RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

Чому горілку не можна закушувати маринованими огірками


Мариновані огірки в поєднанні з міцним алкоголем можуть завдати шкоди здоров’ю.

Про це розповів лікар-гастроентеролог Сергій В’ялов.



Однією з найпопулярніших страв, які завжди ставляться на стіл, були і залишаються солоні огірки.

– А мариновані – це данина сучасності, тому що їх легше консервувати і продавати, — зазначив В’ялов.

Що стосується маринадів, то в якості основного консервуючого компонента тут використовується оцет, який може дратувати слизові шлунково-кишкового тракту.

– Маринади подразнюють слизову оболонку шлунка і в поєднанні з алкоголем можуть викликати запалення. Крім того, посилюється всмоктування алкоголю в шлунок, – підкреслює лікар.

В кінцевому рахунку така закуска може привести до гастритів, ерозії, виразки, попереджає гастроентеролог. Ці захворювання можуть проявитися навіть після одноразового, але дуже щільного застілля з цими продуктами. Особливо ризикують ті, у кого раніше вже були проблеми зі шлунком.

Традиційною і корисною закускою є квашена капуста, додав фахівець.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
23-11-2019, 00:26
Коментарів 0 Переглядів 3 238

• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



"На Трампа сподіваймося, але люби, Боже, правду"
"Це важка, але необхідна правда, яку важко буде прийняти багатьом", - зазначає Сергій Рудик
«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.