Продукти харчування є важливою складовою гарного самопочуття і міцного здоров’я. Але тільки в тому випадку, якщо вони корисні. Деяку їжу ми такою вважаємо, хоча вона насправді шкідлива.
Про це пише УКР.Здоров'я.
НапівфабрикатиТак, це дуже зручний продукт, який особливо не треба готувати. Обсмажив на сковороді або розігрів в мікрохвильовці-і готово. Але ось склад напівфабрикатів не найкращий. Найчастіше в їх приготуванні використовують сою, м’ясну емульсію, консерванти, крохмаль, ароматизатори, різні підсилювачі смаку. Тому навряд чи такий продукт можна назвати корисним.
Жувальний мармеладСмачні черв’ячки і ведмедики приваблюють людей різного віку, але особливо дітей. У них занадто багато не найкорисніших інгредієнтів, в тому числі загусників, ароматизаторів, хімічних барвників. Шкідливо? Зрозуміло!
М’ясо механічної обвалкиУ народі цей продукт називають “рожевим слизом” і використовуються для приготування дешевих ковбас, консервів, напівфабрикатів. Але для приготування використовується харчове сміття – кістки, сполучні тканини, шкура, жир, залишки філе і обрізків. Маса забезпечується різними шкідливими добавками, підсилювачами смаку, щоб змінити смакові якості і зробити їх більш благородними. Чи варто говорити, що нічого корисного в такому продукті немає?
Мариновані грибиЛісові гриби і так можуть бути потенційно шкідливими. А вже що говорити про маринований продукт з магазину! У плодах зазвичай накопичуються комахи, відкладаючи там личинки. Крім того, в приготуванні страви зазвичай використовують багато оцту, що точно може нашкодити шлунково-кишковому тракту.
ХлібХліб з супермаркету зазвичай містить не найкращу речовину для здоров’я людини – L-цистеїн. Він дозволяє скоротити час приготування. Походження даної амінокислоти досить сумнівне – її добувають з людського волосся, пташиного пір’я і коров’ячих рогів.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
1-12-2019, 00:16
0
2 658