RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |
Молодий буковинець » новини » Експорт українських кондитерських виробів у І кварталі зріс на 9,4%

Експорт українських кондитерських виробів у І кварталі зріс на 9,4%


Експорт кондитерських виробів українського виробництва за січень - березень 2019 року виріс на 9,4% порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Про це повідомляє прес-служба UFEB (Рада з питань експорту продовольства, Ukrainian Food Export Board), передає Укрінформ.



“Кондитерський ринок України уже третій місяць поспіль іде на спад, однак це не має негативного впливу на обсяг торгівлі на міжнародних ринках (зафіксоване зростання на 9,4%). До того ж, майже половину всього виробництва солодощів у першому кварталі року було експортовано, а 45% забезпечило потреби внутрішнього ринку. Станом на кінець березня загальний обсяг залишків готової продукції становив 1,7 тис. тонн”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що згідно даних Державної служби статистики України, за підсумками трьох місяців 2019 року вітчизняне виробництво кондитерських та хлібобулочних виробів знизилось на 3,9% та 4,5% відповідно, якщо порівнювати з аналогічним періодом 2018 року. В той час як виробництво шоколадних виробів зросло на 0,8%.

Експерти ринку зауважують, що попит на шоколадні вироби в Україні має стабільну позитивну динаміку. Така ситуація не тільки підтримує імпортні постачання, але й зменшує залишки уже готової продукції. Українські шоколадні вироби демонструють збільшення продажів 47,3 тис. тонн у 2019 році проти 46,9 тис. тонн у січні-березні 2018 року. Причиною такої ситуації є збільшення виробництва цукерок з вмістом алкоголю ( + 8,9% у січні-березні), шоколаду у брикетах, пластинах чи плитках з додаванням зернових культур (+ 51,9%), шоколаду у брикетах, пластинах чи плитках з начинкою ( +10,3%) та шоколаду і аналогічні вироби з вмістом какао в брикетах, пластинах чи плитках масою більше 2 кг ( 24,3%).

Також наголошується, що перший квартал 2019 року відзначився зниженням виробництва хлібобулочних виробів ( - 4,5% проти показника 2018 року). За інформацією керівника Аналітичного відділу UFEB Олександри Кищук, це відбулося через зниження пропозиції борошна на вітчизняному ринку та зменшення обсягів внутрішнього споживання.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
8-05-2019, 15:17
Коментарів 0 Переглядів 908


У Чернівціобленерго оприлюднили графік на завтра


Хоч і загальна кількість відвідувачів зменшилася порівняно з минулим роком, інтерес іноземців зріс.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Чому всі заздрять українцям? Блог Ярослава Волощука
Не знаю, чи робив хтось дослідження, хто у світі найбільше задоволений своєю владою
Замість саміту миру – варіанти капітуляції. Блог Ярослава Волощука
Ви помітили, що останніми днями на єдиному марафоні поменшало розмов про другий та наступні саміти миру?
ВІДЕО Переглянути все відео

Уже цієї неділі – 24 листопада – у Чернівцях, за сприянням "Словацько-Українського культурно-освітнього товариства", відбудеться зустріч із представниками освітньої програми Free Student.

22 серпня 2023 року Президент України підписав закон, що стосується обов’язкового облаштування бомбосховищ у новобудовах. Як відреагували на ці зміни забудовники й що вони вважають пріоритетним у процесі зведення своїх новобудов, ми поцікавилися у Василя Воєвідка, генерального директора відділу продажів будівельної компанії "Родоліт".

Провайдер INTELEKT пропонує декілька надійних способів залишатися онлайн незалежно від перебоїв з електропостачанням.

В Україні є чимало компаній, що працюють в галузі архітектурного проєктування та дизайну. У міру того, як між ними зростає конкуренція, підвищується і професійний рівень архітектурних бюро. Про особливості роботи одного з таких чернівецьких бюро ми розпитали у Дарії Олексюк, операційного директора бюро архітектури та дизайну DAR group&partners.