Німецький глінтвейн – це напій з червоного сухого вина , цитрусових й ароматних спецій.
У деяких рецептах до нього додають міцний чорний чай.
Вино до кипіння доводити не варто – потрібно тільки добре його розігріти. Температура глінтвейну повинна досягати приблизно 80 ºС, потім напій слід розмішати і залишити на 5-7 хвилин настоятися під кришкою.
Німецький глінтвейн: рецептЧас приготування:20 хвилин
Калорійність:195 ккал на 100 г
Складові:500 мл чорного чаю
500 мл червоного вина
500 мл апельсинового соку
1 паличка кориці
Кілька бутонів гвоздики
Цукор – за смаком
1 апельсин
Спосіб приготування:Змішати міцно заварений чорний чай зі свіжовичавленим соком апельсина і червоним вином.
Додати за смаком цукор, кілька бутонів гвоздики і паличку кориці.
Поставити на вогонь, додати нарізаний апельсин.
Нагріти, не доводячи до кипіння. Як тільки пропаде біла піна з поверхні вина, необхідно зняти ємність з плити.
Розлити німецький глінтвейн по келихах або чашках і відразу ж подавати.
Які спеції можна додати в глінтвейнКориця і гвоздика – класичні прянощі для глінтвейну.
Аніс і бадьян додадуть напою східну нотку і ніжний лакричний аромат.
Імбир має зігріваючу дію, тому в зимову пору він абсолютно доречний.
Перець (чорний, запашний, ямайський) додасть вашому глінтвейну гостроту, але не варто переборщувати з кількістю.
Лавровий лист кладуть незадовго до кінця приготування напою, інакше глінтвейн буде схожий на суп.
Кардамон має лимонно-евкаліптовий присмак.
Класичний глінтвейн заграє по-новому, якщо додати до нього трохи коріандру.
Трохи шафрану на кінчику ножа прикрасить не тільки смак глінтвейну, а й поліпшить його колір.
Щіпка мускатного горіха підкреслить аромат інших спецій.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
6-11-2019, 00:30
0
1 935