Авто | Нерухомість | Робота
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Приватні оголошення |Приватні оголошення Тури з Чернівців | Історія успіху | Історія успіху Афіша | Пропозиція тижня | Послуги | Журнал "Давай Одружимось!" |
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |
Невід'ємний атрибут великого церковного свята Великодня - паска, яку традиційно починають випікати у Чистий четвер.

Пропонуємо 5 рецептів цієї великодньої страви, якою ви зможете здивувати своїх гостей у Світле Воскресіння Господнє.



Традиційна паска

Що знадобиться для приготування:

- 0,5-0,6 кг борошна;

- 1,5 склянки молока;

- 2 склянки цукру;

- 6 яєць;

- 300 г масла;

- пакетик сухих дріжджів;

- 0,5 ч. л. солі;

- півпакетика ваніліну;

- 200-300 г родзинок.

Молоко повинно бути теплим, в ньому розчиняємо дріжджі, а потім додаємо 0,5 кг борошна. Гарненько розмішуємо, накриваємо. Коли опара добре підніметься, додаємо сіль і жовтки, трішки жовтків залишаємо для змащування. Потім додаємо цукор, ванілін і масло. Все добре перемішуємо. Білки шести яєць збиваємо в піну і додаємо в опару. Потім – борошно – 0,5 кг. Опару накриваємо і залишаємо в теплому місці. Коли вона підніметься приблизно вдвічі, додаємо родзинки.

Змащуємо форму для випічки (я зазвичай кладу на дно пергамент), заповнюємо їх тістом наполовину. Ставимо форму в тепло і накриваємо рушником. Коли тісто підійде, змащуємо верх збитим жовтком. Розігріваємо духовку до 160 градусів і ставимо туди форми на 1 годину.

Готуємо глазур для паски:

Беремо охолоджені яєчні білки та збиваємо до появи густої піни. Після цього поступово додаємо цукрову пудру. Вимішуємо до повного розчинення пудру. Глазур наносимо на паски одразу після приготування, бо вона дуже швидко застигає. На невелику порцію пасок пропорція – один яєчний білок, 250 г цукрової пудри.

Як приготувати паску на Великдень: 5 найкращих рецептів


Сирна паска

Що знадобиться для приготування:

- 1 кг сиру;

- 400 г масла;

- 6 шт. жовтків;

- 2 склянки цукру;

- ванілін;

- лимонна цедра – за смаком.

Цей вид паски дуже простий у приготуванні. Спочатку ретельно перетираємо сир через сито, потім розтираємо масло, цукор і жовтки. Цю масу додаємо до сиру, добре перемішуємо. Додаємо ванілін і лимонну цедру за смаком. До речі, можна додати родзинки. Застеляємо форму для паски складеною у кілька шарів марлею, щоб краї звисали з форми.

Отриману масу покласти у форму, потім накриваємо марлею і ставимо під прес в холодне місце на ніч або ж на 8 годин. Виймаємо паску, знімаємо марлю, перевертаємо на тарілку. Верх отриманої сирної паски можна прикрасити цукатами, горіхами або глазур'ю.

Як приготувати паску на Великдень: 5 найкращих рецептів


"Ледача" паска

Що знадобиться для приготування:

- 4 склянки борошна;

- 50 г дріжджів;

-1 склянка теплого молока;

- 3 яйця; - 100 г масла;

- 1 склянка цукру;

- щіпка солі.

У теплому молоці розвести дріжджі, вводимо три яйця, вливаємо розтоплене масло. Потім додаємо цукор, сіль, борошно поступово. Гарненько вимішуємо. Тісто розкладаємо у змащені маслом форми, залишаємо підходити на 3-4 години. Потім випікаємо 40-45 хвилин. Для глазурі беремо склянку цукру, розтираємо з одним яєчним білком і трьома столовими ложками лимонного соку доти, поки суміш не загусне. Змащуємо глазур'ю паску і трохи підсушуємо її у духовці.

Як приготувати паску на Великдень: 5 найкращих рецептів


Паска в мультиварці

Що знадобиться для приготування:

- 0,5 кг борошна;

- пачка сухих дріжджів;

- щіпка солі; - 100 мл молока;

- 2/3 склянки цукру;

- 150 г вершкового масла;

- олія; - 4 яйця;

- 150 г родзинок;

- ванільний цукор.

У підігрітому молоці розводимо дріжджі, додаємо 2 ложки цукру і 3 ст. л. борошна, добре розмішуємо. Потім до білої піни збиваємо 4 яєчних білки з половиною цукру і дрібкою солі.

В іншому посуді збиваємо жовтки з другою половиною цукру. Додаємо дріжджову опару в жовтки, поступово вводимо білки, додаємо ванілін. Борошно акуратно поступово всипаємо, замішуємо м'яке тісто, додавши м'яке вершкове масло.

