Кава, що вживається в надмірній кількості, може сприяти виснаженню нервової системи і таким негативним наслідкам цього процесу, як гарячкова збудливість, серцебиття, порушення сну, дратівливість, нездатність концентруватися. Також розвиваються зневоднення і порушення з боку органів травлення.
Проблема в тому, що визначити вміст кофеїну в кожній чашці, що випивається людиною, досить важко. За словами дієтолога, вміст кофеїну може значно коливатися залежно від сорту кави, способів обсмаження та приготування. Тому важко сказати, скільки чашок випитої кави виявляться шкідливими.
Найбільш корисним варіантом кави дієтолог вважає несолодкий напій, або з додаванням зовсім невеликої кількості цукру, або молока невисокої жирності. Всі інші різновиди кави, на думку експерта, - це вже десерт, регулярне вживання якого може легко зашкодити стрункій фігурі. Стародубова додала, що допускається вживання дорослими людьми 300-400 міліграмів кофеїну, норма для вагітних повинна бути знижена вдвічі.
Підліткам шкідливо вживати понад 100 міліграм кофеїну на добу, а дітям молодшого віку його краще не давати. Крім того, слід пам'ятати, що кофеїн міститься не тільки в каві, але в чаї, деяких видах шоколаду. Це також слід враховувати, оцінюючи своє споживання цієї речовини.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
18-04-2019, 00:59
0
860