Авто | Нерухомість | Робота
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Приватні оголошення |Приватні оголошення Тури з Чернівців | Історія успіху | Історія успіху Афіша | Пропозиція тижня | Послуги | Журнал "Давай Одружимось!" |
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |
Невід'ємний атрибут великого церковного свята Великодня - паска, яку традиційно починають випікати у Чистий четвер.

Пропонуємо 5 рецептів цієї великодньої страви, якою ви зможете здивувати своїх гостей у Світле Воскресіння Господнє.



Традиційна паска

Що знадобиться для приготування:

- 0,5-0,6 кг борошна;

- 1,5 склянки молока;

- 2 склянки цукру;

- 6 яєць;

- 300 г масла;

- пакетик сухих дріжджів;

- 0,5 ч. л. солі;

- півпакетика ваніліну;

- 200-300 г родзинок.

Молоко повинно бути теплим, в ньому розчиняємо дріжджі, а потім додаємо 0,5 кг борошна. Гарненько розмішуємо, накриваємо. Коли опара добре підніметься, додаємо сіль і жовтки, трішки жовтків залишаємо для змащування. Потім додаємо цукор, ванілін і масло. Все добре перемішуємо. Білки шести яєць збиваємо в піну і додаємо в опару. Потім – борошно – 0,5 кг. Опару накриваємо і залишаємо в теплому місці. Коли вона підніметься приблизно вдвічі, додаємо родзинки.

Змащуємо форму для випічки (я зазвичай кладу на дно пергамент), заповнюємо їх тістом наполовину. Ставимо форму в тепло і накриваємо рушником. Коли тісто підійде, змащуємо верх збитим жовтком. Розігріваємо духовку до 160 градусів і ставимо туди форми на 1 годину.

Готуємо глазур для паски:

Беремо охолоджені яєчні білки та збиваємо до появи густої піни. Після цього поступово додаємо цукрову пудру. Вимішуємо до повного розчинення пудру. Глазур наносимо на паски одразу після приготування, бо вона дуже швидко застигає. На невелику порцію пасок пропорція – один яєчний білок, 250 г цукрової пудри.

Як приготувати паску на Великдень: 5 найкращих рецептів


Сирна паска

Що знадобиться для приготування:

- 1 кг сиру;

- 400 г масла;

- 6 шт. жовтків;

- 2 склянки цукру;

- ванілін;

- лимонна цедра – за смаком.

Цей вид паски дуже простий у приготуванні. Спочатку ретельно перетираємо сир через сито, потім розтираємо масло, цукор і жовтки. Цю масу додаємо до сиру, добре перемішуємо. Додаємо ванілін і лимонну цедру за смаком. До речі, можна додати родзинки. Застеляємо форму для паски складеною у кілька шарів марлею, щоб краї звисали з форми.

Отриману масу покласти у форму, потім накриваємо марлею і ставимо під прес в холодне місце на ніч або ж на 8 годин. Виймаємо паску, знімаємо марлю, перевертаємо на тарілку. Верх отриманої сирної паски можна прикрасити цукатами, горіхами або глазур'ю.

Як приготувати паску на Великдень: 5 найкращих рецептів


"Ледача" паска

Що знадобиться для приготування:

- 4 склянки борошна;

- 50 г дріжджів;

-1 склянка теплого молока;

- 3 яйця; - 100 г масла;

- 1 склянка цукру;

- щіпка солі.

У теплому молоці розвести дріжджі, вводимо три яйця, вливаємо розтоплене масло. Потім додаємо цукор, сіль, борошно поступово. Гарненько вимішуємо. Тісто розкладаємо у змащені маслом форми, залишаємо підходити на 3-4 години. Потім випікаємо 40-45 хвилин. Для глазурі беремо склянку цукру, розтираємо з одним яєчним білком і трьома столовими ложками лимонного соку доти, поки суміш не загусне. Змащуємо глазур'ю паску і трохи підсушуємо її у духовці.

Як приготувати паску на Великдень: 5 найкращих рецептів


Паска в мультиварці

Що знадобиться для приготування:

- 0,5 кг борошна;

- пачка сухих дріжджів;

- щіпка солі; - 100 мл молока;

- 2/3 склянки цукру;

- 150 г вершкового масла;

- олія; - 4 яйця;

- 150 г родзинок;

- ванільний цукор.

У підігрітому молоці розводимо дріжджі, додаємо 2 ложки цукру і 3 ст. л. борошна, добре розмішуємо. Потім до білої піни збиваємо 4 яєчних білки з половиною цукру і дрібкою солі.

В іншому посуді збиваємо жовтки з другою половиною цукру. Додаємо дріжджову опару в жовтки, поступово вводимо білки, додаємо ванілін. Борошно акуратно поступово всипаємо, замішуємо м'яке тісто, додавши м'яке вершкове масло.

