Кращими “осінніми” напоями для опору хворобам медик назвала журавлинні морси і відвари без цукру. Ягода містить багато вітаміну C, який допомагає організму впоратися з грипом.
Про це пише УКР.Здоров'я.
До складу журавлини входять фруктоза і глюкоза – вуглеводи, що забезпечують людину енергією. При цьому рослина багата мікроелементами і низькокалорійна. При вживанні ягоди не збільшується ризик ожиріння.
Лікар рекомендує регулярно приймати відвари і морси з журавлини восени і взимку. У холодну пору року зростає ймовірність грипу, оскільки в організмі виникає дефіцит вітамінів. Журавлина ж застосовується в медицині як природні ліки проти інфекції і забезпечує людину необхідними речовинами.
Прийом напоїв на базі ягоди заборонений при гастриті з підвищеною кислотністю, виразці шлунка і при прийомі препаратів для зменшення згортання крові, оскільки це загрожує сечокам’яною хворобою. Перед застосуванням народних засобів варто проконсультуватися з лікарем.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
18-11-2019, 01:20
0
1 882