RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Молодий буковинець » новини » Дії НКРЕКП ведуть газорозподільну галузь до банкрутства та вбивають надії на транзит газу (прес-реліз)

Рішення НКРЕКП про так зване "поетапне підвищення" тарифів на розподіл газу – прямий шлях до банкрутства підприємств газорозподільної галузі та нового оператора ГТС, успішна діяльність якого є запорукою збереження транзиту газу в Європу.

25 жовтня 2019 року на громадських слуханнях НКРЕКП було прийнято рішення про так зване поетапне "підвищення" тарифів на розподіл газу, яке насправді зменшить виручку операторів ГРМ на третину.

Таке рішення свідчить про зневагу членів НКРЕКП до проблем галузі, адже воно призведе до подальшого зростання збитків Операторів ГРМ.
Лише впродовж опалювального періоду 2019-2020 рр. підприємства отримають 4,3 млрд грн збитків від такого "підняття" тарифу.
Цей штучно створений дефіцит поглибить неплатежі між учасниками ринку газу та призведе до накопичення боргів тепер вже перед новоствореним Оператором ГТС, який є ключовою фігурою національного ринку, а також для транзиту газу в Європу.

Асоціація неодноразово протягом останніх років наголошувала на критичній ситуації, що склалась в галузі.
Регулятор вже чотири роки нехтує своїми обов’язками та проводить цілеспрямовану дискримінаційну тарифну політику, яка призвела за цей час до збитків, що перевищили 20 млрд грн.
В умовах, коли тарифи не переглядались з 2016 року, так зване "підвищення" тарифів на 30%, озвучене головою НКРЕКП Оксаною Кривенко, є знущанням над галуззю, в якій працюють понад 50 тис. українців.

Через низькі зарплати галузь щорічно втрачає біля 10% кваліфікованого персоналу.
Запропоноване НКРЕКП рішення ситуацію лише поглиблює - якщо в діючих тарифах на розподіл рівень зарплати газовика складає 5,9 тис. грн, то після так званого "підвищення" працівники галузі мають отримувати 7,7 тис грн. Це на третину менше від офіційної середньої зарплати в Україні та вдвічі нижче від середніх зарплат в енергетиці. Отже, фахівці вимушені звільнятися і їхати за кордон, шукати кращої долі.

Зважаючи на те, що рішення НКРЕКП про так зване "підвищення" тарифів на розподіл насправді створює фінансову кризу на газовому ринку та веде до банкрутства нового незалежного Оператора ГТС, Асоціація газового ринку звертає увагу Європейської комісії та Секретаріату Енергетичного cпівтовариства на загрозу енергетичній безпеці країни, а також інтеграції з енергетичними ринками Євросоюзу.

З повагою,
прес-служба ГС "АГРУ".
29-10-2019, 11:00
Коментарів 0 Переглядів 1 207

Чернівчани обурюються - мовляв, про яку безпеку можна говорити з таким станом транспорту

Газовики просять водіїв та перехожих бути обачними, адже найменша іскра може наробити лиха

Ще по одному такому розпилювачу з’явиться днями на Гравітоні та на Соборній площі
• Новини партнерів

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

«Наші рвали та метали». Блог Анни Семьонової
Буковинці навіть дуже позитивно говорять про збірну України
«Я ж стану жертвою всесвітньої змови» Блог Юлії Леськової
Здавалося би, всі вже прийняли той факт, що коронавірус – доволі небезпечна вірусна інфекція
«Я не знаю більш національного народного генія» Блог Надії Будної
15 червня відзначили 80-річчя від дня народження видатного українського актора і режисера Івана Миколайчука
ВІДЕО Переглянути все відео

Про основні переваги поліуретанових деталей та особливості виробництва розповідає технік-конструктор ТМ "PolyBush" Олександр.

Ми розповімо вам, чому франшиза Pronto Pizza та Sushi Pro буде вигідною інвестицією.

Пройшло всього декілька місяців з того моменту, як найбільша торговельна мережа країни "АТБ" разом із "Райффайзен Банком" і Visa випустили унікальний банківський продукт.

В асортименті крамнички є желейки, різні горіхи в шоколаді, унікальний ірис, суфле, маршмелоу, карамель, jellybeans, лакриця, жуйки та льодяники.

Насолоджуйтесь концертом та вигравайте безліч цінних подарунків! Суперприз – РОБОТ-ПИЛОСОС!
Як влаштувати незабутню відпустку та не спустошити сімейний бюджет*

Провести незабутню відпустку і при цьому не спустошити сімейний бюджет допоможе найбільша торговельна мережа країни — "АТБ".

Ми поцікавилися, якою ж ідеєю керувалися власники, створюючи "Квант Сервіс", якого професійного рівня досягли інженери за усі роки роботи та із якими труднощами доводилося стикатися.