Плоди черешні складаються на 82% з води і практично не мають жирів — у 100 г ягід їх міститься всього 0,2 г. Вуглеводна частина — 16%, білків — 1% і 50-54 ккал.
Однак не рекомендується вживати більше склянки на день цього низькокалорійного продукту, розповіла лікар дієтолог Світлана Скосар у своєму Instagram.
Вона також зазначила, що крім органічних кислот і цукрів — фруктози і глюкози, в черешні є багато інших корисних речовин:
вітаміни C, A, B1, B2, E, PP;
мікроелементи: залізо і йод;
макроелементи: калій, кальцій, магній;
пектинові речовини;
антоціани — речовини з групи флавоноїдів.
Флавоноїди — природні антиоксиданти, які захищають клітини організму від негативного впливу окисного стресу.
Також черешня цінується за приємний солодкий смак, проте оптимальна порція становить не більше однієї склянки на день.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram