Вживання солодкого дає ефект антидепресанту, що важливо в холодний і похмурий сезон.
Тим, хто стежить за фігурою, експерти радять звернути увагу на чорний шоколад – він не тільки містить менше калорій порівняно з молочним, але і корисний для зміцнення судин, пише ukrhealth.net.
Мед за своєю калорійністю не поступається цукру, але він солодший і тому з’їдається менше, – до того ж в його складі містяться вітаміни, мінерали і амінокислоти.
Також потребу в солодкому може заповнити мармелад – один з найбільш низькокалорійних десертів. Завдяки вмісту в ньому пектину, що володіє властивостями абсорбенту, мармелад здатний знижувати холестерин і активізує виведення з організму небажаних компонентів.
Ще один друг тих, хто худне – зефір: дані ласощі теж відрізняються низьким рівнем калорійний, але при цьому дає організму фосфор і залізо і білок. Також дієтичним варіантом десерту по праву вважається пастила, яка володіє властивостями, близькими до зефіру та мармеладу.
Тим, хто не уявляє свого існування без солодкого, дієтологи радять включити в раціон натуральні цукати. Цей вид десерту є джерелом важливих для зміцнення імунітету, нервової системи речовин – аскорбінової кислоти, бета-каротину, токоферолу. Халва хоч і відрізняється швидше середньою, ніж низькою калорійністю, все одно немає кращих десертів з вмістом борошна і насичених жирів – у ній є вітаміни А, В, Е, і вживання халви приносить користь серцю.
1-04-2019, 00:40
0
3 171