Чому горілку не можна закушувати маринованими огірками

новини / Здоров'я
3 350
0
Чому горілку не можна закушувати маринованими огірками


Мариновані огірки в поєднанні з міцним алкоголем можуть завдати шкоди здоров’ю.

Про це розповів лікар-гастроентеролог Сергій В’ялов.



Однією з найпопулярніших страв, які завжди ставляться на стіл, були і залишаються солоні огірки.

– А мариновані – це данина сучасності, тому що їх легше консервувати і продавати, — зазначив В’ялов.

Що стосується маринадів, то в якості основного консервуючого компонента тут використовується оцет, який може дратувати слизові шлунково-кишкового тракту.

– Маринади подразнюють слизову оболонку шлунка і в поєднанні з алкоголем можуть викликати запалення. Крім того, посилюється всмоктування алкоголю в шлунок, – підкреслює лікар.

В кінцевому рахунку така закуска може привести до гастритів, ерозії, виразки, попереджає гастроентеролог. Ці захворювання можуть проявитися навіть після одноразового, але дуже щільного застілля з цими продуктами. Особливо ризикують ті, у кого раніше вже були проблеми зі шлунком.

Традиційною і корисною закускою є квашена капуста, додав фахівець.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
Читають Коментують