Вартість білого хліба в Україні за останні дванадцять місяців - з березня 2018 по березень 2019 року - зросла на третину, чорного - на 39%.
Про це повідомила прес-служба компанії Pro-Consulting, передає
УНІАН.
"Соціальний білий хліб за рік зріс в ціні на 30%, а чорний хліб - на 39%", - йдеться в повідомленні.
Експерти відзначили, що подорожчання хліба пов'язане зі збільшенням цін на основні сировинні складові, такі як борошно, цукор, яйця, молочна продукція, а також із зростанням цін на енергоносії. Крім того, за словами експертів, виробництво хліба в Україні за перші три місяці 2019 року становило 220 тис. тонн, що на 7,7% менше, ніж за аналогічний період минулого року.
Серед факторів, що вплинули на зниження виробництва хлібобулочних виробів в Україні, аналітики також відзначають зниження купівельної спроможності населення, зростання цін на хліб та хлібобулочні вироби, виникнення великої кількості хлібопекарських підприємств малої потужності, а також складні умови доставки продукції у віддалені від обласних та районних центрів населені пункти у зв'язку з відсутністю транспортної інфраструктури.
"Аналітики компанії Pro-Consulting відзначають, що на сьогодні в Україні легально роблять не більше 30% хлібобулочних виробів. Це означає, що решта 70% — тіньові виробники. Також експерти відзначають, що ринок хліба продовжує скорочуватися, а ціни на нього продовжують зростати", - додали в прес-службі.
При цьому, за словами експертів, частково компенсувати скорочення ринку хлібобулочних виробів можливо шляхом переорієнтації виробництва на продукцію, яка набуває великої популярності - дієтичний хліб, хліб з добавками, багети, хліб з поліпшеними смаковими якостями.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
7-05-2019, 16:31
0
1 355