Пряна рулька і курка в беконі: топ-7 апетитних страв із м'яса

новини
2 792
0
Пряна рулька і курка в беконі: топ-7 апетитних страв із м'яса

Страви з м’яса для більшості людей у нашій країні – це основа раціону. Без них неможливо уявити ані повсякденне, ані святкове меню.

Вишукані м’ясні страви і справжні делікатеси можна покуштувати не тільки у модних ресторанах. Із хорошими рецептами і правильно підібраними продуктами ви й самі відчуєте себе професійним шеф-кухарем. Приготувати святкові м’ясні страви, легку вечерю або ситний обід із м’яса до снаги навіть не найдосвідченішому кулінару. Не бійтеся експериментувати, фантазуйте і творіть!



Бефстроганов із яловичини

Пряна рулька і курка в беконі: топ-7 апетитних страв із м'яса

Інгредієнти:

500 г філе яловичини,
1 цибулина,
2 ст. л. борошна,
3 ст. л. сметани,
5 ст. л. олії,
пучок кропу,
чорний мелений перець за смаком,
сіль за смаком.


Яловичину помийте, почистіть від плівок і поріжте на тонкі шматочки поперек волокон. Відбийте м'ясо з двох боків. Поріжте м'ясо вздовж волокон на шматочки приблизно 4-5 см, посоліть, поперчіть і перемішайте. Цибулю дрібно покришіть. Обсмажте її на олії до золотистого кольору. Викладіть у цибулю м'ясо і смажте на великому вогні 5-7 хв. Додайте борошно і перемішайте. Потім додайте у бефстроганов сметану. Перемішайте, зменште вогонь і тушкуйте 5-7 хв. Наприкінці посипте подрібненим кропом.

Пряна рулька

Пряна рулька і курка в беконі: топ-7 апетитних страв із м'яса

Інгредієнти:

1 кг свинячої рульки,
1 цибулина,
1 морква,
1 білий корінь (петрушка, пастернак або селера),
1 л світлого пива,
2 ст. л. гострої аджики,
2 ст. л. гірчиці,
1 ч. л. меду,
2 лаврові листки,
2 горошини духмяного перцю,
чорний мелений перець за смаком,
сіль за смаком.


Свинячу рульку очистіть, помийте, шкіру при цьому не зрізуйте. Змішайте пиво з аджикою, додайте сіль і замаринуйте рульку на 6-12 годин (на ніч) у холодильнику. Влийте у маринад стільки води або бульйону, щоб рідина покривала рульку на 2-3 см (в процесі приготування бульйон википатиме), і покладіть на вогонь. Доведіть до кипіння і зніміть піну. Додайте у бульйон цибулю, моркву, білий корінь, спеції і варіть на повільному вогні 1 годину. Потім переверніть рульку на інший бік і варіть ще приблизно 1 годину до готовності. Дістаньте рульку з бульйону і трохи остудіть. Змастіть гірчицею, змішаною з медом і чорним перцем і покладіть рульку в духовку, розігріту до 200°С.Запікайте рульку 30-40 хвилин, періодично поливаючи бульйоном, розведеним з пивом, до утворення золотистої скоринки.

Шашлик у духовці

Пряна рулька і курка в беконі: топ-7 апетитних страв із м'яса

Інгредієнти:

1 кг свинини,
1 кг цибулі,
4-5 ст. л. 9%-го оцту,
дрібка цукру,
коріандр мелений за смаком,
паприка мелена за смаком,
чорний мелений перець за смаком,
сіль за смаком.


Перед тим, як замаринувати шашлик, м'ясо поріжте шматочками, накрийте харчовою плівкою і відбийте. Потім зніміть плівку, посоліть, поперчіть, додайте спеції і перемішайте.

Цибулю поріжте невеликими шматочками, додайте до м'яса і залиште маринуватися приблизно на 2 години. За годину до приготування решту цибулі поріжте кільцями, залийте окропом, додайте цукор, сіль, оцет і залиште маринуватися.
У рукав для випікання викладіть мариновану цибулю і рівномірно розподіліть її по всій площині. Зверху на цибулю викладіть м'ясо. Зв'яжіть кінці рукава і зверху зробіть кілька проколів. Викладіть рукав із м'ясом на деко у розігріту до 250°С духовку. Щоб смак був "із димком", можна покласти в рукав шматочок вугілля для гриля. Шашлик у духовці має готуватися приблизно 1-1,5 години. Коли м'ясо трохи підрум'яниться, можна його діставати.