Потім тісто кладемо в миску, накриваємо рушником і ставимо в тепле місце на 2-2,5 години. Коли воно підійде, викладаємо його, додаємо розпарені родзинки й гарненько вимішуємо. Змащуємо чашу мультиварки маслом, у неї кладемо тісто (має займати не більше 0,5 місткості чаші, в ідеалі - 1/3).

Включаємо режим підігрів на 30 хвилин, потім залишаємо на стільки ж, не відкриваючи кришку. Коли паска підійде, увімкніть режим "Випічка" на 1,5 години. Готову паску прикрашаємо глазур'ю.

Як приготувати паску на Великдень: 5 найкращих рецептів


Італійська паска

Панеттоне Що знадобиться для приготування:

Для опари:

- 1 ст. л. борошна;

- 120 мл теплого молока;

- 15 г свіжих дріжджів;

- 1 ст. л. цукру.

Для тіста:

- 3 склянки борошна;

- 100 г вершкового масла;

- 2 яйця;

- 2 жовтки;

- 1 жовток + 1 ст. л. молока;

- 1/3 склянки цукру;

- 0,5 ч. л. солі;

- 1 склянка родзинок і цукатів;

- цукрова пудра.

Для опари в теплому молоці розчиніть дріжджі, потім додайте 1 ст. л. цукру, борошно і перемішайте. Накрийте плівкою або рушником і залиште в теплому місці на півгодини.

Для приготування тіста просійте борошно, додайте сіль. Потім цукор розітріть з маслом, додайте яйця, жовтки й опару, борошно додавати поступово. Починаємо вимішувати тісто – 15 хвилин. Форму змащуємо маслом, кладемо туди тісто й ставимо у тепле місце на 2-3 години.

Коли тісто підійде, додати в нього родзинки, цукати, можна, до речі, й горіхи, і знову злегка вимісити. Змащуємо маслом дно форми для випічки, кладемо пергаментний папір, кладемо тісто, накриваємо, залишаємо на 1 годину. Розігріваємо духовку до 190°. Змащуємо верх італійської паски жовтком, змішаним з молоком.

Випікаємо 15 хвилин, потім ще півгодини при температурі 165°. Остудіть італійську паску, присипте цукровою пудрою. Все – можна пригощати гостей!

Як приготувати паску на Великдень: 5 найкращих рецептів


Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Рейтинг:
(голосів: 1)
24-04-2019, 23:25
Коментарів 1 Переглядів 666

загрузка...
Hаписав: Настя, Коментарів: 0, Новин: 0, 12 червня 2019 11:11
В новині:
Цікаві кулінарні рецепти тут

Тролейбуси за завищеними цінами: назвали прізвище депутата з Чернівців, причетного до оборудки
У новій частині розслідування WikiInvestigation йдеться про те, де і як закуповувались чеські вживані тролейбуси, які нині їздять у Чернівцях
Сокирянська райрада вирішила об’єднати свій район із Кельменецьким
Нардеп Бурбак розкритикував це рішення Сокирянської райради, назвавши його "першими ознаками федералізації"
Популярне Коментують
• Новини
Loading...






















Лохотрон 21.07. Текст без слова «гі…но». Блог Мостіпаки
Про головні події тижня, що минає – у блозі Олександра Мостіпаки
Тайний намєснік Зєлі і подпольщіца Оксанка. Блог Мостіпаки
Про головні події тижня, що минає – у блозі Олександра Мостіпаки
«Тягнуть оберемки гілок»: як на Трійцю виламують липи в Чернівцях. Блог Надії Будної
Священики наголошують на тому, що на Святу Трійцю заради традицій не варто нищити природу
загрузка...
Детские коляски на сайте Kloomba
"Західний судинний центр" - лікарі, яких ви знаєте! (на правах реклами)

Про особливості роботи центру та переваги методик, які тут використовують, розповіли судинні хірурги "Західного судинного центру" Юрій Оліник та Володимир Савін.
Робимо повірку лічильників води з "Гекон" (на правах реклами)

Дуже важливо вчасно виконувати його обслуговування та повірку лічильника
Мережа «Копійочка» вже вкотре дарує вам призи! (новини компанії)

31 травня мережа магазинів потрібних речей "Копійочка" поповнилась ще одним магазином в м. Чернівці, по вул. Головна 215
Печера "Чудо сіль": дихаєш сіллю – почуваєшся молодим (на правах реклами)

Мікроклімат соляної печери має антисептичний та дезінфікуючий вплив на дихальні шляхи та шкіру
Нова медична лабораторія «МеДіС» у Чернівцях – точні аналізи європейської якості (на правах реклами)

Відтепер для того, щоб отримати якісні результати складних лабораторних досліджень, чернівчанам не потрібно їхати до Львова чи Києва