Смачні страви з м'яса: три оригінальних рецепти

новини
2 321
0
Смачні страви з м'яса: три оригінальних рецепти

Курка фарширована рисом і грибами

Інгредієнти:



Курка (середня) 1 шт.

Овочі з рисом та шампіньйонами 400 г

Масло 50 г

Майонез 2 ст. ложки

Сіль, часник та спеції за смаком

Приготування:

Курку натерти сумішшю, приготовленою із подрібненого часнику, майонезу, солі, та спецій, і залишити на 30 хв (можна й довше, але не менше) для маринування.

А тим часом приготувати рис, овочі та шампіньйони, додати вершкове масло, охолодити і приправити за смаком.

Замариновану курку фарширувати сумішшю, зашити отвір і запікаємо 60—80 хв. в духовій шафі при температурі 160—180 °С.

До столу подавати гарячою, з різноманітними соусами.

Смачні страви з м'яса: три оригінальних рецепти


Крученики зі свининою

Інгредієнти:

Свинина 1 кг

Шампіньйони 150 г

Перець солодкий 1 шт.

Варений рис 100 г

Масло 30 г

Цибуля 1 шт.

Зелень 1 пучок

Сіль, перець за смаком

Олія для смаження

Приготування:

М'ясо нарізаємо на битки, солимо, перчимо. Готуємо начинку. Нарізаємо печериці і перець кубиками. Подрібнену цибулю обсмажуємо на розігрітому вершковому маслі. Додаємо гриби і перець.

Через 4–5 хвилин в зажарку висипаємо варений рис і нарізану зелень. Все перемішуємо. На кожен стейк викладаємо начинку, згортаємо рулетики і закріплюємо кінці зубочистками або обв'язуємо крученик ниткою.

Смажимо до рум'яної скоринки. Опісля тушкуємо в бульйоні 30 хвилин. Крученики готові до подачі на стіл.

Смачні страви з м'яса: три оригінальних рецепти


Печеня з кролика зі сметаною та овочами

Інгредієнти:

Тушка кролика 1 шт.

Сметана 400 г

Картопля 4 шт.

Морква 2 шт.

Цибуля 1 шт.

Часник 2 зубчики

Біле вино 50 мл

Олія 2 ст. л.

Петрушка пучок

Сіль за смаком

Перець за смаком

Приготування:

Миємо тушку кролика, обсушуємо на паперовому рушнику, акуратно розрубуємо на порційні шматочки.

Чистимо картоплю, моркву, цибулю, часник. Нарізаємо овочі великими шматками.

Пательню з товстим дном ставимо на середній вогонь. Наливаємо олію та викладаємо овочі. Обсмажуємо 5–7 хвилин, щоб з’явилася рум’яна скоринка. Додаємо до овочів сіль та перець, виливаємо біле вино. Смажимо ще 5 хвилин, доки випарується алкоголь. Перекладаємо овочі у форму для запікання.

М'ясо кролика солимо та перчимо за смаком. Обсмажуємо до золотої скоринки на сковорідці, де готувалася картопля. Перекладаємо шматочки кролика до овочів.

До м’яса висипаємо сметану та рівномірно розподіляємо по всій формі. Якщо сметана не покриває шматочки кролика, можна додати трохи води.

Розігріваємо духовку до 180 градусів. Накриваємо форму для запікання кришкою чи фольгою та ставимо у духову шафу на годину. Подаємо кролика до столу, прикрасивши гілочкою зелені.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
У коледжі на Буковині розповіли про стан дітей, які потрапили в аварію у Франції
Уроки англійської та ресторанне меню: що пропонують літні табори на Буковині
Більше дронів – менше втрат. Воїни 80 бригади збирають на мавіки
Всі діти живі і скоро будуть на Буковині: що наразі відомо про трагічну ДТП у Франції
У Чернівцях у багатоповерхівці горіла квартира: з будинку евакуювали 28 людей - фото
Мріяв накрити стіл від Чернівців до Чорториї: сьогодні - день народження Івана Миколайчука
Сьогодні Буковина попрощається із захисником Євгенієм Людвіком
14 червня, 2025
Юна Сумська та фільм від Джолі: що можна побачити на Миколайчук OPEN, який стартував у Чернівцях
Четвертий обмін за тиждень: в Україну повернулися бійці, які у полоні з 2022 року
Поверталися з навчання: стали відомі нові подробиці трагічної ДТП у Франції, у якій постраждали буковинці