30 вересня розпочнеться святкування єврейського Нового року. Свято це триватиме до 1 жовтня.
Які салати поставити на стіл, йдеться у публікації tochka.net
ТОП-5 салатів на єврейський Новий рік
Салат "Форшмак"
Інгредієнти:
4 філе солоного оселедця,
3 курячих яйця,
1 ч.л. гірчиці,
2 ч.л. оцту,
2 ч.л. рослинного масла,
чорний перець горошком,
чорний запашний перець горошком,
2 яблука,
2 цибулини,
2 картоплини,
знежирене молоко.
Приготування:
Звари яйця круто.
Очисти картоплю, наріж і відвари в киплячій підсоленій воді.
Злий воду, переклади картоплю в чашу для блендера, злий в нього молоко і збий пюре.
Очисти яйця, розріж навпіл. Як відкинути жовтки і збий з гірчицею, оцтом, рослинним маслом і свіжомеленим перцем. У тебе повинна вийти однорідна маса.
Очіть яблука від шкірки і серцевини. М'якоть наріж великими шматками.
Лук також очисти і крупно наріж, точно також зроби з оселедцем.
Взбий блендером яблука, оселедець, цибулю і яєчні білки.
Додай жовтки і картопля і добре перемішати.
Салат з дайкона з кунжутним насінням
Інгредієнти:
4 г дайкона,
10 г молодого кропу,
пучок зеленої цибулі,
2 ст.л. кунжутного насіння,
два огірка,
1 ст.л. соєвого соусу,
морська сіль, перець чорний мелений - за смаком,
3 ст.л. оливкового масла,
1 ч.л. рубаної петрушки.
Приготування:
Очисти дайкон, натри довгою соломкою.
Кріп, огірок і цибулю дрібно нашаткуй.
Виклади овочі в тарілку, додай кунжутне насіння, соєвий соус, сіль, перець і оливкове масло. Перемішай і помісти в салатницю.
Прикрась салат петрушкою.
Салат "Табула"
Інгредієнти:
200 г кускусу,
300 г помідорів,
петрушка, зелена цибуля - за смаком,
лимон,
5 ст.л. оливкового масла,
сіль, перець - за смаком.
Приготування:
Залий кускус окропом на 20 хвилин.
Наріж помідори. Лук і петрушку відокрем від стебел і нарубай.
Змішай петрушку, цибулю, помідори і кускус.
Заправ салат оливковою олією, додай сік половини лимона.
Посоли, поперчи і постав в холодильник.
Перед подачею можна додати часточки лимона.
Салат з нуту
Інгредієнти:
800 г консервованого нуту,
400 г помідорів,
2 головки білої цибулі,
4 ст.л. лимонного соку,
2 коробочки кардамону,
2 гвоздики,
0,5 ч.л. чорного меленого перцю,
0,5 ч.л. кумина,
0,5 ч.л. меленої кориці,
0,5 ч.л. меленого мускатного горіха,
300 г натурального йогурту,
сіль за смаком,
2 зубчики часнику,
0,5 пучка кінзи,
0,5 г петрушки.
Приготування:
Висип нут з банки на сито і почекай, поки рідина стече.
Вимий помідори, обріж шкірку спиралевидно і відклади. Вона ще стане в нагоді.
М'якоть помідорів розріж шматками
Цибулю очисти і поріж кільцями.
Перемішай цибулю, помідори і нут. Додай лимонного соку.
Чорні зерна кардамону, гвоздику, перець і кумін нагрій в сухій сковороді до появи міцного аромату. Подрібни в ступці і змішай з корицею і мускатом.
Прянощі і йогурт перемішай.
Очисти часник, пропусти через прес і додай в йогурт.
Листя кінзи і петрушки порубай.
Виклади салат в глибоку тарілку, полий йогуртом.
Страву можна прикрасити квітами з шкірки помідорів.
Ізраїльський салат з оселедцем
Інгредієнти:
200 г макаронів,
200 г оселедця,
головка ріпчастої цибулі,
100 мл білого сухого вина,
2 ст.л. бренді,
100 г майонезу,
Сіль за смаком.
Приготування:
Відвари макарони.
Відвари буряк і наріж кубиками, коли вона охолоне.
Очисти оселедець від кісток і розбери на дрібні шматочки.
Змішай майонез з вином і бренді, додай дрібно порубану цибулю і спеції.
Перемішай всі інгредієнти і додай заправку.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram