Куряче філе є улюбленим видом м’яса багатьох людей. Воно ніжне, м’яке, некалорійне, багате на білок та корисні речовини. Готувати куряче філе досить легко та швидко. А головне – із нього можна приготувати стільки різноманітних страв! Куряче філе можна тушити, смажити, варити, запікати, фарширувати. Воно поєднується із багатьма гарнірами та соусами. Хочемо вам запропонувати 3 цікавих рецепти приготування курячого філе: під соусом теріякі, з яблуками та у вершковому соусі з сиром.
Куряче філе під соусом теріякі
Інгредієнти:• Куряче філе – 600 г
• Соєвий соус – 4ст.л.
• Мед – 2 ст.л.
• Оливкова олія – за смаком
• Томатна паста -1 ст.л.
Спосіб приготування:1. Змішайте соєвий соус, мед і томатну пасту. Прокип’ятіть 5 хвилин та дайте охолонути.
2. Куряче філе промийте, наріжте невеликими шматочками і перекладіть в миску.
3. В миску з курячим філе влийте готовий соус, перемішайте і дайте постояти 5 хвилин.
4. Розігрійте сковорідку і обсмажте шматочки м’яса на оливковій олії до золотистої скоринки.
Куряче філе з яблукамиІнгредієнти:• Куряче філе – 2 шт
• Лимонний сік – 2 ст.л.
• Яблука – 2 шт
• Соєвий соус – 2 ст.л.
• Соняшникова олія – за смаком
• Тертий імбир – 1 ч.л.
Спосіб приготування:1. Філе трохи відбийте та залийте сумішшю із соєвого соусу, лимонного соку та імбиру. Залиште філе маринуватися на півгодини.
2. На сковорідці гриль обсмажте куряче філе з двох сторін до готовності в невеликій кількості олії.
3. Одне яблуко поріжте пластинками, збризніть соком лимону та обсмажте з двох сторін.
4. Друге яблуко запечіть в духовці, очистіть від шкірки і насіння та за допомогою блендера зробіть із нього пюре.
5. На підігріту тарілку покладіть декілька ложок яблучного пюре, викладіть філе і прикрасьте шматочками яблука.
Куряче філе у вершковому соусі з сиромІнгредієнти:• Куряче філе – 1 кг
• Сіль – за смаком
• Перець – за смаком
• Соняшникова олія – 100 мл
• Твердий сир – 100 гр
• Вершки – 240 мл
• Діжонська гірчиця – 1 ч.л.
• Часник – 3 зубч.
• Тим’ян, чебрець – за смаком.
Спосіб приготування:1. Добре промийте та висушіть куряче філе. Поріжте кожне філе на половинки, посоліть та добавте мелений перець.
2. Потім обсмажте куряче філе на сковорідці до золотої скоринки.
3. Налийте в мисочку вершки, добавте вичавлений часник, тим’ян та гірчицю. Перемішайте все.
4. Натріть сир на дрібній терці.
5. В форму для запікання добавте трохи рослинної олії та викладіть філе. Налийте вершковий соус і посипте його тертим сиром.
6. Поставте в попереднього розігріту духовку на 20-25 хвилин.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
24-11-2019, 22:35
0
10 955