль, перець


Спосіб приготування:

Салатне листя помити і обсушити.

Яйця відварити, остудити і почистити. Розрізати кожне яйце на 4-6 частин.

Помідори помити й нарізати часточками.

Порвати салатне листя в миску. Покласти шматочки консервованого тунця, томатів і яєць.

Для заправки перемішати оливкову олію, діжонську гірчицю, мед і лимонний сік. Посолити і поперчити.

Полити салат заправкою і подавати з хрустким свіжим хлібом.

Салат-закуска "Мишки"

Новорічні страви 2020: топ-3 рецепти святкових салатів


Інгредієнти:

Сир плавлений – 180 г
Крабові палички – 150 г
Яйця – 2 шт.
Часник – 1 зубчик (за смаком)
Майонез – 2 ст. ложки
Сіль за смаком
Редиска (для прикрашання) – 2 шт.
Перець чорний горошком (для прикрашання)


Спосіб приготування:

Підготувати продукти для сирної закуски "Мишки" з крабовими паличками.

Яйця відварити круто (9 хвилин після закипання), остудити й обчистити.

Натерти яйця і сир на дрібній тертці.

Натерти крабові палички (червону частину однієї палички залишити для прикрашання).

Половину тертих крабових паличок висипати в миску з яйцями і сиром, половину залишити для прикрашання.

Видавити часник через прес. (Щоб отримати більш гостру закуску, можна додати більше часнику. Або, навпаки, зменшити кількість часнику.) Додати майонез. Якщо треба, посолити. Перемішати.

Із сирної маси сформувати невеликі кульки і обваляти їх у тертих крабових паличках.

Редиску нарізати тонкими кружечками. Червону частину крабової палички нарізати тонкими смужками.

Кулькам із сирної маси надати форму мишки (овальну, із загостреним кінцем з одного боку). Оформити закуску як мишку: із чорного перцю зробити "очі" й "ніс", з редиски – "вушка", а з смужки крабової палички – "хвіст".

Перекласти закуску на тарілку або дошку для подачі. Прикрасити зеленню, редискою, шматочками сиру і подавати до столу.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Марина Кавкало
1-12-2019, 22:30
Коментарів 0 Переглядів 5 313

Фото ілюстративне

Понад 15 країн світу є споживачами продуктів із нашого краю


Внаслідок аварії кермувальник загинув на місці події, а пасажир отримав травми
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Олена Рєпіна – випускниця Міжнародної програми "Капеланська академія"


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.