Картопляні вафлі з бекономІнгредієнти:
300 г товченої картоплі,
100 г бекону,
2 яйця,
100 г твердого сиру,
70 г борошна,
3 ст. л кефіру,
½ ч. л розпушувача
,
3-4 пера цибулі зеленої,
сіль, спеції за смаком.
Приготування:Бекон наріжте дрібним кубиком, зелену цибулю – шматочками по 1 см. Сир натріть на велику тертку. Яйця збийте зі спеціями і сіллю, додайте товчену картоплю і шматки бекону. Змішайте з сиром. Борошно просійте і змішайте з розпушувачем. Додайте його до раніше приготованої маси.
Електровафельницю змастіть маслом і розігрійте. Тісто викладайте в форму і випікайте до золотавої скоринки упродовж 3-5 хв.
Пиріжки з крабовими паличкамиІнгредієнти:400 г листкового тіста,
300 г крабових паличок,
2 яйця,
200 г твердого сиру,
2 ст. л. майонезу,
1 зубчик часнику,
1 жовток,
олія для обсмажування.
Приготування:Яйця відварити вкруту, остудити під холодною водою, очистити і натерти. Сир натерти, крабові палички нарізати кубиком. Змішати все, додавши майонез і товчений часник. Тісто розморозити. Трохи розкачати. Порізати на прямокутники. На тісто викласти начинку, згорнути пиріжки, притиснувши краї. Викласти на деко, застелене пергаментом. Розігріти духовку до 180 градусів. Покласти в духовку і випікати 30 хвилин за температури 170 градусів.
Печиво з домашнім сиром і цибулею150 г сиру,
1 яйце,
150 г борошна,
пучок зелені (кріп, петрушка),
пучок зеленої цибулі,
1 ст. ложка олії,
0,5 ч. ложки 9%-го оцту,
дрібка соди,
спеції, сіль за смаком.
Приготування:Сир протерти через сито, щоб позбутися грудочок. Кріп, петрушку і зелену цибулю дрібно порізати. Збити яйце з сіллю. Додати олію і сир і перемішати. Додати просіяне борошно, соду, погашену оцтом, і замісити тісто. У тісто додати зелень і улюблені спеції і знову перемішати. Ложкою сформувати невеликі кульки. Викласти печиво на застелене папером для випічки і змащене олією деко і покласти у розігріту до 180 С духовку на 25-30 хв. Подавати теплим зі сметаною або майонезом.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
20-11-2019, 22:31
0
5 556