RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Ознаки психічних розладів людини


Людина починає здаватися нам дивною, але ж особливості в її поведінці цілком можуть бути ознаками психічних розладів. Саме про них в статті і піде мова.

Про це пише УКР.Здоров'я.



Депресія
Всесвітня організація охорони здоров’я призводить лякаючу статистику-депресія є одним з найпоширеніших психічних розладів людини. Від нього страждають майже 300 мільйонів жителів нашої планети. Які ж ознаки депресії?

Одними з найпоширеніших ознак цього психічного розладу вважаються зниження настрою і самооцінки, втрата інтересу до подій навколо, порушення режиму дня. Також людина стає більш песимістичною. Як правило, депресивні люди говорять більше тихим голосом, довго не можуть підібрати потрібні слова, а все, що вони говорять, в кінцевому рахунку має негативне забарвлення.

Біполярний афективний розлад (БАР)
Такий психічний розлад ще називають маніакально-депресивним психозом. Хвороба часто пов’язана з різкими змінами настрою, і це сама видима ознака. Від біполярного афективного розладу страждають близько 60 мільйонів на всій планеті. Все життя таких страждальців ділиться на дві частини: маніакальну і депресивну, причому ніхто не знає, коли почнеться той чи інший період.

До ознак даного психічного розладу відносять швидкий говір, швидка зміна теми розмови. Також такі індивідууми впевнені в собі, у своїх діях. Вони часто говорять про те, на що вони здатні в барвистій формі. Але часом в бесідах з ними миготять досить дивні думки та ідеї.

Генералізований тривожний розлад
Третина населення Землі стикаються з даним психічним розладом. Його ознаки такі: хворий відчуває постійну тривогу, він може відчувати тремтіння по тілу з-за страху, виникають неприємні відчуття в області сонячного сплетіння. Досить часто при психічному розладі цього типу з’являється боязнь майбутнього, про свої страхи хворі дуже часто говорять. Якщо в бесіді буде порушена ця тема, то співрозмовнику людини з таким розладом може стати не по собі від того, які страхи можуть виникати. Часто люди при генералізованому тривожному розладі скаржаться на все, що можна — здоров’я, погоду, роботу, родину, державу.

Обсесивно-компульсивний розлад
Даний вид психічного розладу тісно пов’язаний з тривогою і страхом, як і попереднє. Але відмінність полягає в тому, що при обсесивно-компульсивному розладі виникають настирливі думки, люди виконують певні ритуали, щоб позбутися своїх страхів і поганих думок. Досить часто це самі звичайні дії, але вони їх заспокоюють. Також пацієнти з психічним розладом часто скаржаться, недовірливі. Їм не слід говорити про те, що у них є певні проблеми з психікою, інакше це може спровокувати зайві проблеми і погіршити ситуацію.

Шизоїдний розлад
Шизофренія – теж досить поширений психічний розлад. До ознак захворювання можна віднести відстороненість, замкнутість, порушення соціальних норм. Часто хворі на психічний розлад ведуть аскетичний спосіб життя, захоплюються різними філософіями, езотерикою, можуть бути схиблені на оздоровленні. Деякі знаходять згубну форму — захоплюються наркотиками або алкоголем. Допомогти в такому випадку може тільки кваліфікований фахівець.

Параноїдальний розлад
У пацієнтів, які страждають від даного психічного розладу, спостерігаються такі ознаки: недовірливість, підозрілість до оточуючих. Вони думають, що всі хочуть їм нашкодити. Також при параної вважають, що за ними стежать, переслідують, плетуть проти них змови. Іншими словами, вони вважають про себе так, немов навколо них крутиться весь світ, увага оточуючих, мовляв, тільки на них і зосереджена. Як правило, нічого подібного насправді не відбувається.

Істеричний розлад
Найчастіше від істеричного розладу страждають жінки-поводяться занадто емоційно, ексцентрично. Така ознака є найпоширенішою. Також у істеричних пацієнтів спостерігаються й інші ознаки психічного розладу: вередливість, вимогливість, бажання залучати до себе підвищену увагу, щоб викликати здивування або співчуття. Вони досить часто дуже екстравагантно одягаються, поводяться занадто навіжено.

Дисоціальний розлад
Зазвичай таких людей називають соціопатами. Вони не рахуються ні з ким, ні з чим, живуть, як хочуть, намагаючись домагатися свого будь-якими методами. Зазвичай ознаки психічного розладу починають проявлятися ще в дитинстві. Діти часто влаштовують бійки, тікають з дому, крадуть, здійснюють акти насильства (як фізичного, так і психічного). А ось з оточуючими вони поводяться досить прохолодно, спілкуються в основному за допомогою маніпуляцій.

Нарцисичний розлад
Страждають від цієї психічної патології відчувають необхідність в захопленні з боку оточуючих. Одною з найяскравіших ознак є те, що вони вкрай агресивно ставляться до критики на свою адресу, не сприймають її. Як правило, їх мало цікавлять почуття і думки оточуючих, проблеми інших людей. А якщо вам так не здається, що швидше за все нарцис просто використовує вас в своїх цілях.

Якщо ви помітили в собі або знайомому один з декількох ознак, то необхідно звернутися до фахівця, який допоможе розібратися в проблемі.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
28-11-2019, 01:40
Коментарів 0 Переглядів 3 264

Теги -

“Буковинка” втретє поспіль взяла гору над “Балтою” та здобула бронзові медалі Суперліги-Дмарт сезону 2023/24
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.