У складі капусти є велика кількість вітамінів A і C, також вона допомагає в зміцненні кісток. Крім того, овоч багатий вітаміном K, якщо вживати її на регулярній основі, можна скоротити ризик остеопорозу.
Будучи потужним антиоксидантом, продукт допомагає боротися із запаленнями, уповільнює процес старіння і зменшує прояви хронічних захворювань.
Завдяки капусті, наполягають медики, можна скоротити в організмі вміст холестерину, вона зміцнює артерії і сприяє нормальній роботі серцево-судинної системи.
Позитивний ефект овоч надає на зір, захищаючи від катаракти, а також її вживання скорочує ймовірність розвитку у людини онкології. Особливу увагу на капусту медики рекомендують звернути м’ясоїдам, які нерідко до рослинної їжі ставляться зі зневагою.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
8-06-2019, 00:40
0
1 636