RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

Чому горілку не можна закушувати маринованими огірками


Мариновані огірки в поєднанні з міцним алкоголем можуть завдати шкоди здоров’ю.

Про це розповів лікар-гастроентеролог Сергій В’ялов.



Однією з найпопулярніших страв, які завжди ставляться на стіл, були і залишаються солоні огірки.

– А мариновані – це данина сучасності, тому що їх легше консервувати і продавати, — зазначив В’ялов.

Що стосується маринадів, то в якості основного консервуючого компонента тут використовується оцет, який може дратувати слизові шлунково-кишкового тракту.

– Маринади подразнюють слизову оболонку шлунка і в поєднанні з алкоголем можуть викликати запалення. Крім того, посилюється всмоктування алкоголю в шлунок, – підкреслює лікар.

В кінцевому рахунку така закуска може привести до гастритів, ерозії, виразки, попереджає гастроентеролог. Ці захворювання можуть проявитися навіть після одноразового, але дуже щільного застілля з цими продуктами. Особливо ризикують ті, у кого раніше вже були проблеми зі шлунком.

Традиційною і корисною закускою є квашена капуста, додав фахівець.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
23-11-2019, 00:26
Коментарів 0 Переглядів 3 085


Тут також є QR-код із посиланням на вікіпедію із інформацією про Лева Когута

Урочисті події провели символічно біля флагштока
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Тут також є QR-код із посиланням на вікіпедію із інформацією про Лева Когута


Незрівнянний світ Назарієвої краси. Блог Юлії Пацаранюк
Враження від фільму "Яремчук: Незрівнянний світ краси"
Ай – яй – яй – напали на рашку. Блог Ярослава Волощука
Сталося щось неймовірне, фундаментальне та неочікуване – піраміда перевернулася догори дригом

На полях кластера "Картопля" Компанії "Контінентал" приступили до збору врожаю. Викопувати почали ранні продовольчі та насіннєві сорти культури. Роботи стартували на Львівщині та Тернопільщині. Загалом у цьому сезоні Компанія вирощує картоплю на площі 1870 га у Львівській і Тернопільській областях: 1150 га займає чипсова, 429 га — продовольча та 292 га — насіннєва.


Ми допоможемо тобі створити незабутні Reels, TikTok, подкасти, лекції та будь-який інший формат, який ти забажаєш. І найголовніше - ми створимо атмосферу, яка надихає! 🤩

Ідея акції в тому, щоб давати нове життя вживаним ноутбукам, планшетам, смартфонам і перетворювати їх на реальний інструмент для навчання. Таким чином можна підтримати родини, яким дійсно потрібен цей подарунок.

Навіщо після 40 років перевіряти очний тиск?– із цими та іншими запитаннями ми звернулися до директорки клініки мікрохірургії ока "Медікус-Чернівці" Анни Віталіївни РИБАРЧУК.

Одним засобів забезпечення комфорту є кондиціонери з функцією обігріву і охолодження. Ці пристрої не лише охолоджують повітря влітку, але й забезпечують тепло взимку, дозволяючи насолоджуватися ідеальним кліматом в оселі або офісі протягом усього року. Розглянемо, як ці кондиціонери можуть покращити ваше життя