RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Коломойський хоче повернути Приватбанк та смертну кару для Порошенка

Український олігарх Ігор Коломойський вважає, що Україні пора відмовитися від Заходу і налагоджувати відносини з Росією.

Про це він заявив в інтерв’ю газеті The New York Times.



"Коломойський, якого багато хто вважає найвпливовішою фігурою в Україні за межами уряду, з огляду на його роль покровителя недавно обраного президента Володимира Зеленського, пережив вражаючу зміну настрою: за його словами, Україні пора відмовитися від Заходу і розвернутися назад в сторону Росії", – пише видання.

Цитуючи заяви Коломойського, газета припускає, що вони, принаймні, частково відображають розчарування олігарха західною дипломатією і Міжнародним валютним фондом, який сподівається, що президент не дозволить йому повернути собі ПриватБанк.

"Вони сильніше в будь-якому випадку. Ми повинні поліпшити наші відносини ", - сказав Коломойський, порівнюючи Росію і Україну.

"Люди хочуть миру, доброго життя, вони не хочуть воювати. А ви, - Америка, - змушуєте нас воювати і навіть не даєте нам грошей на це", - цитує видання олігарха.

Коломойський підкреслив, що у нього немає особливої любові до Росії, згадавши Голодомор в 1930-х роках як одну з трагедій, що спіткали Україну через її зв'язки з Москвою.

Але, як пише видання, Коломойський в нецензурній лексиці заявив, що Захід підвів Україну, не надавши достатньо грошей або, не відкривши досить ринків.

Замість цього, за його словами, Сполучені Штати просто використовують Україну, щоб спробувати послабити свого геополітичного конкурента.

"Війна проти Росії, - сказав він, - до останнього українця".

Коломойський заявив, що відновлення зв'язків з Росією стало необхідним для економічного виживання України. Він вважає, що рана війни заживе.

"Дайте їй п'ять, 10 років, і кров буде забута", - сказав Коломойський.

"У 2014 році я показав, що не хочу бути з Росією ... Я об'єктивно описую те, що бачу і куди все рухається", - додав він.

Він заявив, що фінансування з Росії може замінити кредити від МВФ, який наполягає на антикорупційних реформах, що дратують вкорінені бізнес-інтереси в Україні.

"Ми візьмемо 100 мільярдів доларів у росіян. Я думаю, що вони із задоволенням дали б їх нам сьогодні", - сказав Коломойський.

"Який найшвидший спосіб вирішити проблеми і відновити стосунки? Тільки гроші ", - додав він.

Олігарх заявив, що якби він був президентом України, він би почав розслідування, якого домагався президент США Дональд Трамп.

На питання, чи не поставить це Україну під удар, якщо на президентських виборах в наступному році переможе демократ, Коломойський відповів: "Якщо вони будуть мудрувати з нами, ми підемо до Росії".

"Російські танки будуть розміщені біля Кракова і Варшави", - сказав він. "Ваше НАТО буде мочити свої штани і купувати памперси".

Коломойський сказав, що він як і раніше має намір повернути собі право власності на ПриватБанк або отримати компенсацію. Він заявив, що особи, такі, як Порошенко, відповідальні за націоналізацію банку, мають бути покарані, "і для них має бути повернута смертна кара".

Видання відзначило, що, оскільки міжнародні інвестори стурбовані роллю Коломойського, Зеленський публічно наполягає на тому, що він не поверне банк його колишнім власникам. Коломойський у відповідь заявив, що президент бреше.

"Він знає, що їх не вкрали", - заперечив Коломойський, говрячи про гроші, які він його партнер вивели з банку. "Він говорить те, що ви все хочете почути".

При цьому Коломойський заперечує, що має прихований вплив на уряд Зеленського. Але попередив, що він починає вірити в такий образ, що склався, і здатний втілити його в життя.

"Якщо я надягаю окуляри і дивлюся на себе, як увесь інший світ, я бачу себе чудовиськом, ляльководом, господарем Зеленського, людиною, що будує апокаліптичні плани", - сказав Коломойський.

"Я можу почати робити це по-справжньому", - заявив він.
Редактор: Юрій Коверзнєв
13-11-2019, 13:50
Коментарів 0 Переглядів 2 169

Теги -
Люди хочуть отримати "соціальні допомоги", а втрачають тисячі гривень
Ініціаторкою її створення стала депутатка обласної ради Оксана Палійчук.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.