RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Година Землі 2019: чому в Україні будуть вимикати світло за день до виборів


В Україні на 30 березня заплановано цілу низку заходів на підтримку Міжнародної години Землі.

Українців закликають подумати про природу і відключити електрику на годину, передає УНІАН.



Ця масштабна акція спрямована на підтримку екології та збереження біологічного різноманіття нашої планети. Примітно, що Година Землі 2019 в Україні, припала на суботу, 30 березня, і відбудеться напередодні виборів президента України.

Година Землі - що це таке Акція була створена Всесвітнім фондом природи WWF понад десять років тому. В рамках Міжнародної години Землі фонд закликає всіх небайдужих землян вимкнути світло на одну годину, проявивши таким чином небайдужість до екологічних проблем.

Перша Година Землі відбулась в австралійському Сіднеї у 2007 році – тоді світло на годину відключили понад два мільйони будинків і організацій. Вже у 2008 році акція стала міжнародною, до неї долучилися понад 100 мільйонів людей у 35 країнах світу. До акції долучаються адміністрації міст і уряди в усіх куточках земної кулі. В Годину Землі гасне навіть ілюмінація найвідоміших світових пам'яток.

У 2019 році Міжнародна година Землі відбудеться втринадцяте. Основна ідея кампанії – заклик "Злови зв'язок із Землею" (Connect2Earth). Вона підкреслює, що людство почало втрачати зв'язок з рідною планетою, і її необхідно відновити.

В День Міжнародної години Землі 2019 також проводяться різноманітні екологічні демонстрації, квести та масові заходи.

Година Землі в Україні 2019 Згідно з інформацією на сайті WWF, в Україні на 30 березня заплановано цілу низку заходів на підтримку Години Землі. Екологічні акції анонсовані в Києві та області, у Вінниці, Житомирі, Луцьку, Львові, Одесі, Полтаві, Сумах, Харкові та інших містах України.

Так, у Києві в Годину Землі світло буде відключене в будівлі КМДА, а також у великому столичному ТРЦ "Гулівер". Крім того, киян та гостей столиці запрошують на концерт на честь Години Землі – концерт класичної музики відбудеться при свічках.

У Вінниці з нагоди Дня Землі відключать підсвічування Свято-Преображенського кафедрального Собору. Крім того, заплановано низку заходів: - Екологічно-просвітницький захід "Чистий Сабарів - чиста Планета"; - майстер-клас з плетіння килимків (30 березня о 14:30, у HUB "Місто змістів"); - Акустичний концерт "Музика в темряві". Концерту буде передувати дискусія "Година Землі по-вінницьки" (30 березня в 19:00 в CHERDAK).

У Львові на Годину Землі відключать ілюмінацію Собору Святого Юра, міської ратуші, телевежі на Високому замку і багатьох інших історичних будівель. В центрі міста всі бажаючі зможуть приєднатися до свічкової ілюмінації.

Світло відключать і в центрі Одеси – на Приморському бульварі, Думській площі і біля Міськради, на Катерининській площі, Дерибасівській та на інших центральних вулицях міста. Крім того, WWF в Україні разом з Impact Hub Odessa запрошують всіх бажаючих на тематичний вечір, присвячений Годині Землі. Збір запланований на 19:15.

У Харкові буде вимкнене освітлення Свято-Благовіщенського кафедрального собору, площі біля Харківського національного академічного театру опери та балету ім. М. В. Лисенка, площі Конституції.

Активісти WWF будуть проводити 30 березня низку акцій в Україні.

Міжнародна година Землі знайшла мільйони прихильників по всьому світу. Проте, деякі люди вважають, що вона швидше шкідлива, або навіть небезпечна. У мережі можна знайти думку про те, що масове відключення світла споживачами створює неочікуваний стрибок напруги, що призводить до додаткового зносу обладнання енергомереж і збільшенню споживання палива.

Критики акції заявляють, що ці фактори в кінцевому підсумку завдають ще більше шкоди екології. Водночас, професійні енергетики давно розвіяли ці побоювання, оскільки відключення лампочок і техніки навіть в сотнях тисяч квартир є для енергомережі ледь помітним коливанням. Організатори наголошують, що акція не спрямована на економію електроенергії, і має символічний характер.
30-03-2019, 11:53
Коментарів 0 Переглядів 2 006

Теги -
Через погодні умови посівна кампанія цього року почалася раніше
Деякі монети датовані V ст. до н.е. – IV ст. н.е

Для кого можливі графіки відключень
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.