RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

Як зберегти здоров’я і фігуру на сидячій роботі


Сидячий спосіб життя нещодавно прирівняли до куріння і надмірного вживання алкоголю: якщо щодня ви проводите в сидячому положенні 6 годин і більше, ви наносите своєму тілу такої ж шкоди, як якщо б викурювали пачку сигарет. Гірше того: тривале сидіння ще й робить нас дурнішими – в прямому сенсі слова! Але що ж робити всім нам, жителям епохи офісів? Зрозуміло, ніхто з нас не може кинути звичну роботу і піти на вільні майстри, щоб фізичною працею поправити здоров’я.

Залишається тільки один вихід: щодня після робочого дня виконувати прості вправи, які допоможуть знизити або навіть зовсім прибрати весь шкоду, заподіяну здоров’ю за день, пише УКРЗдоров'я.



Болі в шиї
Працюєте за комп’ютером? У нас для вас погані новини: при витягуванні шиї всього на 30 градусів вперед ми задіємо у 4 рази більше м’язів — і напружуємо їх втричі сильніше. Чи варто дивуватися наслідків у вигляді хвороб хребта?

Що можна зробити: розташуйте монітор таким чином, щоб середина екрану припадала на рівень вашого підборіддя. Крім того, варто збільшити яскравість екрану — це допоможе розглянути дрібні деталі, не наближаючи монітор занадто сильно.

Зниження концентрації
Коли ми сидимо, нормальний кровотік сповільнюється і наш мозок отримує менше кисню. У підсумку падає наша здатність до концентрації, може погіршитися пам’ять, креативність і здатність сприймати і аналізувати нову інформацію.

Що можна зробити: розплануйте робочий день таким чином, щоб щогодини вставати з-за столу і проходити хоча б мінімальну відстань. Стакан кави з апарату в коридорі, віддрукований документ з принтера-згодиться будь-який привід, щоб привести тіло у вертикальне положення і хоча б трохи розім’ятися.

Депресія
Згідно з даними дослідження, опублікованого в Американському журналі з профілактичної медицини, жінки середнього віку, які більше семи годин на день проводили в сидячому положенні, частіше повідомляли про ознаки депресії.

Що можна зробити: найдоступніший спосіб мінімізувати шкоду — щодня знаходити час для невеликої пішої прогулянки, а у вихідні хоча б раз в тиждень вирушати в парк, ліс або сквер. Півторагодинна прогулянка на природі допомагає знизити симптоми депресії і тривоги.

Підвищена резистентність до інсуліну
Навіть один день, проведений в сидячому положенні, здатний різко знизити активність інсуліну і збільшити ризик розвитку діабету другого типу.

Що можна зробити: пийте більше рідини. Коли ми зневоднені, в організмі підвищується рівень гормону вазопресину, який в свою чергу підвищує рівень цукру в крові. Регулярне вживання достатньої кількості рідини допомагає знизити рівень цього гормону, і ризик розвитку діабету.

Болі в попереку
Мало хто з нас здатний просидіти шість годин з абсолютно рівною спиною. Більшість починає сутулитися, а це перший крок до порушення постави і викривлення хребта.

Що можна зробити: по‑перше, розправляйте спину всякий раз, коли ви про це згадаєте. По‑друге, розташуйте клавіатуру комп’ютера таким чином, щоб під час роботи лікті були зігнуті і притиснуті до тіла, а зап’ястя — витягнуті. По-третє, після роботи, вдома виконуйте прості вправи для постави: стійте у рівній спини, притискаючись до неї лопатками, сідницями, п’ятами, потилицею і литками; виконуйте найпростіші асани або стійте в планці.

Болі в ногах
Ниючий біль в ногах — побічний ефект тривалої сидячої роботи. Чим більше ноги проводять в зігнутому положенні без можливості розтягуватися і рухатися, тим сильніше вони починають хворіти.

Що можна зробити: відрегулюйте офісний стілець або крісло таким чином, щоб коліна були вище рівня стегон — це трохи знизить навантаження.

Ослаблення кісток
Так, чим менше ми рухаємося, тим більш крихкими і слабкими стають наші кістки. Сидячий спосіб життя буквально вимиває з них мінеральні речовини, які забезпечують міцність і рухливість скелета.

Що можна зробити: їжте більше продуктів, багатих кальцієм і вітаміном D.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
17-11-2019, 00:13
Коментарів 0 Переглядів 1 075


54-річна жінка загинула, а двоє пасажирів 17 та 19 років отримали травми
Обставини події встановлюють правоохоронці.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


НАТО – крок за кроком, або маємо те, що маємо. Блог Ярослава Волощука
Я не випадково у фразі використав відомі слова першого Президента України Леоніда Кравчука
Алея – для стихійних базарників і безхатьків. Блог Надії Будної
Мешканці Гравітону скаржаться, що Алею небайдужості в їхньому мікрорайоні перетворили на стихійний базар
ВІДЕО Переглянути все відео

Якщо інтернет є необхідним для вашої роботи, навчання чи звичайного життя, рекомендуємо потурбуватися про стабільне підключення до мережі навіть без світла.

Ми запрошуємо тебе у простір, де ти реалізуєш всі свої фантазії, а ми тобі у цьому допоможемо. YuKo Studios - це команда, яка буде з тобою на одній хвилі від старту до фінішу. Все це заради того, щоб ТВІЙ контент вийшов на високий рівень.

Разом із перспективами земельного ринку постає ще більше питань: на що слід звернути увагу під час її вибору? Які документи потрібно оформлювати під час купівлі-продажу? Як виглядає портрет надійного покупця? Відповіді на ці запитання для тих, хто хоче придбати земельну ділянку у покроковому гайді цієї статті.

Відкриті простори, спортивні майданчики, дитячі табори та розважальні центри готові прийняти дітей та подарувати їм незабутні літні дні. Ця стаття допоможе вам зорієнтуватися та обрати найкращий спосіб, як провести літо вашій дитині.


Новий заклад "Чорні вівці" на вулиці Воробкевича – це не просто місце, де можна скуштувати свіже прохолодне крафтове пиво, але й насолодитися справжнім гастрономічним святом. У цьому магазині вас чекають не тільки різноманітні види пива, але й велика кількість смачних страв.