Потім тісто кладемо в миску, накриваємо рушником і ставимо в тепле місце на 2-2,5 години. Коли воно підійде, викладаємо його, додаємо розпарені родзинки й гарненько вимішуємо. Змащуємо чашу мультиварки маслом, у неї кладемо тісто (має займати не більше 0,5 місткості чаші, в ідеалі - 1/3).

Включаємо режим підігрів на 30 хвилин, потім залишаємо на стільки ж, не відкриваючи кришку. Коли паска підійде, увімкніть режим "Випічка" на 1,5 години. Готову паску прикрашаємо глазур'ю.

Як приготувати паску на Великдень: 5 найкращих рецептів


Італійська паска

Панеттоне Що знадобиться для приготування:

Для опари:

- 1 ст. л. борошна;

- 120 мл теплого молока;

- 15 г свіжих дріжджів;

- 1 ст. л. цукру.

Для тіста:

- 3 склянки борошна;

- 100 г вершкового масла;

- 2 яйця;

- 2 жовтки;

- 1 жовток + 1 ст. л. молока;

- 1/3 склянки цукру;

- 0,5 ч. л. солі;

- 1 склянка родзинок і цукатів;

- цукрова пудра.

Для опари в теплому молоці розчиніть дріжджі, потім додайте 1 ст. л. цукру, борошно і перемішайте. Накрийте плівкою або рушником і залиште в теплому місці на півгодини.

Для приготування тіста просійте борошно, додайте сіль. Потім цукор розітріть з маслом, додайте яйця, жовтки й опару, борошно додавати поступово. Починаємо вимішувати тісто – 15 хвилин. Форму змащуємо маслом, кладемо туди тісто й ставимо у тепле місце на 2-3 години.

Коли тісто підійде, додати в нього родзинки, цукати, можна, до речі, й горіхи, і знову злегка вимісити. Змащуємо маслом дно форми для випічки, кладемо пергаментний папір, кладемо тісто, накриваємо, залишаємо на 1 годину. Розігріваємо духовку до 190°. Змащуємо верх італійської паски жовтком, змішаним з молоком.

Випікаємо 15 хвилин, потім ще півгодини при температурі 165°. Остудіть італійську паску, присипте цукровою пудрою. Все – можна пригощати гостей!

Як приготувати паску на Великдень: 5 найкращих рецептів


Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Рейтинг:
(голосів: 1)
24-04-2019, 23:25
Коментарів 1 Переглядів 892

загрузка...
Hаписав: Настя, Коментарів: 0, Новин: 0, 12 червня 2019 11:11
В новині:
Цікаві кулінарні рецепти тут

У Чернівцях можуть заборонити продаж алкоголю в парках і скверах
Відповідний проект рішення сьогодні зареєстрував у міськраді депутат Ковалюк
Опалювальний сезон у Чернівцях: з 25 вересня почнуть заповнювати водою тепломережі будинків
Чернівцітеплокомуненерго просить управителів будинків терміново завершити всі роботи на внутрішньобудинкових системах централізованого опалення
Штормове попередження на Буковині: синоптики попередили про сильний вітер
Крім того, на території Чернівецької області від сьогодні і до 22 вересня очікується заморозки
Популярне Коментують
• Новини




















Від діктатури до діктаДури і будуще горсовєта. Блог Мостіпаки
Про головні події тижня – у блозі Олександра Мостіпаки
«Заборонений», але вартий уваги. Блог Марини Кавкало
На жаль, робиться все, щоб українське кіно не процвітало
Чому хочуть повернути Путіна. Блог Ярослава Волощука
Як можна сідати за один стіл із диктатором, на совісті якого велика кількість злочинів?
загрузка...
Запрошуємо відвідати паб «Гойра» в самісінькому серці міста! (на правах реклами)

Улюблений паб "Гойра" у центрі міста вже цієї п'ятниці, 20 вересня, о 12.00!
Якісні лабораторні аналізи стали ще доступніші в Чернівцях (на правах реклами)

Лабораторія "МедЛаб" рада повідомити, що в Чернівцях для зручності жителів міста відкрито нове відділення для забору біологічного матеріалу, яке знаходиться за адресою: м. Чернівці, вул. Героїв Майдану, 226.
"Хочемо розвиватися у Чернівцях, щоб люди працювали вдома" (на правах реклами)

Як працюють на одному із найбільших підприємств Буковини ТОВ "Аутомотів Електрік Україна"
Мертве море в Чернівцях: про відкриття Салону «Edom» (на правах реклами)

Одним із закладів, де можна відпочити, відчути енергетику солоної води, вдихати справжній морський запах є Салону клімату Мертвого моря "Edom", відкриття якого відбулося 30 серпня.
Життя без варикозу – це просто. Ми завжди поруч! (на правах реклами)

Новітні технології, які використовує "Західний судинний центр" у Чернівцях, дозволяють позбавити людину варикозу за короткий час, без розрізів та зі швидким одужанням.