RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

Як зробити німецький глінтвейн із чаєм й апельсинами


Німецький глінтвейн – це напій з червоного сухого вина , цитрусових й ароматних спецій.

У деяких рецептах до нього додають міцний чорний чай.



Вино до кипіння доводити не варто – потрібно тільки добре його розігріти. Температура глінтвейну повинна досягати приблизно 80 ºС, потім напій слід розмішати і залишити на 5-7 хвилин настоятися під кришкою.

Німецький глінтвейн: рецепт

Час приготування:

20 хвилин

Калорійність:

195 ккал на 100 г

Складові:

500 мл чорного чаю

500 мл червоного вина

500 мл апельсинового соку

1 паличка кориці

Кілька бутонів гвоздики

Цукор – за смаком

1 апельсин

Спосіб приготування:

Змішати міцно заварений чорний чай зі свіжовичавленим соком апельсина і червоним вином.

Додати за смаком цукор, кілька бутонів гвоздики і паличку кориці.

Поставити на вогонь, додати нарізаний апельсин.

Нагріти, не доводячи до кипіння. Як тільки пропаде біла піна з поверхні вина, необхідно зняти ємність з плити.

Розлити німецький глінтвейн по келихах або чашках і відразу ж подавати.

Які спеції можна додати в глінтвейн

Кориця і гвоздика – класичні прянощі для глінтвейну.

Аніс і бадьян додадуть напою східну нотку і ніжний лакричний аромат.

Імбир має зігріваючу дію, тому в зимову пору він абсолютно доречний.

Перець (чорний, запашний, ямайський) додасть вашому глінтвейну гостроту, але не варто переборщувати з кількістю.

Лавровий лист кладуть незадовго до кінця приготування напою, інакше глінтвейн буде схожий на суп.

Кардамон має лимонно-евкаліптовий присмак.

Класичний глінтвейн заграє по-новому, якщо додати до нього трохи коріандру.

Трохи шафрану на кінчику ножа прикрасить не тільки смак глінтвейну, а й поліпшить його колір.

Щіпка мускатного горіха підкреслить аромат інших спецій.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
6-11-2019, 00:30
Коментарів 0 Переглядів 2 098

Фото ілюстративне

Понад 15 країн світу є споживачами продуктів із нашого краю


Внаслідок аварії кермувальник загинув на місці події, а пасажир отримав травми
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Олена Рєпіна – випускниця Міжнародної програми "Капеланська академія"


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.