Мітітеї

Пряна рулька і курка в беконі: топ-7 апетитних страв із м'яса

Інгредієнти:

500 г свинячої м'якоті,
500 г яловичої м'якоті,
200 мл молока (води, або бульйону),
1 цибулина,
2 зубки часнику,
2 ст. л. крохмалю,
сода на кінчик ножа,
2 ст. л. олії,
чебрець за смаком,
хмелі-сунелі за смаком,
чорний мелений перець за смаком,
сіль за смаком.


Для соусу:

200 мл води (або бульйону),
2 цибулини,
2 лаврові листки,
чорний мелений перець за смаком,
сіль за смаком.


М'ясо двічі пропустіть через м'ясорубку разом із часником і 1 цибулиною. Фарш посоліть, поперчіть, додайте хмелі-сунелі, соду, крохмаль, перемішайте і поступово влийте молоко. Молоко можна замінити бульйоном або простою водою.

Потім фарш відбийте, накрийте плівкою і покладіть у холодильник на 1 годину.

З охолодженого фаршу сформуй мітітеї. Для цього простіше скористатися м'ясорубкою з насадкою для ковбаси. Також їх можна скачати руками, змоченими в олії. Отримані ковбаски обсмажте з усіх боків на великому вогні, викладаючи по кілька штук на сковороду в розігріту олію, до утворення рум'яної скоринки.

Обсмажені мітітеї покладіть у товстостінну каструлю. Зверху викладіть нарізану кільцями цибулю, додайте спеції і сіль і налийте гарячий бульйон або воду.
Доведіть мітітеї до кипіння, потім зменште вогонь і тушкуйте під кришкою до готовності приблизно 30 хвилин. Подавайте мітітеї гарячими.

Куряче філе в беконі

Пряна рулька і курка в беконі: топ-7 апетитних страв із м'яса

Інгредієнти:

1 кг курячого філе,
20 смужок бекону,
2 ст. л. гірчиці зернами,
2 ст. л. меду,
4 ст. л. соку лимона.


Духовку розігрійте до 200°С. Куряче філе обсушіть, нарізати смужками товщиною 1,5-2 см завдовжки 7-8 см. Кожен шматочок загорніть в бекон і викладіть в деко в один шар. В окремій чашці змішайте гірчицю, мед і лимонний сік. Перемішайте і змастіть курку маринадом. Запікайте в духовці 20-30 хвилин до повної готовності. Коли бекон підрум'яниться, вийміть деко з духовки і розкладіть рулетики по тарілках.

Курятина в лимонному соусі

Пряна рулька і курка в беконі: топ-7 апетитних страв із м'яса

Інгредієнти:

4 великих філе курячої грудки,
1 лимон,
1 ст. л. каперсів,
2/3 скл курячого бульйону,
1/3 скл борошна,
1 ст. л. вершкового масла,
2 ст. л. оливкової олії,
3-4 гілочки петрушки,
сіль, мелений чорний перець.


Всипте борошно з сіллю і перцем в поліетиленовий пакет. Покладіть шматки філе в цю суміш, потрясіть, вийміть філе. У сковороді з товстим дном розігрійте оливкову олію, покладіть філе, смажте на середньому вогні до рум'яної скоринки, приблизно по 4 хвилини з кожного боку. Покладіть готові шматки на тарілки, накрийте фольгою (щоб вони швидко не охололи).

Зніміть з лимона трохи цедри. Вичавте з лимона сік. Петрушку і приблизно 1/3 каперсів дуже дрібно наріжте. У сковороду, де смажилася курка, влийте бульйон і лимонний сік, додайте цедру. Готуйте на середньому вогні поки соус не загусне (3-4 хвилини). Додайте каперси (подрібнені й цілі) і петрушку.
Готуйте ще приблизно хвилину. Зніміть з вогню, покладіть вершкове масло і перемішайте. Щойно масло розтане, полийте соусом готові шматочки курки і подавайте.

