RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

6 продуктів, які не варто їсти на ніч


Усі ми хочемо прокидатися свіжими і красивими, але часом в дзеркалі нас зустрічає неприваблива картина – припухлі повіки і набрякле обличчя.

Якщо це трапляється регулярно, можливо, вам пора переглянути свій вечірній раціон: навіть нешкідливі на вигляд продукти здатні утримувати воду в організмі і тим самим провокувати появу набряків, передає wworld.com.ua.



Фастфуд. З’їсти на вечерю гамбургер чи картоплю фрі – вірний спосіб прокинутися з припухлими повіками і мішками під очима. А винна в усьому сіль: її зміст в “швидкій” їжі просто зашкалює. Щоб протистояти цій натрієвій “атаці”, організму доводиться утримувати воду, що і призводить до утворення набряків.

Напівфабрикати. Ковбаси, сосиски та інші напівфабрикати небезпечні з тієї ж причини, що і фастфуд: вони переповнені сіллю, а також різними шкідливими добавками, які негативно впливають на шлунок і інші органи. Тому замість бутерброда з улюбленою лікарською ковбасою краще віддати перевагу шматку нежирного вареного м’яса або запеченій в духовці рибі – і не тільки на вечерю.

Консервація. Всі консервовані продукти – солоні і мариновані овочі, кукурудза, оливки, джеми – або пересолені, або містять забагато цукру. Як наслідок, організм отримує підвищене навантаження або на нирки, або на підшлункову залозу – і те й інше викликає набряклість, опухлість обличчя, а також розширення судинної сітки, зневоднення шкіри і втрату її тонусу. Замініть на вечерю мариновані огірочки свіжими, а джем або варення – ягодами і фруктами, і організм скаже вам тільки спасибі.

Газоутворюючі продукти. Утворення газів – ще одна часта причина набряків. У список “провокаторів” газоутворення входять не тільки напої на зразок коли і лимонаду, але й прості на вигляд овочі: броколі, брюссельська капуста, кукурудза, білокачанна капуста, баклажани, часник, цибуля, редис. Незважаючи на всю корисність, вони виробляють кишковий газ, який провокує набряки, особливо у жінок в передменструальний і менструальний періоди.

Солодощі.
Якщо ви хочете радіти своєму відображенню вранці, доведеться відмовитися від вечірніх чаювань з улюбленими цукерками, вафлями, тістечками та іншими кондитерськими виробами. Поєднання цукру і жирів – справжня гримуча суміш, яка провокує накопичення рідини в організмі, адже жиру необхідна вода для переробки цукру, ось він її і затримує. Замініть шкідливі десерти сухофруктами і прокидайтеся зі свіжим і красивим личком.

Алкоголь. Якщо за вечерею справа не обійшлася рекомендованим келихом сухого вина, не дивуйтеся, що вранці ви прокинетеся не в кращому вигляді. Алкоголь викликає неправильний перерозподіл рідини в організмі: молекули спирту з кровоносного русла проникають через клітинні мембрани в м’які тканини, при цьому кожна молекула спирту тягне за собою по кілька молекул води. Так вода накопичується в тканинах, створюючи набряки.

Як позбутися від набряків

Якщо ви все-таки не втрималися і з’їли на вечерю щось з нашого списку, не турбуйтеся: є кілька простих способів нейтралізувати дію “оточених” продуктів. Як не дивно, щоб “вигнати” з тіла зайву рідину, потрібно… пити більше води. Рясне пиття змушує нирки працювати з подвоєною силою і вимивати з організму сіль і цукор. Корисна буде і чашка м’ятного або ромашкового чаю: вони перешкоджають утворенню газів в організмі.

Не варто приймати сечогінні препарати, особливо без призначення лікаря, зате можна сміливо з’їсти пучок свіжої петрушки: зелень здавна відома як відмінний сечогінний засіб. Аналогічним ефектом володіють компоти і відвари з кураги, а також журавлинний морс без цукру.
9-04-2019, 00:20
Коментарів 0 Переглядів 4 591


Тут також є QR-код із посиланням на вікіпедію із інформацією про Лева Когута

Урочисті події провели символічно біля флагштока
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Тут також є QR-код із посиланням на вікіпедію із інформацією про Лева Когута


Незрівнянний світ Назарієвої краси. Блог Юлії Пацаранюк
Враження від фільму "Яремчук: Незрівнянний світ краси"
Ай – яй – яй – напали на рашку. Блог Ярослава Волощука
Сталося щось неймовірне, фундаментальне та неочікуване – піраміда перевернулася догори дригом

На полях кластера "Картопля" Компанії "Контінентал" приступили до збору врожаю. Викопувати почали ранні продовольчі та насіннєві сорти культури. Роботи стартували на Львівщині та Тернопільщині. Загалом у цьому сезоні Компанія вирощує картоплю на площі 1870 га у Львівській і Тернопільській областях: 1150 га займає чипсова, 429 га — продовольча та 292 га — насіннєва.


Ми допоможемо тобі створити незабутні Reels, TikTok, подкасти, лекції та будь-який інший формат, який ти забажаєш. І найголовніше - ми створимо атмосферу, яка надихає! 🤩

Ідея акції в тому, щоб давати нове життя вживаним ноутбукам, планшетам, смартфонам і перетворювати їх на реальний інструмент для навчання. Таким чином можна підтримати родини, яким дійсно потрібен цей подарунок.

Навіщо після 40 років перевіряти очний тиск?– із цими та іншими запитаннями ми звернулися до директорки клініки мікрохірургії ока "Медікус-Чернівці" Анни Віталіївни РИБАРЧУК.

Одним засобів забезпечення комфорту є кондиціонери з функцією обігріву і охолодження. Ці пристрої не лише охолоджують повітря влітку, але й забезпечують тепло взимку, дозволяючи насолоджуватися ідеальним кліматом в оселі або офісі протягом усього року. Розглянемо, як ці кондиціонери можуть покращити ваше життя