Мікроби та бактерії, які оселяються у нас на руках, можуть стати причиною захворювання. Часто ці мікроорганізми лишаються у нас на руках навіть після миття.
Експерт з Королівського коледжу медсестринства Роза Галлагер розповіла, як правильно і ретельно мити руки, пише УП із посиланням на The Guardain.
На наших руках живуть два типи бактерій: одні – постійні, які весь час живуьь на руках, можуть бути навіть корисними для шкіри та рідко провокують інфекції, та інші – ті, які ми підхоплюємо, коли торкаємося різних поверхонь.
Саме останніх треба намагатися позбутися.
Руки треба мити щоразу коли:- ви були у туалеті;
- змінювали засоби гігієни або собі, або дитині;
- йдете готувати їжу;
- обробляли сире м'ясо;
- збираєтеся їсти;
- подорожували у громадському транспорті.
Ідеально мити руки проточною водою, однак, коли її немає, підійде і тазик з водою.
Правильний алгоритм миття рук:1. Ретельно намочіть руки і нанесіть на них мило – або рідке, або тверде. На сухі руки мило наносити не бажано – воно може подразнювати шкіру, крім того не вкриє руки повністю.
2. Потріть долоні одна об одну, потім схрестіть пальці між собою і потріть між пальцями також.
3. Далі покладіть кінчики пальців однієї руки на зворот долоні іншої і потріть ще так. Потім – навпаки. Тертя створює піну – саме вона нам потрібна, щоб позбавитися бактерій. З'явилася піна? Ретельно змиваємо її і разом з нею шкідливі мікроорганізми.
4. Після того, як руки змили, витріть їх насухо (не забудьте між пальцями також).
5. Якщо ви у громадському місці, не піднімайте кришку смітника чистими руками. Зробіть це використаним паперовим рушником.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
15-06-2019, 19:41
0
2 459