67 об’єктів харчової та переробної промисловості Чернівців за розпорядженням міського голови Миколи Федорука позапланово перевірила у грудні спеціально створена робоча група. Під час обстеження об’єктів перевірено санітарний стан виробничих приміщень, дотримання санітарних вимог при виготовленні хлібобулочних, кондитерських, ковбасних виробів, кулінарної продукції, напівфабрикатів, безалкогольних напоїв тощо. Встановлено, що майже 70 відсотків підприємств харчової промисловості порушують санітарні норми. На окремих об’єктах (міні-пекарня ПП С.Ключука на вул. Комарова, 1, кондитерський цех ПП О.Піпінашвілі на вул. В.Винниченка, 20, цех хлібобулочних виробів ПП Д.Кадельника на вул. Нагірній, 7) виробничі приміщення перебувають в антисанітарному стані – штукатурка відпадає від стелі та стін, повзають таргани, технологічне обладнання використовується не за призначенням, столи для приготування тіста мають негігієнічне покриття. Санепідемстанція тимчасово заборонила використання кількох приміщень для проведення поточного ремонту.
15-01-2009, 13:04
0
2 036