Вчені виявили, що мікробіом тих, хто п'є червоне вино, був більш різноманітним, ніж у тих, хто вибирає інші види спиртного.
Результат був схожий у трьох різних когортах: у випробовуваних з Великобританії, США і Нідерландів.
Про це повідомляє 24tv.ua
Зв'язок зберігався і не зникав при врахуванні інших чинників: ваги, регулярного харчування, віку і соціально-економічного статусу учасників.
Помірне споживання червоного вина сприятливо діє на кишкову мікрофлору. Любителі вина менше схильні до набору зайвої ваги та накопиченню "поганого" холестерину.
Вчені припускають, що в великій кількості поліфенолів в червоному вині.
Поліфеноли – що це?
Це складні речовини, які є у фруктах, овочах і травах. Ці сполуки відомі різні корисні властивості і, зокрема, служать живильним середовищем для мікроорганізмів, присутніх в кишечнику.
Те, що у прихильників червоного вина рідше спостерігалися ожиріння і високий рівень "поганого" холестерину, дослідники пов'язують з непрямим впливом поліпшеного складу мікробіоти.
Вино позитивно впливає на кишківник лише, якщо його споживати у помірній кількості один раз у два тижні.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram