RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |
Молодий буковинець » новини » Яку їжу брати в потяг, щоб не отруїтись

Яку їжу брати в потяг, щоб не отруїтись

В Україні залізничний транспорт надзвичайно популярний і часто людям доводиться їхати більше як добу. Без харчування не обійтись, але що ж їсти, щоб не отримати харчове отруєння?

Чим довша поїздка, тим вище ризик отримати харчове отруєння, розповіла епідеміолог Євгенія Труш, пише 24 канал



Для довгих подорожей добре мати сумку-холодильник, вона допоможе зберегти продукти. Всю їжу в герметичній упаковці (вакуум, консерви) розкривати та з'їдати за раз, або за два (за умови зберігання в сумці-хододильник).

Що взяти їсти у потяг?

1. Візьміть питну воду.
2. Можна взяти відбивні, курку (краще філе, ніж цілу), запечене м'ясо, але з'їсти їх потрібно в першу чергу.
3. Відварені яйця (без тріщин в шкаралупі), картоплю – теж з'їсти в перший день.
4. Якщо берете ковбасу, то краще сирокопчену (не беріть варену і сосиски). Добре – нарізку в вакуумі.
5. Можна хліб, лаваш і хлібці.
6. Дитячі консерви (м'ясні, овочеві, фруктові) можуть зберігатися і без холодильника (до + 25 ° С).
7. Візьміть овочі та фрукти (без ушкоджень), помийте вдома та обсушіть.
8. Консерви (горошок, кукурудза) з'їдайте одразу після відкриття.
9. Беріть перекус – горіхи, сухофрукти, злакові батончики.
10. Краще зефір і карамельки, ніж шоколад (розтане).
11. Не беріть молочні продукти, салати, тістечка.

Продукти потрібно розкласти по контейнерах або загорнути у фольгу. Не використовуйте для цього пакети.

Також краще взяти вермішель швидкого приготування, картопляне пюре з пакетика або швидкорозчинну кашу, ніж дводенну курку, бутерброд з ковбасою і варені яйця без холодильника.

Також важливо! Під час зупинок купуйте продукти швидко, але звертайте увагу на термін придатності та умови зберігання. Не купуйте нічого "домашнього" (кукурудза, вареники та чебуреки). Візьміть з собою вологі серветки та антисептики. Мийте руки, але навіть після цього їх треба обробити антисептиком, бо в потязі миття рук можливе тільки в туалеті.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: yanarodak
28-09-2019, 00:31
Коментарів 0 Переглядів 1 033


Дівчина вчора, 23 листопада, пішла з дому та досі не повернулася
Врятував десятки побратимів: буковинець під обстрілами вивозив товаришів із передової


Андрій Дробко служить водієм батальйону буковинської тероборони
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


«Зараз найгостріша фаза». Блог Ігоря Буркута
Зараз найактивніша фаза російсько-української війни, яка розпочалася ще у 2014 році
Чому всі заздрять українцям? Блог Ярослава Волощука
Не знаю, чи робив хтось дослідження, хто у світі найбільше задоволений своєю владою
ВІДЕО Переглянути все відео

Провайдер INTELEKT пропонує декілька надійних способів залишатися онлайн незалежно від перебоїв з електропостачанням.

Уже цієї неділі – 24 листопада – у Чернівцях, за сприянням "Словацько-Українського культурно-освітнього товариства", відбудеться зустріч із представниками освітньої програми Free Student.

22 серпня 2023 року Президент України підписав закон, що стосується обов’язкового облаштування бомбосховищ у новобудовах. Як відреагували на ці зміни забудовники й що вони вважають пріоритетним у процесі зведення своїх новобудов, ми поцікавилися у Василя Воєвідка, генерального директора відділу продажів будівельної компанії "Родоліт".

В Україні є чимало компаній, що працюють в галузі архітектурного проєктування та дизайну. У міру того, як між ними зростає конкуренція, підвищується і професійний рівень архітектурних бюро. Про особливості роботи одного з таких чернівецьких бюро ми розпитали у Дарії Олексюк, операційного директора бюро архітектури та дизайну DAR group&partners.