RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Батько і донька: чому може навчити тільки тато


Американець Джастін Риклефс, батько чотирьох дочок з 11-річним стажем чує це кожен день. Але він впевнений, що бути батьком дівчинки - це радість і особливий привілей.

У своєму блозі Джастін поділився секретами взаєморозуміння тата і дочок, передає gazeta.ua.



1. Вона потребує вашої любові


Навчіться показувати дочці свою любов. Вона має потребу в ній більше, ніж в грошах або подарунках, якими ви намагаєтеся відшкодувати брак спілкування. Ніхто на світі не дасть їй таке відчуття впевненості і захисту, як люблячий батько. Вона буде рости і робити помилки, засмучувати вас, може бути деколи різкою і грубою, можливо, навіть захоче на час піти з дому. Але ви не повинні давати їй ані найменшого приводу засумніватися у вашій любові. Вона повинна знати, що ви любите її такою, яка вона є, і що в батьківському домі її завжди пробачать і зрозуміють. Не соромтеся говорити про це вголос багато-багато разів. Просто подивіться їй в очі і скажіть: "Я люблю тебе".

2. Від вас залежить, якого партнера в житті вона вибере

Від вашого ставлення до дочки залежить вибір того, хто стане її чоловіком. Якщо ви хороший батько, вона буде шукати хлопця, схожого на вас. Якщо ні, то їй буде дуже важко вийти заміж і знайти собі кого-небудь. У благополучних сім'ях з люблячим батьком, маленькі дівчатка часто говорять: "Я виросту і вийду заміж за тата". Це хороший показник. Значить, ви поводитеся правильно.

3. Розділіть її музичні пристрасті

Коли дівчинка стає підлітком, у неї з'являється любов до сучасної музики, яка вам не завжди до смаку. Намагайтеся зрозуміти, що їй в цьому подобається. Послухайте диски разом з нею, щоб вам було про що говорити. Коли ви з донькою їдете в машині, не перемикайте музику, яку вона вибрала. Зрештою, пам'ятайте, що час, коли вона їздить з вами, скоро закінчиться. А образа залишиться.

4. Вона спостерігає, як ви ставитеся до її матері

Це найважливіша порада. Найкраще з того, що ви можете зробити для дочки, - це любити її мати. Присвятити життя дитині легко. Можна жити її гуртками, навчанням, змаганнями, переходити з нею з класу в клас. Але прислухайтеся до цієї поради - боріться за свій шлюб. Знаходьте час, щоб сходити удвох з дружиною в театр, в ресторан, влаштуйте коротку подорож без дітей. Показуйте дітям, що дружина є для вас більшим пріоритетом, ніж вони. Це корисно не тільки для зміцнення вашого шлюбу, але і для формування ставлення до шлюбу ваших дітей.

5. Не віддаляється від дочки, коли вона стає підлітком


З 11 до 15 років починається важкий вік, коли ваша дочка зміниться і зовні (стане менш красивою), і внутрішньо, стане неслухняною і грубуватою. Не віддаляється від неї в цей складний період, зберігайте емоційний зв'язок. Будьте в курсі її проблем, інтересів, занять, бойфрендів і всього іншого, щоб вона могла звернутися до вас за будь-якою допомогою. Не смійтеся над нею, якщо вона взяла вашу бритву, щоб поголити ноги. Ви повинні завжди ставитися до неї з любов'ю і розумінням, неважливо, скільки їй - 5 або 15 років.

6. Займайтеся з нею спортом, це зміцнює характер

Робіть з нею зарядку, беріть з собою на ранкові пробіжки або на велосипедні прогулянки, навчіть віджиматися, грайте в спортивні ігри на повітрі. Дівчата не повинні рости слабаками. Спортивна міцність допоможе знайти душевні сили і твердість характеру. Адже сьогодні жіночність - це сила тіла і духу.

7. Частіше влаштовуйте маленькі свята

Дитинство має залишитися в пам'яті дочки найщасливішим спогадом. А цю пам'ять формують маленькі радості і події. Наприклад, відсвяткуйте 10-річчя дочки не посиденьками за столом, а невеликою подорожжю. Нехай вона складе список місць, які їй хочеться відвідати, разом обговоріть його і виберіть прийнятний для вас варіант. Довірте їй скласти маршрут і список того, що взяти з собою. В дорозі доручіть їй вести щоденник. Не лінуйтеся придумувати такі події, фотографуйте їх. Заповнюйте емоційну пам'ять вашої дочки подіями, проведеними разом з вами.

