Традиційний новорічний стіл не обходиться без салатів "Олів'є" та "Оселедець під шубою".
Але Білому Металевому Щурові – господарю прийдешнього року – буде приємно, якщо ви врахуєте і його смаки.
Салат з куркою і гранатовими зернамиІнгредієнти:2-3 картоплини
2 курячих філе
50 г волоських горіхів
100 г сиру
2 моркви або морква по-корейськи
3 яйця
Майонез – за смаком
Сіль за смаком
Гранатові зерна – для прикрашанняСпосіб приготування:Окремо відварити картоплю, моркву і яйця. Остудити, почистити і нарізати кубиками.
Відварити куряче філе в підсоленій воді. Остудити і нарізати такими ж шматочками, як інші інгредієнти.
Волоські горіхи за бажанням підсмажити, дрібно порубати або подрібнити в блендері. Сир натерти на тертці.
Викласти всі інгредієнти шарами, змащуючи майонезом: картопля, курка, горіхи, сир, морква і яйця. Поставити в холодильник до подачі.
Прикрасити готовий салат гранатовими зернами.
Новорічний салат з тунцем, вареними яйцями і помідорамиІнгредієнти:
Для салату:1 пучок салатного міксу
1 банка консервованого тунця шматочками
1 червоний помідор
1 жовтий помідор
2-3 яйця
Для заправки:2 ст.л. оливкового масла
1 ст.л. діжонської гірчиці
1 ч.л. меду
1 ч.л. лимонного соку
Сіль, перецьСпосіб приготування:Салатне листя помити і обсушити.
Яйця відварити, остудити і почистити. Розрізати кожне яйце на 4-6 частин.
Помідори помити й нарізати часточками.
Порвати салатне листя в миску. Покласти шматочки консервованого тунця, томатів і яєць.
Для заправки перемішати оливкову олію, діжонську гірчицю, мед і лимонний сік. Посолити і поперчити.
Полити салат заправкою і подавати з хрустким свіжим хлібом.
Салат-закуска "Мишки"Інгредієнти:Сир плавлений – 180 г
Крабові палички – 150 г
Яйця – 2 шт.
Часник – 1 зубчик (за смаком)
Майонез – 2 ст. ложки
Сіль за смаком
Редиска (для прикрашання) – 2 шт.
Перець чорний горошком (для прикрашання)Спосіб приготування:Підготувати продукти для сирної закуски "Мишки" з крабовими паличками.
Яйця відварити круто (9 хвилин після закипання), остудити й обчистити.
Натерти яйця і сир на дрібній тертці.
Натерти крабові палички (червону частину однієї палички залишити для прикрашання).
Половину тертих крабових паличок висипати в миску з яйцями і сиром, половину залишити для прикрашання.
Видавити часник через прес. (Щоб отримати більш гостру закуску, можна додати більше часнику. Або, навпаки, зменшити кількість часнику.) Додати майонез. Якщо треба, посолити. Перемішати.
Із сирної маси сформувати невеликі кульки і обваляти їх у тертих крабових паличках.
Редиску нарізати тонкими кружечками. Червону частину крабової палички нарізати тонкими смужками.
Кулькам із сирної маси надати форму мишки (овальну, із загостреним кінцем з одного боку). Оформити закуску як мишку: із чорного перцю зробити "очі" й "ніс", з редиски – "вушка", а з смужки крабової палички – "хвіст".
Перекласти закуску на тарілку або дошку для подачі. Прикрасити зеленню, редискою, шматочками сиру і подавати до столу.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
1-12-2019, 22:30
0
5 064