Айва зовні схожа з яблуками, але аромат у неї більш тонкий, а смак – специфічний і терпкий.
Про це повідомляється в матеріалі телеканалу “Україна”.
Це корисний фрукт, у якому міститься безліч важливих для організму речовин: білки, жири, вуглеводи, глюкоза, фруктоза, нікотинова кислота, яблучна і лимонна кислота, пектини, солі заліза, магнію, калію, фосфору та кальцію, а також вітаміни А, В , З, Е і РР.
Айва відома як загальнозміцнюючий, жарознижуючий, жовчогінний і сечогінний засіб. Сира айва має антисептичну дію, а також корисна при астмі й захворюваннях верхніх дихальних шляхів. Варення з айви покращує роботу травної системи, очищає організм від токсинів і є профілактикою запальних процесів.
До складу гарбуза, крім води, входять азотисті та білкові речовини, органічні кислоти, клітковина, крохмаль, каротин, глюкоза, фруктоза, сахароза, солі міді, фосфору, заліза, цинку, а також у достатній кількості вітаміни А, В1, В2, С , D, Е, РР і більш рідкісні Т і К.
Зерна граната багаті вітамінами, в кісточках достатня кількість клітковини, яка добре впливає на роботу кишечника.
Цей фрукт містить 15 амінокислот, вітаміни К, В9 і В6 і мінерали, калій, мідь і фосфор, які активізують імунну систему і захищають організм від вірусів.
Також гранат має антисептичну та дезінфікуючу дію. Речовина пунікалагін, яка міститься в цьому фрукті, робить гранат особливо корисним для серцево-судинної системи.
Плоди хурми містять бета-каротин, який уповільнює старіння шкіри й утворення зморшок, здійснює позитивний вплив на очі, дозволяє зберегти зір.
Хурма містить моносахариди, які добре впливають на роботу серцевого м’яза. Для людей із серцево-судинними хворобами рекомендується включити хурму в раціон.
Також хурма багата на вітамін С, добре захищає від застуди та ГРВІ та підвищує імунітет.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
14-11-2019, 01:20
0
1 280