Малинове варення не тільки смачне, але і дуже корисне. До його складу входять такі макро- і мікроелементи, як залізо, калій, кальцій, фосфор, натрій і магній. Малинове варення багате на вітамінами, серед яких C, A, B1, B2, PP, E і бета-каротин.
Воно допомагає при застуді, знімає головний біль і розріджує кров, і при цьому не має практично ніяких протипоказань.
Малинове варення "П'ятихвилинка"Складові:1 кг малини
1 кг цукру
Рецепт приготування:Зібрати і перебрати ягоди малини.
Засипати цукром і перемолоти блендером.
Перелити в каструлю, поставити варити на середній вогонь і довести до кипіння. Зняти піну.
Варити на повільному вогні 5 хвилин.
Готове гаряче варення розлити по чистих баночках. Закрити кришками і прибрати охолоджуватись.
Малинове варення без цукруСкладові:
1 кг малини
0.5 л води
650 г фруктози
Рецепт приготування:Малину промити і перебрати.
Змішати фруктозу і воду, приготувати сироп.
Додати підготовлену малину і варити на повільному вогні протягом 7 хвилин.
Готове варення перекласти в банки і закрити кришками. Банки рекомендується простерилізувати. Зберігати варення без цукру потрібно в сухому прохолодному місці подалі від сонячних променів.
Густе малинове варенняСкладові: 1 кг малини
1.5 кг цукру
Рецепт приготування: Малину перебрати. Якщо ягоди тільки що зібрані з куща, промивати їх не потрібно.
Засипати малину цукром, чергуючи: стакан малини, потім стакан цукру. Залишити на 3-4 години, щоб виділився сік.
Одержаний сік злити у велику каструлю. Поставити на вогонь і варити 10-15 хвилин. Це потрібно, щоб варення не було рідким.
В отриманий сироп додати малину, перемішати, довести до кипіння, зняти пінку і варити 15 хвилин.
Готове гаряче малинове варення розлити по стерилізованим баночках.
Порада: Малинове варення можна варити в пропорції 1: 1, але з великою кількістю цукру воно виходить більш густим.
Малиновий джемСкладові:1 кг малини
1 кг цукру
Рецепт приготування:Малину перебрати, видалити плодоніжки і зважити. Потім ретельно промити.
Засипати ягоди половиною норми цукру (500 г) і поставити в холодильник на ніч, щоб малина пустила сік.
Вранці відокремити ягоди від сиропу. У сироп додати решту 500 г цукру і довести до кипіння.
Покласти ягоди в сироп і на середньому вогні варити 30 хвилин, помішуючи дерев'яною ложкою і знімаючи піну, що утворюється.
Щоб перевірити готовність варення, в плоску тарілку викласти ложку джему, остудити. Провести ложкою або пальцем через середину: якщо джем не розтікається, він готовий.
Розкласти варення в стерильні банки і герметично закрити. Зберігати банки в темному місці.
Малиновий джем без кісточокСкладові:1 кг малини
1.2 кг цукру
1 неповна склянка води
Рецепт приготування:Малину помити, відправити в каструлю і додати воду. Варити хвилин 15, щоб ягоди розм'якшилися.
Дати малині трохи охолонути, а потім за допомогою дрібного сита або марлі, складеної в два рази, видалити кісточки.
Одержаний сік вилити в каструлю, додати цукор і поставити на вогонь. Довести до кипіння і варити джем, постійно помішуючи, протягом години. У процесі приготування потрібно знімати піну.
Перелити малинове варення в стерилізовані банки, закатати і перевернути догори дном. Накрити рушником і дати охолонути.
25-06-2019, 00:20
0
4 538