RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Симптоми жовчних каменів і як вони виникають, фактори ризику і лікування


Жовчний міхур являє собою анатомічну структуру, яка розташована під печінкою.

Це місце, де зберігається жовч, що виробляється печінкою, і звідки вона виводиться у травну систему або тонку кишку з метою сприяння всмоктуванню жирів, пише УКР.Здоров'я.



Які камені в жовчному міхурі?
Жовч являє собою в’язку рідину, склад якої визначається печінкою людини. Коли є зміна в жовчному міхурі, або анатомічна, функціональна або в складі одного з компонентів жовчі, це починає зміцнювати і створювати тверді частини, відомі як жовчні камені.

У медицині це відомо як біліарний літіаз. Літіоз (камені) жовчовивідних шляхів (відносно жовчного міхура).

Симптоми жовчних каменів

Симптоми жовчних каменів можуть варіюватися від людини до людини. Їх інтенсивність безпосередньо пов’язана зі ступенем обструкції нормального потоку жовчі, який вони виробляють.

Сильний біль в животі. Частіше виникає у верхній частині живота над пупком або під ребрами з правого боку. Цей біль відчувається як ніби він рухається до спини або плеча. Інтенсивність може бути настільки високою, що заслуговує відвідування відділення невідкладної допомоги. Біль може виникнути після прийому їжі. Він з’являється раптово і може тривати від пари хвилин до декількох годин.

Біль у спині. З аналогічними характеристиками болю в животі.

Біль у правому плечі. Відчувається від шиї до плеча, а також біль може перейти в спину.

Жовтяниця. Це означає, що шкіра пацієнта і слизові оболонки стають жовтуватими.

Шкіра. Надмірний свербіж або свербіж по всьому тілу.

Втома. Недолік енергії і загальна втома, як правило, передують виникненню сверблячки і жовтяниці.

Втрата ваги. Викликається сильним болем, який пацієнт відчуває після вживання їжі, який призводить до того, що пацієнт уникає прийому їжі, що призводить до зниження споживання калорій.

Як виникають камені в жовчному міхурі і які їх причини?
Жовчні камені утворюються в результаті змін у складі жовчі або у вільному потоці жовчі через жовчний міхур і проток, що дозволяє його екскрецію в тонку кишку.

Холестерин жовчних каменів
Це викликано тим, що концентрація або кількість холестерину, що міститься у жовчі, протягом тривалого часу дуже високі, що сприяє утворенню грудок, які з’єднуються разом, у результаті можуть викликати літіаз діаметром до 2,5 см кожен.

Пігментні камені в жовчному міхурі
В результаті нормальної функції печінки він повинен виділяти або видаляти циркулюючі в крові пігменти, такі як білірубін. Білірубін виділяється з жовчю.

Коли концентрація пігменту збільшується, це створює затвердіння і групування цих твердих речовин, поступаючись місцем утворенню літіазі.

Жовчні камені, що виробляються бактеріями
При деяких захворюваннях, які впливають на дванадцятипалу кишку тонкої кишки, бактерії проникають в проток, який зв’язується з жовчним міхуром, що в результаті змушує жовч тверднути.

Запалення жовчного міхура
Холецистит сприяє осадженню і затвердінню жовчі.

Інфекція жовчного міхура

Звані холангітом, бактерії сприяють утворенню літіазу, дозволяючи жовчі прилипати до стінок бактерій, в результаті сприяючи їх накопиченню.

Обструкція або вади розвитку жовчного міхура
Будь-який фактор, який зменшує, уповільнює або перешкоджає вільному потоку жовчі, в результаті провокує її затвердіння.

Лікування жовчних каменів
Холецистектомія. Хірургічна процедура з видалення жовчного міхура може бути виконана за допомогою лапароскопії з метою скорочення часу відновлення і ускладнень.

Ультразвукова літотрипсія. Використовуються ультразвукові ударні хвилі, які викликають руйнування каменів.

Жовчні солі. Ви можете використовувати урсодезоксихолеву кислоту, яка може зруйнувати камені, які утворилися, це робиться всередину (перорально).

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
26-11-2019, 02:09
Коментарів 0 Переглядів 7 924

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Ця вистава передбачена як для дорослих, так і для дітей


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.