8. Навчіть її, що в житті важливіше віддавати, ніж брати

Щось дивне відбувається, коли діти розуміють, що всесвіт не обертається тільки навколо них. Що не тільки вони потребують допомоги, що останній шматок торта потрібно залишити для інших. Поясніть їм, що життя стане краще, якщо ми будемо допомагати іншим людям. Що коли ти не правий, потрібно чесно визнати це.

9. Відвідуйте всі важливі події в її житті

Намагайтеся не пропускати важливі події в житті дочки, будь то концерт в музичній школі, спортивні змагання або виставка її малюнків. І не втомлюйтеся хвалити її, незалежно від результатів. Навіть якщо в цей день вас запрошують на футбольний матч - матчі ще повторяться, а дитинство вашої дочки - ні. Воно піде назавжди.

10. Коли ви вдома, вимкніть свій телефон


Велика помилка багатьох батьків в тому, що, прийшовши додому, вони фактично продовжують бути відсутні. Вони не відриваються від телефона. А в цей час ваша маленька дочка чекає, коли ви звернете на неї увагу. Вимикайте телефон відразу, переступаючи поріг будинку. Приділіть трохи часу тій, яка чекала вас весь день, пограйте з нею, почитайте книжку або просто посидьте в обнімку і побалуйтесь. Пам'ятайте про те, що дуже скоро у неї будуть інші інтереси, і вона не захоче бути вдома, де на неї не звертають уваги.

11. Навчіться плести косички


Батько повинен вміти і це, про всяк випадок. Психологи вважають, що батько повинен вміти не тільки робити зачіски, але і пофарбувати дочці нігті, якщо це знадобиться. Це покаже їй, що чоловік може бути не тільки сильним, але й ніжним.

12. Ходіть з донькою кудись удвох

Хоча б кілька разів на рік запрошуйте дочку на "побачення" без мами та інших членів сім'ї. Сходіть з нею разом в кіно, театр або в ресторан. Такі зустрічі покажуть їй, як чоловік повинен поводитися з жінкою. Відкривайте перед нею двері машини і театру, допомагайте зняти і надіти пальто, кажіть компліменти, жартуйте, дайте їй вибрати в ресторані то, що хочеться, і оплатіть рахунок. Придумуйте свої варіанти, де і як провести кілька годин з дочкою.

13. Поясніть їй, що красива зовнішність - це ще не все

Психологи вважають, що саме батько повинен пояснити дочці, що краса внутрішня набагато важливіша за зовнішню, що саме внутрішній зміст дівчинки, її характер, сердечність, її самооцінка - те ядро, яке дозволить їй знайти в житті правильний шлях. Виховувати доньку в сучасному світі гламурних стандартів дуже нелегко. Але саме ви можете їй пояснити, щоб справити враження, не потрібно оголювати кожен шматочок свого тіла.

14. Не прогавте дитинство

Життя не йде, а мчить з величезною швидкістю. Є людина, якій ви зараз потрібні, яка кличе вас татом. Насолоджуйтесь роллю батька, не пропустіть дитинство ваших дітей - воно пролетить швидко, не встигнете й оком моргнути.

15. Не бійтеся просити вибачення у дочки

Багато батьків роблять все можливе для своїх дочок, але буває, що кожен батько говорить несправедливі слова, не виконує своїх обіцянок. Не соромтеся попросити вибачення у дочки, коли ви не праві. Це не знизить ваш авторитет. Якщо ви не вмієте просити вибачення, вчіться, поки не пізно. Тільки це зробить вас ближче з донькою, і вона пробачить вас.
8-05-2019, 00:20
Коментарів 0 Переглядів 2 934

Теги -

Триває збір коштів на деталі до них, закликаємо всіх небайдужих долучитися

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"

Ярослав Чала здобув перемогу в таких дисциплінах як присідання (з вагою 160 кг) і станова тяга (205 кг)
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.