До такого висновку прийшли вчені Вашингтонського університету (США).
Дослідники проаналізували дані про розвиток різних типів аденом і раціони харчування у 32 606 чоловіків і 55 743 жінок, повідомляє “Лента.ру”.
Усім учасникам була проведена ендоскопія нижнього відділу кишечника в період з 1986 по 2012 рік. Кожні чотири роки добровольці надавали детальну інформацію про свій спосіб життя і дієту, включаючи рівень споживання йогурта.За досліджуваний період було виявлено 5811 випадків розвитку аденом у чоловіків, а у жінок – 8116.
Як з’ясувалося, у тих чоловіків, хто часто їв йогурт, ризик розвитку доброякісних пухлин знизився на 19 відсотків. Крім того, поява аденом у товстому кишечнику, які можуть переродитися в рак, зменшилася на 26 відсотків.
У жінок зв’язку між споживанням йогурту і ризику розвитку пухлин кишечника виявлено не було.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
23-06-2019, 23:43
0
1 807