Рулет з індички в листковому тісті

Пряна рулька і курка в беконі: топ-7 апетитних страв із м'яса

Інгредієнти:

600 г філе індички,
450 г листкового тіста,
2 сирі яйця,
4 варені яйця,
500 г шпинату,
1 ст. л. негострої гірчиці,
50 г мелених сухарів, сіль, перець за смаком.


Листя шпинату помити й бланшувати в киплячій воді протягом кількох хвилин. Відкинути на друшляк.

Приготувати з м’яса фарш, змішати його з яйцями, меленими сухарями й гірчицею. Посолити й поперчити за смаком.

Деко застелити пергаментом і викласти зверху розморожений шар листкового тіста. Зверху рівномірно викласти фарш, шпинат і варені вкруту яйця. Згорнути в рулет і перевернути його швом униз.

Змастити тісто молоком і відправити в розігріту до 180 °С духовку на 30-40 хвилин. Готовий рулет остудити, нарізати на порційні шматки й подавати.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:

Новини Дня

10:44
На Буковині поліція перевіряла у перехожого документи, а виявила наркотики
10:25
Задимився причіп: на Буковині за добу сталося дві пожежі
10:05
На Житомирщині внаслідок падіння уламків дронів пошкоджено шість будинків
09:44
Удар по багатоповерхівці у Сумах: четверо людей загинули
09:22
Генштаб оприлюднив мапу боїв: 158 зіткнень за добу, Покровський напрямок - найгарячіший
08:57
У Чернівцях не буде водопостачання на трьох десятках вулиць: перелік (оновлено)
08:43
На Буковині сьогодні попрощаються з молодим військовим Павлом Мельничуком
08:20
Свято Трьох Святих 2025 - традиції, іменини, прикмети
08:00
Забруднення Пруту та смертельне падіння 4-річної дитини в колодязь: головні новини минулої доби
07:30
Планові знеструмлення: де на Буковині 30 січня не буде світла
07:15
Забудете про фітофтору: у чому замочити насіння помідорів перед посівом
07:00
Погода на Буковині 30 січня
02:00
Легко засвоюються: п'ять груп продуктів, які варто їсти при проблемах зі шлунком
01:45
Дев'ять причин додати яйця до раціону: які зміни відчує ваш організм
01:30
Можна їсти ложками: рецепт домашнього плавленого сиру за 15 хвилин
01:15
Страшенно цікаво: п'ять фільмів жахів, від яких неможливо відірватися
01:00
Що таке трансжири та як вони впливають на здоровʼя
00:45
Овочі будуть свіжими набагато довше: способи зберігання, які знають не всі
00:30
Сухість шкіри та постійне відчуття голоду можуть бути сигналами певних дефіцитів
00:15
Як уповільнити погіршення зору: не пропускайте ці поради
29 січня, 2025
23:54
Гороскоп Таро на молодик 29 січня: на кого чекає роман, а на кого - великі гроші
23:39
Лікарка назвала непримітні ознаки проблем із серцем
23:18
Ілона Маска номінували на Нобелівську премію за «захист свободи слова»
23:00
Зима в Україні продовжує бити рекорди
22:36
Ці знаки Зодіаку скупаються в удачі. Таро-гороскоп обіцяє їм радісні новини
Більше Новин

Колонка

Читають Коментують
На Буковині загинула чотирирічна дитина, яка впала у 20-метровий колодязь
35 151
У Чернівцях через обстріли ворога зупинялася робота насосних станцій водоканалу
11 164
Оформлюють фальшиві довідки і відмовляються від щеплень: чому на Буковині різко зросла кількість хворих на кір
10 637
Після важкої хвороби не стало викладача педколеджу ЧНУ
9 737
Герої Буковини: на війні загинув 31-річний солдат Андрій Мошак
9 642
Горіло 600 квадратних метрів: на Буковині ліквідували масштабну пожежу на складі
9 227
На Буковині повідомили про підозру держреєстратору, який перереєстрував понад 100 гектарів землі
8 919
У Чернівцях дві школи перейшли на дистанційне навчання через ріст захворюваності на ГРВІ
7 796
"Ганьба та сором!": священник обурився тим, як у Чернівцях зустрічали траурний кортеж із захисником
7 255
У Чернівцях на автомийці викрали позашляховик: поліція розшукали злочинця
7 240

Свіжий номер

Афіша

політика, влада

економіка

здоров'я

культура

спорт

Каталог фірм