Професійний дієтолог Алла Манайкина на сторінці в Instagram перерахувала вісім продуктів, які не варто їсти з ранку і пояснила, чому їх слід виключити з раціону.
Експерт зазначає, що часто ми починаємо день зі страв, які вважаємо корисними для здоров'я і фігури. Але часто це всього лише поширений міф.
Каші швидкого приготування
Для прискорення процесу заварювання зерно проходить спеціальну обробку - структура змінюється, і "повільні" вуглеводи перетворюються на "швидкі" крохмалі. Запам'ятайте, правильну вівсяну кашу потрібно варити не менше 15 хв.
Швидкі сніданки
Продукт отримують шляхом екструзії – борошно, цукор та інші добавки перетворюють в єдину масу, потім формують частинки продукту (наприклад, кульки). Поживна цінність продукту сумнівна у вигляді утримання величезної кількості цукру і крохмалю.
Мюслі
У них обов'язково треба читати склад, є хороші варіанти, а є, в які додається велика кількість цукру, трансжирів, пальмової олії і борошна.
Ковбасні вироби
Те, що ми називаємо м'ясом, у складі мінімум. Крім того, безліч добавок, підсилювачів смаку, консервантів та інше. Останнім часом цю продукцію прирівнюють до канцерогенів - продукти і речовини, що провокують розвиток новоутворень.
Цукати
Для їх виробництва вихідні фрукти обробляють сірчаною кислотою і лугом і вимочують цукрових сиропах. Нічого спільного з фруктами і їх користю вони не мають.
Сирки
У багатьох в основі лежить зовсім не сир, а цукор і жир (теж уважно читаємо склад), є і хороші варіанти.
Плавлені сирки
В основному, сировиною для плавлених сирків є відходи сирного виробництва, зіпсовані тверді сири, барвники, ароматизатори, стабілізатори і всілякі Е.
Соки з пакетів
Користі від фруктів практично ніякої, зате можна сказати, що п'єте рідкий цукор. Те ж саме стосується і фруктових фрешів - у них, звичайно, є вітаміни і мінерали, але краще випити смузі або з'їсти фрукт цілим.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram