До такого висновку прийшли вчені із Університету Кертіна й Австралійського національного університету. Вони провели дослідження, в якому взяли участь 840 осіб.
Метою був пошук зв’язку між середземноморською дієтою, що включає необроблене м’ясо (баранина, яловичина і свинина), і зниженням ризику початкової стадії деміелінізації центральної нервової системи, що передує розсіяному склерозу, передає
ukrhealth.net.
Виявилося, що вживання 65 грамів м’яса у день може загальмувати розвиток захворювання.
Дослідники вважають, що це пов’язано з наявністю мікро- і макроелементів, зокрема білків, заліза, цинку, селену, калію, вітаміну D і вітамінів групи В, деякі з яких беруть участь у забезпеченні нормального функціонування нервової системи.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
6-06-2019, 00:30
0
1 389