RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Крамбл (англ. — crumble) — страва ірландської кухні, смачна випічка, яку, до того ж, дуже просто приготувати. Крамбл буває з солодкою або солоною начинкою. У цій статті ми розповімо про те, як приготувати крамбл на десерт.

Солодкий крамбл готують з фруктів, вершкового масла, борошна та цукру. Десерт запікають в духовці до появи хрусткої скоринки. Подають готовий крамбл з морозивом, збитими вершками або солодким йогуртом.



Умовно, приготування цього десерту можна розділити на кілька етапів: вам потрібно буде вибрати й підготувати фрукти (вимити, очистити від шкірки, видалити кісточку), замісити тісто та викласти інгредієнти в форму для запікання, поставити крамбл в гарячу духовку, трохи охолодити — і можна подавати на стіл!

Як приготувати фруктову начинку — рецепт

Приготувати фруктову начинку для цього десерту — дуже просто. Для цього вам знадобляться інгредієнти:

6–7 чашок шматочків фруктів або ягід (їх повинно бути достатньо, щоб майже повністю заповнити форму)

0,5–1 чашка білого цукру (кількість цукру залежить від того, наскільки солодкі фрукти)

1–3 чайні ложки свіжовичавленого лимонного соку

1–3 столові ложки кукурудзяного крохмалю (чим соковитіші фрукти, тим більше крохмалю)

По 1 чайній ложці меленої кориці, меленого імбиру, меленого мускатного горіха — за бажанням.


Спочатку приготуйте фрукти: добре промийте, видаліть кісточки та шкірку (якщо необхідно), наріжте невеликими шматочками. Додайте цукор, лимонний сік, крохмаль, приправи. Якщо фрукти або ягоди не дуже солодкі (такі як ожина), беріть більше цукру й менше лимонного соку. Якщо фрукти солодкі (такі як персики), беріть менше цукру та більше лимонного соку. Кількість кукурудзяного крохмалю також залежить від виду фруктів: якщо фрукти соковиті (такі як стиглі сливи), крохмалю потрібно більше; для фруктів, таких як яблука, крохмалю можна брати менше. Викладіть фруктову начинку в змащену маслом форму.

Як приготувати тісто — рецепт

Коли фруктова, ягідна або фруктово-ягідна начинка готова, приготуйте тісто. Для цього візьміть інгредієнти:

1 чашку борошна

0,5 чашки коричневого цукру

1 чайну ложку розпушувача

0,5 чайної ложки меленої кориці — за бажанням

Чверть чайної ложки солі

8 столових ложок (приблизно 100 грамів вершкового масла).


У великій мисці перемішайте борошно, коричневий цукор, корицю (не обов'язково), розпушувач та сіль. Масло розділіть на кілька шматочків й обваляйте в сипучих інгредієнтах. Вимішайте за допомогою виделки або ножа для рубки тіста, щоб вийшли великі грудочки. Рівномірно викладіть крихти поверх фруктової начинки та поставте крамбл в гарячу духовку приблизно на 30 хвилин або до готовності. Готовий крамбл трохи охолодіть — і можна подавати на стіл!

Що таке крамбл, і як його готувати: три рецепти смачного десерту


Як приготувати яблучний крамбл — рецепт

З яблучною начинкою можна приготувати багато смачних десертів: яблучну шарлотку, манник з яблучною начинкою, яблучний коблер та "Браун Бетті". Також, з яблучною начинкою можна приготувати й смачний крамбл. Для цього візьміть інгредієнти:

0,5 кілограма яблук (м'яких або середньої твердості)

Дрібку меленої кориці — за бажанням

100 грамів + 2 столові ложки цукрової пудри

1 склянку борошна (приблизно 170 грамів)

100 грамів холодного вершкового масла.


Яблука очистіть від шкірки, видаліть серцевину, наріжте скибочками. Викладіть яблука в форму для запікання, додайте 2 столові ложки цукрової пудри та корицю (за бажанням). В окремій мисці перемішайте борошно та цукор, масло наріжте кубиками й додайте до сипучих інгредієнтів. Вимішайте інгредієнти виделкою або за допомогою блендера. Викладіть крихти поверх яблук (шар крихт повинен бути приблизно наполовину менше яблучного шару). Поставте крамбл в гарячу духовку приблизно на півгодини або до готовності. Коли крамбл буде готовий, трохи охолодіть — і можна подавати на стіл. Смачного!

Як приготувати грушевий крамбл з вівсяними пластівцями — рецепт

Що таке крамбл, і як його готувати: три рецепти смачного десерту


Ще один простий рецепт смачного десерту — грушевий крамбл з вівсяними пластівцями. Щоб його приготувати, знадобиться зовсім небагато інгредієнтів:

3 середні груші

2 чайні ложки лимонного соку

3 столові ложки цукру

3 столові ложки вівсяних пластівців

2 столові ложки борошна

Дрібка меленої кориці, імбиру та мускатного горіха

1 столова ложка холодного вершкового масла

2 столові ложки подрібнених горіхів


В окремій мисці перемішайте цукор, вівсяні пластівці, борошно, прянощі. Додайте вершкове масло й вимішайте. Додайте подрібнені горіхи та викладіть крихти в форму для запікання, поверх груш. Поставте грушевий крамбл в гарячу духовку приблизно на півгодини або до готовності. Коли крамбл буде готовий, трохи охолодіть — і можна подавати на стіл. Смачного!

За матеріалами thekitchn.com, thespruceeats.com, tasteofhome.com

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Микола Кобилюк
21-11-2019, 22:30
Коментарів 0 Переглядів 1 649

Теги -

“Буковинка” втретє поспіль взяла гору над “Балтою” та здобула бронзові медалі Суперліги-Дмарт сезону 2023/24
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.