Кава містить сотні різних компонентів, і деякі з них мають певні переваги для нашого здоров’я.
Про це пише УКР.Здоров'я.
Багато з цих компонентів – антиоксиданти, що захищають нас від окисного стресу в організмі, що викликається ушкодженнями з боку вільних радикалів. На ділі, окислення є одним з механізмів старіння і серйозних розладів, включаючи майже всі види пухлин і хвороби серця. Вчені визначили приблизно 1 000 антиоксидантів в кавових зернах, а сотні нових формуються при процесі їх обжарювання.
Антиоксиданти б’ються із запаленнями – основною причиною самих різних хронічних розладів, включаючи артрити, атеросклероз і злоякісні новоутворення. Кава нейтралізує вільні радикали, які виникають в нашому організмі в силу природних повсякденних метаболічних функцій. Саме ці вільні радикали викликають окислювальний стрес, що призводить до хронічних хвороб. Відразу кілька досліджень показали, що любителі регулярно вживати каву знижують тим самим ризик смерті від самих різних серйозних захворювань.
Так, одне дослідження продемонструвало, що вживають максимум кави люди істотно рідше вмирали в період тривалістю до 12 років. Коли дослідники підрахували, яка саме кількість кави потрібно вживати для досягнення цього ефекту, то виявилося, що це від 4 до 5 чашок в день. При цьому якщо дана кількість виростала, то додаткової переваги для свого здоров’я люди не отримували.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
19-11-2019, 00:24
0
1 186