Дослідники стверджують, що вітамін А робить свій позитивний вплив, починаючи з внутрішньоутробного періоду, і продовжує дію навіть у підлітковому віці.
До такого висновку вони прийшли в ході дослідження, учасниками якого спочатку стали вагітні миші, а потім їх потомство.
Згодом миші, які ще в утробі отримали вітамінну добавку, рідше були схильні до інфекційних захворювань. Вчені впевнені, що ця ж закономірність відноситься і до людей.
У яких продуктах міститься вітамін А? У моркви, помідорах, капусті, абрикосах. Велика кількість вітаміну А міститься також в курячій печінці, ікрі, яйцях, сирі, вершках і сметані.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
8-08-2019, 23:53
0
659