Ягода годжі містить безліч корисних для організму складових, серед яких 18 амінокислот, 22 макро і мікроелементи, 6 вітамінів, полісахариди.
Є в складі також алкалоїди, серед яких атропін, через що не рекомендується вживати понад 50 грамів сухих ягід годжі на добу, пише
agroreview
Головним постачальником ягід годжі на міжнародний ринок є Китай, де їх чудові властивості відкрили кілька тисячоліть тому тибетські монахи. Сьогодні цей Суперфуд вирощується в Китаї промисловим способом.
Однак, виявляється, що Україна також може конкурувати на ринку ягід годжі, і це з'ясувалося майже випадково. Кілька років тому в херсонських степах оселився китайський фермер Ван. Одного разу він вирішив провести експеримент і засадив два гектари своїх земельних угідь кущами годжі. Яке ж було його здивування, коли вони прекрасно там прижилися. Були здивовані і місцеві агрономи, які приходили подивитися на посадки китайця, адже виросла на його ділянці рослина давно їм відома під ім'ям дереза звичайна. Її можна повсюдно зустріти в дикорослому вигляді біля доріг, на пустирях, на узліссях і сухих схилах. У наших фермерів дереза завжди вважалася бур'яном, від якого досить важко позбутися. Ось так несподівано виявилося, що бур'ян може обернутися високоприбутковою культурою. Правда, поки попит на неї на українському ринку незначний, і практично весь врожай відправляється за кордон. Але ж віяння здорового способу життя поширюються швидко, і мода на ягоди годжі поступово приходить і до нас.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
7-07-2019, 23:54
0
1 373