RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Супрун прокоментувала повернення в Україну Богатирьової

Повернення в Україну міністра охорони здоров'я часів Януковича Раїси Богатирьової, яку звинувачували у корупції, свідчить про початок нового етапу боротьби за здоров'я і безпеку українців.

Таку думку висловила у Facebook в.о.міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.



"Повернення Богатирьової до України є сигналом про початок нового етапу боротьби за здоров’я та безпеку українців. Її послідовники і партнери нікуди навіть не виїздили і останні роки займались саботажем системних зміни у сфері, де вони звикли про все “домовлятися”. Сьогодні ці ж люди намагаються повернути собі цю можливість і скористатися нею сповна. Не віддати медичну сферу злодіям та вбивцям для нового політичного керівництва дуже легко, якщо вони поставлять здоров’я українців реальним пріоритетом", - написала Супрун.

За словами нинішньої очільниці МОЗ, Богатирьова на цій посаді абсолютно не дбала про роботу відомства, а її головною місією були власне збагачення та керування оборудками в міністерстві.

"Перші місяці роботи в МОЗ України мені постійно розповідали якісь історії про те, як організовувала роботу Раїса Богатирьова. Як вона ніколи не залишала свій “комплекс кабінетів міністра”, який виглядав як палац. Натомість інша частина міністерства була в критичному стані, зі старими туалетами та пошарпаними стінами. Як усі мусили стояти струнко у коридорах, коли вона проходила поруч зі своїми охоронцями. Або ж як у неї “професійно” займалися закупівлями ліків та вакцин", - зазначила Супрун.

Вона навела дані СБУ, згідно з якими у 2012-2014 роках, коли Богатирьова була на посаді міністра, понад 1 мільярд гривень було вкрадено з бюджетних коштів, виділених на придбання ліків.

"Корупційні схеми Богатирьової та її поплічників призвели до значного завищення цін на лікарські засоби і медичні вироби. В той час один з найбільших дистриб'юторів фармацевтичної продукції постачав ліки на замовлення МОЗУ за цінами, завищеними на 20-40%", - зауважила Супрун.

За її словами, на посаді міністра МОЗ Богатирьова покривала схему з закупівель за кошти платників податків вакцин та туберкуліну у фірми свого сина.

"Антивакцинальна кампанія, яка розпочалась в Україні, посилила сумніви у ефективності та безпечності вакцин і призвели до суттєвого спаду рівня вакцинації українців. Будучи секретарем РНБО у 2007-2012 роках, вона не спромоглась поставити національну безпеку країни вище власного збагачення", - зазначила Супрун.

За її словами, останні роки керівництво МОЗ атакують особи, які при Богатирьовій обіймали посади головних спеціалістів МОЗ чи просто були “вхожими” до неї.

Як повідомлялося, міністр охорони здоров'я часів Віктора Януковича Раїса Богатирьова 27 серпня повернулася в Україну і була затримана в аеропорту "Київ" (Жуляни).

Раніше рішенням Голосіївського суду від 14 серпня прокуратуру Києва зобов’язано закрити кримінальне провадження проти Богатирьової, оскільки, за висновками суду, у справі закінчився строк досудового розслідування і подальші слідчі дії неможливі.

У свою чергу у прокуратурі повідомили, що готуються оскаржити це рішення суду.

Раїса Богатирьова з лютого по грудень 2012 року була віцепрем’єр-міністром України – міністром охорони здоров’я, з грудня 2012 по лютий 2014 року - міністром охорони здоров’я України.

У жовтні 2014 р. вона оголошена у розшук Генеральною прокуратурою України, а 12 січня 2015 року - у міжнародний розшук. На цей час її місцезнаходження було невідоме.

Богатирьову звинувачують у розтраті державних коштів в особливо великих розмірах.
Редактор: Юрій Коверзнєв
28-08-2019, 17:35
Коментарів 0 Переглядів 1 253

Теги -

“Буковинка” втретє поспіль взяла гору над “Балтою” та здобула бронзові медалі Суперліги-Дмарт сезону 2023/24
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.