Курка фарширована рисом і грибамиІнгредієнти:
Курка (середня) 1 шт.
Овочі з рисом та шампіньйонами 400 г
Масло 50 г
Майонез 2 ст. ложки
Сіль, часник та спеції за смаком
Приготування:Курку натерти сумішшю, приготовленою із подрібненого часнику, майонезу, солі, та спецій, і залишити на 30 хв (можна й довше, але не менше) для маринування.
А тим часом приготувати рис, овочі та шампіньйони, додати вершкове масло, охолодити і приправити за смаком.
Замариновану курку фарширувати сумішшю, зашити отвір і запікаємо 60—80 хв. в духовій шафі при температурі 160—180 °С.
До столу подавати гарячою, з різноманітними соусами.
Крученики зі свининоюІнгредієнти:Свинина 1 кг
Шампіньйони 150 г
Перець солодкий 1 шт.
Варений рис 100 г
Масло 30 г
Цибуля 1 шт.
Зелень 1 пучок
Сіль, перець за смаком
Олія для смаження
Приготування:М'ясо нарізаємо на битки, солимо, перчимо. Готуємо начинку. Нарізаємо печериці і перець кубиками. Подрібнену цибулю обсмажуємо на розігрітому вершковому маслі. Додаємо гриби і перець.
Через 4–5 хвилин в зажарку висипаємо варений рис і нарізану зелень. Все перемішуємо. На кожен стейк викладаємо начинку, згортаємо рулетики і закріплюємо кінці зубочистками або обв'язуємо крученик ниткою.
Смажимо до рум'яної скоринки. Опісля тушкуємо в бульйоні 30 хвилин. Крученики готові до подачі на стіл.
Печеня з кролика зі сметаною та овочамиІнгредієнти:Тушка кролика 1 шт.
Сметана 400 г
Картопля 4 шт.
Морква 2 шт.
Цибуля 1 шт.
Часник 2 зубчики
Біле вино 50 мл
Олія 2 ст. л.
Петрушка пучок
Сіль за смаком
Перець за смаком
Приготування:Миємо тушку кролика, обсушуємо на паперовому рушнику, акуратно розрубуємо на порційні шматочки.
Чистимо картоплю, моркву, цибулю, часник. Нарізаємо овочі великими шматками.
Пательню з товстим дном ставимо на середній вогонь. Наливаємо олію та викладаємо овочі. Обсмажуємо 5–7 хвилин, щоб з’явилася рум’яна скоринка. Додаємо до овочів сіль та перець, виливаємо біле вино. Смажимо ще 5 хвилин, доки випарується алкоголь. Перекладаємо овочі у форму для запікання.
М'ясо кролика солимо та перчимо за смаком. Обсмажуємо до золотої скоринки на сковорідці, де готувалася картопля. Перекладаємо шматочки кролика до овочів.
До м’яса висипаємо сметану та рівномірно розподіляємо по всій формі. Якщо сметана не покриває шматочки кролика, можна додати трохи води.
Розігріваємо духовку до 180 градусів. Накриваємо форму для запікання кришкою чи фольгою та ставимо у духову шафу на годину. Подаємо кролика до столу, прикрасивши гілочкою зелені.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
28-11-2019, 22:30
0
2 122