RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

Як приготувати малинове варення: ТОП-5 рецептів


Малинове варення не тільки смачне, але і дуже корисне. До його складу входять такі макро- і мікроелементи, як залізо, калій, кальцій, фосфор, натрій і магній. Малинове варення багате на вітамінами, серед яких C, A, B1, B2, PP, E і бета-каротин.

Воно допомагає при застуді, знімає головний біль і розріджує кров, і при цьому не має практично ніяких протипоказань.



Малинове варення "П'ятихвилинка"

Складові:

1 кг малини
1 кг цукру

Рецепт приготування:


Зібрати і перебрати ягоди малини.
Засипати цукром і перемолоти блендером.
Перелити в каструлю, поставити варити на середній вогонь і довести до кипіння. Зняти піну.
Варити на повільному вогні 5 хвилин.
Готове гаряче варення розлити по чистих баночках. Закрити кришками і прибрати охолоджуватись.

Малинове варення без цукру
Складові:

1 кг малини
0.5 л води
650 г фруктози

Рецепт приготування:

Малину промити і перебрати.
Змішати фруктозу і воду, приготувати сироп.
Додати підготовлену малину і варити на повільному вогні протягом 7 хвилин.
Готове варення перекласти в банки і закрити кришками. Банки рекомендується простерилізувати. Зберігати варення без цукру потрібно в сухому прохолодному місці подалі від сонячних променів.

Густе малинове варення

Складові:

1 кг малини
1.5 кг цукру

Рецепт приготування:

Малину перебрати. Якщо ягоди тільки що зібрані з куща, промивати їх не потрібно.
Засипати малину цукром, чергуючи: стакан малини, потім стакан цукру. Залишити на 3-4 години, щоб виділився сік.
Одержаний сік злити у велику каструлю. Поставити на вогонь і варити 10-15 хвилин. Це потрібно, щоб варення не було рідким.
В отриманий сироп додати малину, перемішати, довести до кипіння, зняти пінку і варити 15 хвилин.
Готове гаряче малинове варення розлити по стерилізованим баночках.
Порада: Малинове варення можна варити в пропорції 1: 1, але з великою кількістю цукру воно виходить більш густим.

Малиновий джем


Складові:

1 кг малини
1 кг цукру

Рецепт приготування:

Малину перебрати, видалити плодоніжки і зважити. Потім ретельно промити.
Засипати ягоди половиною норми цукру (500 г) і поставити в холодильник на ніч, щоб малина пустила сік.
Вранці відокремити ягоди від сиропу. У сироп додати решту 500 г цукру і довести до кипіння.
Покласти ягоди в сироп і на середньому вогні варити 30 хвилин, помішуючи дерев'яною ложкою і знімаючи піну, що утворюється.
Щоб перевірити готовність варення, в плоску тарілку викласти ложку джему, остудити. Провести ложкою або пальцем через середину: якщо джем не розтікається, він готовий.
Розкласти варення в стерильні банки і герметично закрити. Зберігати банки в темному місці.

Малиновий джем без кісточок

Складові:

1 кг малини
1.2 кг цукру
1 неповна склянка води

Рецепт приготування:

Малину помити, відправити в каструлю і додати воду. Варити хвилин 15, щоб ягоди розм'якшилися.
Дати малині трохи охолонути, а потім за допомогою дрібного сита або марлі, складеної в два рази, видалити кісточки.
Одержаний сік вилити в каструлю, додати цукор і поставити на вогонь. Довести до кипіння і варити джем, постійно помішуючи, протягом години. У процесі приготування потрібно знімати піну.
Перелити малинове варення в стерилізовані банки, закатати і перевернути догори дном. Накрити рушником і дати охолонути.
25-06-2019, 00:20
Коментарів 0 Переглядів 4 602

Фото ілюстративне

Понад 15 країн світу є споживачами продуктів із нашого краю


Внаслідок аварії кермувальник загинув на місці події, а пасажир отримав травми
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Олена Рєпіна – випускниця Міжнародної програми "Капеланська академія"


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.