RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Приватні оголошення |Приватні оголошення Тури з Чернівців | Історія успіху | Історія успіху Афіша | Пропозиція тижня | Він+Вона | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Радіо | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |
Молодий буковинець » новини » Пиво чи вино: вчені дослідили, який напій корисніший

Пиво чи вино: вчені дослідили, який напій корисніший

Ще у 1980-х роках дослідники помітили, що у французів, які споживали велику кількість продуктів, що містять насичені жири і холестерин, частота серцевих захворювань і ранньої смерті нижча.

Деякі назвали це явище "французьким парадоксом" і почали шукати пояснення, пише Time.



Згодом припустили, що головний "винуватець" – вино. Помірне споживання вина – складова традиційної середземноморської кухні. І вчені вважають, що саме це є причиною нижчого рівня захворювань і смертності.

Дослідження 1992 року виявило, що вживання вина та інших видів алкоголю може запобігти утворенню бляшок на внутрішніх стінках артерій.

Інше дослідження того часу показало, що у людей, які пили вино, а не пиво, був нижчий ризик смертності. Пізніше вчені зосередились на користі сполук, які знайшли у винограді. Мова йде про поліфеноли, які містять ресвератрол – нібито найбільш корисну речовину цієї ягоди. Вона має властивість знижувати цукор у крові, боротися з ростом аномальних клітин та із запаленнями.

У червоному вині більше ресвератролу. Тому віра в те, що червоне вино корисніше за інші алкогольні напої, вкоренилася.

Тим часом репутація пива як корисного продукту похитнулася.

Вивчення покупок із продуктового магазину в Данії в 2006 році показало, що люди, які надавали перевагу вину, зазвичай купували більше здорової їжі, ніж люди, які брали пиво. Через це дослідження експерти припустили, що ті, хто п'ють вино, харчуються переважно здоровіше, ніж ті, хто споживає пиво.

Новіші дослідження, які враховували харчування та інші чинники, показали, що помірне споживання пива – приблизно однієї склянки в день для жінок і двох – для чоловіків – дає ті ж переваги для здоров'я серця, що і така кількість вина.

Тим часом вчені виявили, що сир і деякі інші джерела насичених жирів і холестерину можуть насправді не підвищувати ризик серцевих захворювань і передчасної смерті. Це підриває феномен "французького парадоксу", який пропагував вино як здоровий продукт.

Демосфен Панагіотакос, професор кафедри харчування та дієтології в університеті Гарокопіо в Греції, вивчав довгостроковий вплив вина і пива на здоров'я серця. Його дослідження показують, що вино і пиво приблизно однаково знижують ризик серцевих захворювань.

А деякі сорти пива можуть бути навіть кориснішими, ніж червоне вино. Вчені у 2016 році проаналізували купівельні звички і стан здоров'я більше 30 000 американців. Вони виявили, що частота серцевих захворювань і діабету 2 типу була нижчою серед тих, хто помірно пив і купував крафтове пиво замість інших видів алкоголю. Причина в тому, крафтове пиво часто непастеризоване і нефільтроване, тому містить більше рослинних компонентів, бактерій, вітамінів, мінералів та інших потенційно корисних для здоров'я речовин. Проте вчені кажуть, що дослідження, що порівнює вплив різних видів алкоголю на здоров'я, є неповним.

Наприклад, вчений Майкл Маккалоу із Каліфорнійського політехнічного державного університету зараз завершує дослідження, ранні результати якого показують, що люди, які п'ють макро-пиво (пиво, яке не відносять до сорту Budweiser), виглядають такими ж здоровими, як любителі крафтового.

Та ідея про те, що будь-який алкогольний напій треба вважати "здоровим", суперечлива. Деякі нещодавні дослідження виявили, що жодна кількість алкоголю не є безпечною. Проте інші показали, що низьке або помірне споживання алкоголю покращують стан здоров'я.

Досі залишається можливим те, що один тип алкоголю може виявитися здоровішим за інші. Та поки що у тих, хто любить пиво, немає серйозних причин надавати перевагу вину.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
10-10-2019, 01:02
Коментарів 0 Переглядів 951


Чернівчани обурюються - мовляв, про яку безпеку можна говорити з таким станом транспорту

Газовики просять водіїв та перехожих бути обачними, адже найменша іскра може наробити лиха

Ще по одному такому розпилювачу з’явиться днями на Гравітоні та на Соборній площі
• Новини партнерів











ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Газовики просять водіїв та перехожих бути обачними, адже найменша іскра може наробити лиха


«Наші рвали та метали». Блог Анни Семьонової
Буковинці навіть дуже позитивно говорять про збірну України
«Я ж стану жертвою всесвітньої змови» Блог Юлії Леськової
Здавалося би, всі вже прийняли той факт, що коронавірус – доволі небезпечна вірусна інфекція
«Я не знаю більш національного народного генія» Блог Надії Будної
15 червня відзначили 80-річчя від дня народження видатного українського актора і режисера Івана Миколайчука
загрузка...
ВІДЕО Переглянути все відео

Про основні переваги поліуретанових деталей та особливості виробництва розповідає технік-конструктор ТМ "PolyBush" Олександр.

Ми розповімо вам, чому франшиза Pronto Pizza та Sushi Pro буде вигідною інвестицією.

Пройшло всього декілька місяців з того моменту, як найбільша торговельна мережа країни "АТБ" разом із "Райффайзен Банком" і Visa випустили унікальний банківський продукт.

В асортименті крамнички є желейки, різні горіхи в шоколаді, унікальний ірис, суфле, маршмелоу, карамель, jellybeans, лакриця, жуйки та льодяники.

Насолоджуйтесь концертом та вигравайте безліч цінних подарунків! Суперприз – РОБОТ-ПИЛОСОС!
Як влаштувати незабутню відпустку та не спустошити сімейний бюджет*

Провести незабутню відпустку і при цьому не спустошити сімейний бюджет допоможе найбільша торговельна мережа країни — "АТБ".

Ми поцікавилися, якою ж ідеєю керувалися власники, створюючи "Квант Сервіс", якого професійного рівня досягли інженери за усі роки роботи та із якими труднощами доводилося стикатися.