Незважаючи на те, що квашена капуста вважається дуже корисним продуктом, її не рекомендується вживати деяким групам людей.
Про це розповіла лікар-дієтолог Наталія Круглова, пише Жіночий Світ.
Так, квашена капуста може нашкодити гіпертонікам, а також людям з порушеннями сольового обміну, оскільки сіль, яка міститься в ній, є причиною стрибків артеріального тиску. Крім того, вона затримує рідину в організмі, що може привести до підвищення артеріального тиску і набряків.
Через продукти бродіння, які містяться в цьому виді капусти, її також не варто їсти людям зі слабким кишечником – це може викликати здуття живота і метеоризм. Не рекомендований продукт і жінкам в період грудного вигодовування – у дитини згодом можуть початися коліки.
– Люди, які схильні до затримки рідини при вживанні солі, повинні вживати квашену капусту з урахуванням вживання інших продуктів, що містять сіль. Повністю виключати таку капусту, може, і не варто, але при цьому потрібно менше їсти інших солоних продуктів, – говорить Круглова.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
23-11-2019, 01:40
0
12 145