RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Вересень

1 вересня — День Андрія Стратилата-Тепляка



Церковний календар на вересень: усі свята і пости місяця


1 вересня православна церква згадує Мученика Андрія Стратилата і з ним 2593-х мучеників, а в народі відзначають Фекли-свекольніци, інша назва свята — Андрій Тепляк, час збору рубінового овоча. І Тепляк, і Андрій прийняли мученицьку смерть від гонителів християн, тому їх шанують в цей день.

4 вересня славлять: мучеників Агафоніка, Зотика, Феопрепія (Боголепа), Акиндина, Северіана, Зинона та інших. У цей день прийнято читати молитви про захист від нечистої сили.

Церковний календар на вересень: усі свята і пости місяця


11 вересня — Усікновення глави Пророка, Предтeчі і Хрестителя Господнього Іоанна.

Церковний календар на вересень: усі свята і пости місяця


Велике церковне свято, Усікновення глави Іоанна Предтечі, відзначатимуть православні віруючі 11 вересня 2019 року. Святий прийняв мученицьку смерть за наказом тетрарха Галілеї Ірода (йому відрубали голову).

У цей день варто молитися, причащатися, роздавати милостиню, здійснювати благі вчинки, проявляти любов і отримувати її в обмін. Також, в свято Усікновення глави Іоанна Хрестителя потрібно абсолютно всім дотримуватися суворого посту, заборонено їсти навіть масло.

21 вересня — свято Різдва Пресвятої Богородиці

Церковний календар на вересень: усі свята і пости місяця


Другу Пречисту або Різдво пресвятої Богородиці відзначатимуть віруючі православної церкви 21 вересня 2019 року. Це один з найголовніших церковних свят в Православ'ї. У цей день потрібно вшановувати пам'ять Діви Марії, Матері Божої.

Різдво Пресвятої Богородиці вважається жіночим святом, оскільки багато представниць прекрасної статі саме в цей день просять у Богородиці допомоги. Особливо сильні молитви жінок, які бажають мати дітей. Щоб Господь дав жінці дитя, вона повинна піти до церкви і замовити там службу. Прийшовши додому необхідно приготувати смачний обід (поста в цей день немає) і запросити на нього бідних і нужденних, "щоб Богородиця помолилася за їхніх дітей".

За старих часів, існувала традиція, якщо жінка вмиється водою до сходу сонця на Різдво Пресвятої Богородиці, то її краса і здоров'я збережуться на багато років. Також, 21 вересня обливали на порозі дітей, щоб вони були здоровими.

22 вересня церква вшановує Йоакима і Анну, праотців Ісуса, батьків Марії. У народі на Йоакима і Анну прийнято благати про дарування немовляти безплідним.

27 вересня — Воздвиження Хреста Господнього

Ще одне велике церковне свято відзначатимуть православні віруючі 27 вересня 2019 року — Воздвиження Хреста Господнього. Цей день рекомендується провести в молитвах.

Також у свято Воздвиження Хреста Господнього прийнято дотримуватися суворого посту (забороняється вживати в їжу м'ясні, молочні та рибні продукти). За старих часів, існували прислів'я: "Хто на Воздвиження постить — тому сім гріхів проститься" або "Хто на Воздвиження не постить, на того сім гріхів накличуть".

29 вересня віддають пам'ятні молитви великомучениці Євфимії Всехвальній, народ святкує закінчення заготовок.

Церковний календар на вересень: усі свята і пости місяця


30 вересня наступає день мучениць Віри, Надії, Любові та їхньої матері Софії. Імена мучениць говорять самі за себе — в цей день прийнято молитися про другу половинку.

Страшна історія Віри, Надії і Любові — їх в юному віці замучили на смерть піддані імператора Адріана, а мати була змушена спостерігати за цим. Бог дарував їм вічне життя і звільнення від душевних мук.

Церковний календар на вересень: усі свята і пости місяця


Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Микола Кобилюк
1-09-2019, 09:46
Коментарів 0 Переглядів 5 272

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Вручення відбулося у приміщенні Чернівецької міської ради


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.